Körutazás Pugliában, az olasz csizma sarkában, buszos utazással, 3*-os szállással, reggelivel, tengerparti vakációval

Ajánlat kód: 38566
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

202.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38566

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Nyaralj az olasz csizma sarkában, a hamisítatlan dél-olasz hangulatú Pugliában!

Opciók

  • 2022. október 23.: , 202.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 7 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 25 EUR
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 4.560 Ft
    • (Prémium): 5.920 Ft 
    • (Privileg): 7.600 Ft

Felár

  • Egyágyas felár: 48.000 Ft
  • 7x vacsora felár: 37.300 Ft
  • 25-34 fő esetén: 13.000 Ft/fő

Fakultatív programok (20 főtől)

  • Gargano-félsziget kirándulás: 9.500 Ft + hajójegy
  • Vieste hajókirándulás: 38 EUR (hajójegy)
  • Brindisi és Otrantó kirándulás: 8.500 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Ancona (környéke) (990 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo­vénián át (Tornyiszentmiklós hatá­rátkelő), Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Rimini környéki szálláshelyünkre.

2. nap: Urbino – Loreto – Bari (környéke) (600 km)

Reggelinket elfogyasztva dél felé indulunk, látogatást teszünk Urbino érseki székhelyen, a Világörökség részét képező városban, Raffael­lo szülőhelyén. A dombra épült városban sétálunk szűk utcáin, megtekintjük az egyik legszebb itáliai reneszánsz hercegi palotát, a Palazzo Ducale-t és Raffaello szülő­házát (kívülről). Elhagyva a várost, Loreto vallási központ következő ál­lomásunk, élvezzük hangulatos ut­cáit, tereit. Szállásunk a következő 3 éjszakán át Bari környékén lesz. Repülős utasaink részére transzfer a szállodába, ahol csatlakoznak a csoporthoz.

3. nap: Matera – Polignano a Mare és Bari (240 km)

Reggeli után Matera világörökségi barlangvárosba indulunk. Sassi di Matera (Matera kövei) a Passio film forgatási helyszínén teszünk sétát, ahol meglátogatjuk a sziklába vájt templomot is. Sassi di Matera bar­langváros komplexumának hangu­lata sokáig emlékünkben marad! Továbbutazunk a pugliai tenger­part egyik legvonzóbb kisvárosába Polignano a Mare-ba, amely Do­menico Modugno szülővárosaként minden olasz számára ismerős volt, de csak egy amerikai Tv sorozatban való felbukkanása után lett nem­zetközileg ismert nyaralóhely. Nyári időszakban rövid fürdésre nyílik lehetőség az évente sziklaugró versenynek is színhelyet biztosító keskeny tengeröbölben. A tenger­parti sétányon hamar megismer­hetők az óváros nevezetességei, utána következhet egy fagylalt vagy „caffe speciale” ( különleges kávé, a recept szupertitkos) Campanella, egy helyi mester által 1935-ben alapított, „Fagylalt Szuper Mágusa” cukrászdában, mely napi 23 órában tart nyitva. Bariba, Puglia tarto­mány székhelyére utazunk tovább, mely a Római Birodalom jelentős kikötője volt, majd a középkorban longobárd, szaracén, bizánci, vé­gül normann uralom alá került, és Szent Miklós hamvainak 1087-ben való ideérkezésével lett az egyik legjelentősebb európai keresztény vallási központ és zarándokhely, melyet sok más nevezetes személy mellett a magyar Nagy Lajos király is felkeresett. Meglátogatjuk a San Nicola templomot, az óváros sikáto­rain keresztül elsétálunk II. Frigyes várához, a város Dómjához, végül elvegyülünk az újváros nyüzsgő forgatagában. Szálláshelyünkre té­rünk vissza.

4. nap: Pihenés a szállodában vagy jöjjön velünk: Monte San Angelo – Vieste – Gargano-félsziget (350 km)

Reggelit követően kedvére pihen­het, napozhat vagy fürdőzhet a szálloda medencéjénél, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulásra indulunk a Gargano félszigeten: meglátogat­juk Szent Mihály barlangtemplomát Monte San Angeloban, ahonnan utunk a 118 ezer hektáron elterülő, 2200 növényfaj, 80 orchidea és 170 madárfaj otthonát jelentő Gar­gano Nemzeti Park erdős területén keresztül, 800 méter tengerszint feletti magasságban vezet és Vies­tébe érkezünk. Hajókirándulásunk (hajójegy külön fizetendő!) során felfedezhetjük a partszakasz külön­leges barlangjait és szikláit, és nyá­ri időszakban fürödhetünk a Gar­gano félsziget legszebb strandján (időjárás függvényében). A délutáni órákban érkezünk Barlettába, mely I. Lajos királyunk nápolyi hadjárata során került első ízben magyar kéz­be. Sétálva a tengerparti városban látogatást teszünk az óvárost uraló katedrálisában, láthatjuk a monu­mentális barlettai kolosszust és ro­mán stílusú bazilikáját. Az esti órák­ban térünk vissza szálláshelyünkre.

5. nap: Trullok útján: Alberobello – Locorotondo – Ostuni – Lecce (280 km)

Reggeli után Alberobelloba, a népi építészet egyedi formájú házát leg­nagyobb számban őrző településre, a trullok hazájába utazunk. Sétát teszünk a Monti negyed hangulatos utcáin, ajándéküzletekbe és kávé­zókba betérve belülről is megis­merkedhetünk az épületek sajátos­ságaival. Utunkat folytatva a festői Locorotondo utcáin sétálunk, ahol lehetőségünk adódik a bor és olíva termesztéséről híres vidék „gyü­mölcseinek” megízlelésére (felár el­lenében). A tenger irányba utazunk, ahol először Ostunit, a legfehérebb „fehér várost” keressük fel. Láthat­juk a város „társkatedrálisát” (nem püspöki székhely), a Sant Oronzo oszlopot. Az esti órákban foglaljuk el szálláshelyünket Leccében, ahol a következő 2 éjszakát töltjük.

6. nap: Lecce és pihenés! Vagy jöjjön velünk: Brindisi és Otranto fürdőzéssel (170 km)

Reggelinket elfogyasztva indu­lunk a „Barokk Firenze vagy Apulia Athénje” felfedezésére (Lecce): Sa­nta Croce bazilika, a római színház romjai, a Porta Napoli, Dóm, Püs­pöki Palota és a Papi Szeminárium tere. A nap további részét töltse pi­henéssel a hűsítő tengerben, válo­gasson kedvére a város üzletei kö­zött vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: autóbusszal Brindisibe érkezünk, mely az ókor legjelentő­sebb kikötővárosa volt. Megtekint­jük a keresztesek körtemplomát, a Rómából idevezető Via Appia végét jelző oszlopot, mely a város jelképé­vé vált. A városnézést követően sza­badidejében elvegyülhet a hangu­latos Via Taranto sétálóutcán, ahol egy csésze kávé mellett élvezzük a város varázsát. Olaszország legke­letibb városa Otranto a következő úticélunk. Ferenc pápa 2013-ban avatta szentté azt a 800 embert, akik a törökökkel szemben kiálltak a keresztény hitükért, és a csontjaik megtöltenek egy kápolnát az Otran­to-i dómban, melyet sétánk során felkeresünk. Otrantóban olyan gyönyörű a víz, mint sehol máshol Pugliában! Időjárás függvényében megmártózunk a hűsítő habokban. A kora esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap: Castel del Monte – Bologna (környéke) (890 km)

Repülős utasainknak menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, ha­zautazás Budapestre. Reggeli után Castel del Monte vára vár bennün­ket! II. Frigyes császár extravagáns alkotása, „Apulia kőkoronája” a Vi­lágörökség része! A várhoz vezető sétaúton emelkedünk a környék fölé, élvezzük panorámáját. Nyolc­száz éve épült egy nyolcszög alakú, nyolc darab nyolcszögletű tornyú erődnek minden emeletén nyolc egyforma terem található. Az épület sosem szolgált védelmi célokat, de akkor minek építette a német-római császár? Castel del Monte szám­misztikájának rejtélyét kutatjuk. Autópályán észak felé indulunk, majd az Appenninek hegyvonula­tán áthaladva útközben pihenőkkel érkezünk a Bologna környéki szál­láshelyünkre.

8. nap: Duino kastély – Tornyiszentmiklós – Budapest – Szeged (900 km)

Kora reggel indulunk hazafelé. Útközben megállunk a festői elhe­lyezkedésű Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodá­latos kilátás nyílik a meredek szik­lákkal övezett tengerre. Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztülutazunk hazafelé, útköz­ben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Pugliában, az olasz csizma sarkában, buszos utazással, 3*-os szállással, reggelivel, tengerparti vakációval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére