Körutazás Szudánban repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os és tradicionális szállásokkal, idegenvezetéssel – Nuri piramisok, Núbiai-sivatag, Kartúm

Ajánlat kód: 35538
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

760.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35538

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány a fekete fáraók birodalma, Szudán!

Időpontok

  • 2021. október 15 - október 24.: , 760.000 Ft
  • 2022. március 04 - március 13.: , 760.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • BBP biztosítás
  • Helyi közlekedés külön busszal és 4 személyes dzsippekkel
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, komfortos sátortáborban, illetve tradicionális, egyszerű felszereltségű, 4 ágyas núbiai vendégházakban
  • Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

  • Vízum: 35.000 Ft
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 350 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 10.220 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
  • Egyágyas felár: 150.000 Ft
  • 14-16 fő közötti felár: 39.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Kartúm

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Szudán, fővárosába, Kartúmba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kartúmban.

2. nap: Kartúm – Bayuda sivatag - Khandag - Dongola - El Seliem

Reggeli, majd utazás a Bayuda sivatagot átszelve az ország belseje felé. A „Bayuda” szó az arab „abyod” -ból származik, ami fehéret jelent. Feltételezések szerint a sivatag fekete sziklái és a világos homok kontrasztja adja az elnevezés alapját. Útközben megtekintjük a Khandag erődöt, melynek eredetét a keresztény időszak kezdetére teszik.  Továbbutazás Dongola városa felé, mely a Nílus nyugati partján fekszik. Vacsora és szállás El Seliem faluban.

3. nap: El Seliem - Dongola - Tajabi - Soleb 

Reggelit követően utazás Solebbe. Sok utazó, a Dongola és Wadi Halfa között található romvárost a szudáni látnivalók csúcspontjaként tartja számon. Soleb egy hatalmas nekropolisz, ahol a kis sírkápolnákat piramisokkal díszítették. III. Amenhotep fáraó egy nagy homokkőből készült templomot építtetett itt, mely az egyik legismertebb templom Szudánban. A templomot Amun Re istenségnek szentelték. Vacsora és szállás tradicionális núbiai vendégházban.

4. nap: Soleb – Jebel Dosha – Sadenga – Sesibi – Harmadik zuhatag – Sebu - Tombos

Reggeli, majd Jebel Doshaba látogatunk, amely egy homokkő kiemelkedés közvetlenül a Nílus mellett. Érdekessége a benne található III. Thutmose-nak épített imaház. Továbbutazunk az egyiptomi Sesibi város maradványait érintve, mely a Nílus nyugati partján, Solebtől délre található. Megtekintjük Sebu közelében, a száraz folyómeder mentén, a Nílus 3. zuhatagának területén található, érdekes sziklaképződményt. Megérkezés Tombosba, ahol a Fekete Fáraók régi gránitbányái találhatóak. Vacsora és szállás tradicionális núbiai vendégházban.

5. nap: Tombos - Kerma – Kawa 

Reggeli után továbbutazunk Kermaba, a Kush királyság egykori központjába és az ősi Núbia egyik legnagyobb régészeti lelőhelyére. A Kush királyság, egy helyi független civilizáció volt Szudán területén, még az egyiptomi hódítás előtt, időszámításunk előtt 1550-ben. A lelőhely egyik legszebb maradványai a különleges Deffufák, amelyek egy-egy 18 méter magas sártéglából épített templom, ahol a különböző ünnepségeket az építmény tetején tartották. A napot Kawaban fejezzük be. Vacsora és szállás a Kawa-i oázisban, sivatagi sátortáborban.

6. nap: Kawa - Ó-Dongola - Núbiai sivatag – Karima

Reggelit követően Ó-Dongolába folytatjuk utunkat, amit az ötödik században eredetileg erődítményként építettek, viszont hamar várossá nőtte ki magát. Később a kereszténység megérkezésével, Makuria fővárosává vált, és számos templomnak adott otthont. A templomok, kolostorok és a székesegyház romjai még ma is láthatóak. Továbbutazás a Núbiai sivatagon keresztül Karimába. Az élettelen sivatag egyedülálló látnivalókban gazdag. A tudósok szerint ezer évvel ezelőtt, sokkal több piramis épült Szudánban, mint Egyiptomban. Ezek közül eddig összesen 220 piramist sikerült csak a Núbiai sivatag területén feltárni. Vacsora és szállás Karima közelében.

7. nap: Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

Reggeli után a modern Karima város szélén található, Napata romvárosához látogatunk. A lelőhely meghatározó eleme a közepén álló hatalmas sziklatömb, Jebel Barkal, amelyet egyiptomi nyelven „Tiszta Hegynek” neveztek. Ez a hegy az ősi elképzelések szerint a helyi fő istenségnek a napatai Amonnak a lakhelye, a hegyből kiemelkedő különleges formájú sziklatömb pedig valószínűleg egy ureuszkígyót jelképez. Délután felkeressük a karimai „kőerdőt”, ahol több millió éves, megkövesedett fatörzsek maradványait találhatjuk a sivatagi homokdűnék között megbújva. Vacsora és szállás Karima közelében.

8. nap: Karima - Nuri piramisok - Gazali - Bayuda sivatag - Meroe

Reggelit követően, a Níluson átkelve felfedezzük a Nuri piramisokat, mely a világörökségi Napata régió régészeti helyszíneihez tartozik. Az ókori kusita uralkodók 74 romos piramisa található itt, ezek közül a legnagyobb piramis, a Nuri 1, amely 40–50 méter magas volt. Egyedi abból a tekintetből is, hogy ez az egyetlen núbiai piramis, amely két lépcsőben épült. Utazás a Bayuda sivatagon keresztül Szudán egyik legismertebb látnivalójához, a Meroe-i piramisokhoz. Meroe régészeti lelőhely 2011 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A területen több mint 40 piramis hegyesedik a tiszta égbolt felé. Legtöbbjük tökéletesen megőrzött állapotban található. Vacsora és szállás a Meroe-i piramisok közelében, komfortos sátortáborban.

9. nap: Meroe - Shendi - Mussawarat – Naga - Kartúm

Reggelit követően folytatjuk a Meroe-i piramisok felfedezését gyalogosan. Musawwarat El Sufra egyik fő látványossága, a kőfallal körülvett „királyi” városrész a „Great Enclosure” alkotja. A régészek a falakon belül számos pompás palotát, több templomot és szentélyt tártak fel. A helyszínen két figyelemre méltó templom található, az Amunra és az Apedemakra, amely egy hellenisztikus stílusú római pavilon mellett található. Vacsora és szállás Kartúmban.

10. nap: Kartúm - Budapest

Reggeli, majd városnézés a Kék és Fehér - Nílus találkozásánál alapított fővárosban, Khartoum-ban. Felkeressük többek közt a Nemzeti Múzeumot, mely a terület ősi civilizációiról rendelkezik gazdag anyaggal valamint látogatást teszünk Omdurma-ban, Szudán régi fővárosában. A várost - a korábbi, jelentéktelen falu helyén - Muhammad Ahmad al-Mahdi vallási vezető alapította 1884-ben, akinek a síremléke is a városban van. Este vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés Budapestre menetrend szerinti járattal.

11. nap: Budapest

Érkezés Budapestre menterendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Szudánban 3*-os és tradicionális szállásokkal, idegenvezetéssel – Nuri piramisok, Núbiai-sivatag, Kartúm

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére