Körutazás Izlandon, repülőjeggyel, illetékkel, 4 éjszaka szállással, reggelivel, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 39410
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

491.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39410

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vad tengerpartok, gejzírek, hőforrások és a varázslatos Kék Lagúna!

Opciók

  • 2022.07.10. - 2022.07.14.: , 497.000 Ft
  • 2022.07.17. - 2022.07.21.: , 502.000 Ft
  • 2022.08.14. - 2022.08.18.: , 497.000 Ft
  • 2022.09.06. - 2022.09.10.: , 491.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db. max. 40x20x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 128.000-160.000 Ft)
  • A szállást helyi 3*+-os szállodában, kétágyas szobákban
  • Reggeli
  • A program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal
  • A megadott programokat
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást COVID-19 fedezettel 2,2%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 215 000 Ft
  • Feladható poggyász kérhető 20 kg-os (indulási dátumtól és a foglalás idejétől függően változhat) kb. 40 000 Ft-tól/db
  • Elsőbbségi beszállás kérhető (indulási dátumtól és a foglalás idejétől függően változhat. Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55×40×23 cm, max. 10 kg, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, elsőbbségi beszállás) kb. 27 000 Ft-tól/fő
  • Ülőhelyfoglalás kérhető kb. 3.000-8.000 Ft között/fő irányonként (ablak, folyosó és nagyobb lábtér ennél általában magasabb áron foglalható, külön egyeztetéssel kérhető)

Program

1. nap: Budapest – Reykjavík 

Elutazás Budapestről, érkezés Keflavík nemzetközi repülőterére a menetrend szerint. Már érkezésünket követően, úton Reykjavík felé ízelítőt kapunk e különleges világból, olyan érzésünk támad, mintha a Holdon járnánk. Izlandot a természeti látnivalók uralják, mesébe illő, kristálytiszta vizű vízesések, fortyogó vulkánok, forró vizet kilövellő gejzírek, hófehér színű gleccserek és festői táj teszi igazán különlegessé, ami miatt sokaknak bakancslistás úti cél. Vulkanikus szigetként számtalan hőforrással büszkélkedhet, melyeket nem csak gyógyító és relaxáló fürdőként, hanem a geotermikus energiának köszönhetően a házak és melegházak fűtéséhez is használnak, emellett a szükséges villamos energiát 100%-ig megújuló energiaforrásokból állítják elő. Hiába van közel az Északi-sarkkör, a szigetország különleges fekvésének és a Golf-áramlatnak köszönhetően enyhe éghajlattal rendelkezik, azonban számunkra szokatlan, hogy nyáron szinte le se megy a nap, télen viszont csak mindössze 4 órán át van világos. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Reykjavíkban (4 éj).

Szállás: Centerhotel Plaza 3*+ vagy azonos kategória

2. nap: Déli parti túra

Reggeli után a sziget déli partjára kirándulunk: először az egyedülálló, díjnyertes interaktív múzeumba, a Lava Centerbe* látogatunk, ahol átfogó képet kaphatunk a vulkánok működéséről, a Katla vulkánról, a földrengésekről és Földünk szerkezetéről. Izlandon folyamatos a vulkáni aktivitás, az elmúlt évek legemlékezetesebb vulkánkitörése 2010-ben volt, amikor a vulkáni hamu a légiközlekedést is megbénította. A déli part fő látványosságai közé tartoznak a lélegzetállító vízesések, egyikük a 66 méter magasról lezúduló Seljalandfoss, ahol a vízesés alá is sétálhatunk, emiatt a fotósok egyik kedvence. Izland egyik legnagyobb vízesése a Skógafoss, amely 25 méter széles és 60 méter magas sziklafalról zuhan a mélységbe, napos időben több szivárványt is láthatunk. Következő látnivalónk a bazaltoszlopokkal szegélyezett Reynisfjara fekete homokos tengerpartja, melyet 2019-ben a National Geographics a világ 21 legszebb strandja közé választott. Ezután az Eyjafjallajökull jégmező egyik ágát, a Sólheimajökull gleccsert nézzük meg, ahol jól láthatóak a globális felmelegedés eredményeként bekövetkező olvadás jelei. A jégfalban újabb és újabb barlangok, mélyedések keletkeznek, folyamatosan változó formájú és színű alakzatokkal, melyek varázslatos látványt nyújtanak. Séta Vík halászfaluban, ahol ebédelésre is nyílik lehetőség. A szabadidő után visszautazás Reykjavikba.   

3. nap: „Arany-körút” és Fridheimar farm

Reggeli után a híres „Arany-körút” túraútvonal felfedezésére indulunk. Utunkat Izland egyik legnépszerűbb Nemzeti Parkjában, az UNESCO világörökségi listáján szereplő Pingvellir Nemzeti Parkban kezdjük, ahol a világ első parlamentjét, az Alþinget 930-ban megalapították. A modern látogatóközpontban számtalan érdekességet megtudhatunk a szigetről, és a park területén szintén megfigyelhetjük a kőzetlemezek távolodását jelző törésvonalat is. Ezután a nagy Geysir-t nézzük meg, amely a legrégebbi gejzír, melyet írásos emlékek rögzítettek. A kitörése az évszázadok alatt folyamatosan változó volt, előfordult, hogy egyáltalán nem működött. 2000-ben megdöntötte az összes addigi rekordját és az aktív vulkáni működésnek köszönhetően két napig közel 120 méter magasba lövellte ki a forró vizet, maga a gejzír elnevezés is innen származik. A másik nevezetes gejzír, amit itt láthatunk a Strokkur, amely sűrűbben, „menetrend szerint” 6-10 percenként szökőkútként tör a magasba, a vízoszlop akár 40 méter magas is lehet. Következő állomásunk a Gullfoss, azaz arany vízesés, Izland leglátogatottabb turistalátványossága. A Hvíta folyó legszebb része, ahol a széles mederben érkező hatalmas víztömeg először 11 métert, majd a következő lépcsőn 21 métert zuhan alá és folytatja útját a keskeny hasadékban. Ezután a Fridheimar Farm melegházait nézzük meg, ahol a geotermikus energiának köszönhetően igazi mediterrán környezetben termesztik a különféle paradicsomokat, megismerkedhetünk az izlandi kertészet rejtelmeivel. Az üvegházban, a palánták között berendezett különleges étteremben ízletes paradicsomos fogások közül választhatunk (fakultatív ebéd, fizetés a helyszínen). Kirándulásunk után visszautazás Reyjavíkba. 

4. nap: Reykjanes-félsziget

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Reykjanes-félszigeten, Izland legaktívabb részén, ahol egy valóságos földrajzórán veszünk részt az UNESCO listáján szereplő Geoparkban. Először a Kleifarvatn vulkanikus tóhoz látogatunk, mely közel 97 méteres mélységével az egyik legmélyebb tó Izlandon. Ezután a Krysuvik geotermikus terület látnivalóit nézzük meg, ahol érdekes színű „hegyeket”, gejzíreket és a Krisuvikurberg Cliffs sziklafalnál az itt fészkelő tengeri madarak világát is megfigyelhetjük. Ebédelési lehetőség és séta Grindavík halászfaluban, mely az ország egyik legforgalmasabb kikötőjével büszkélkedhet. Ezt követően a Katlahraun lávamezőre látogatunk, ahol a 2000 évvel ezelőtt tengerbe ömlő lávafolyam különleges képződményeit nézhetjük meg, majd a Gunnuhver Hot Springs erőmű megtekintésére kerül sor (kívülről). Idegenvezetőnk segítségével képet kapunk arról, hogyan használják fel a környezettudatos izlandiak Földünk energiáit. Végül az észak-amerikai és eurázsiai kőzetlemezek találkozásánál található, a két kontinenst összekötő hídon sétálhatunk. Megfigyelhetjük a szemmel is jól látható törésvonalat, ahol a tektonikus lemezek évente körülbelül 2 centimétert távolodnak egymástól. A program végeztével visszautazás Reykjavíkba vagy fakultatív látogatás fürdőbelépővel a Sky Lagoon, nemrég nyílt, modern termálfürdőben, vize és iszapja jót tesz a bőrnek. A szabadidős, fürdőzési lehetőséget biztosító programra az idegenvezetőnél, a helyszínen lehet jelentkezni (kb. 70 EUR/fő + transzfer), lehetőség szerint az érkezést követő napon legkésőbb. Igény esetén a Kék Lagúnába (Blue Lagoon) is tudunk belépőt biztosítani, de az már egy régebbi, kevésbé modern fürdő, ezért nem azt ajánljuk. A programra vigyenek magukkal fürdőruhát és papucsot, esetleg fürdősapkát a zuhanyzáshoz. Törölközőt és öltözőszekrényt biztosítanak. A hazaúti transzfer ára a jelentkezők létszámától függően alakul, melyről helyi idegenvezetőnk tájékoztatja Önöket (kb. 25-30 EUR/fő/irány minimum). Amennyiben ezen a napon esetleg elhúzódna a napi program, akkor a fürdőzésre az 5. napon délelőtt kerülhet sor.

5. nap: Keflavik - Budapest 

Reggeli után panorámás városnézés a világ legészakibb fővárosában, Reykjavíkban, majd séta az óvárosban a színes házak, érdekes formájú épületek között. Első állomásunk a „Pearl”, vagy Perlan ahogy a helyiek hívják, mely egy igazgyöngyre emlékeztető, félgömb formájú luxusétterem. Kilátóteraszáról csodálatos panoráma tárul elénk a környező hegyekre és a városra. Ezután a házak fölé magasodó, modern, fehér gránitból készült Hallgrímskirkja templomba látogatunk, mely mára Izland egyik jelképévé vált. Kiváló akusztikáját a bravúros építészeti megoldásoknak köszönheti, épp ezért számos koncertet is tartanak itt, hatalmas orgonájának csodájára járnak. Utunkat a kikötő felé folytatjuk, kívülről megnézzük a Városháza épületét, a Höfdi házat, majd a csupa üveg, Harpa koncert és konferenciaközpontot, végül a kikötőt a különleges vikinghajó szoborral. Szabadidő, majd este transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre, hazaérkezés a menetrend szerint másnap a hajnali órákban. 

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Izlandon, repülőjeggyel, illetékkel, 4 éjszaka szállással, reggelivel, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére