Körutazás Észak-Spanyolországtól Baszkföldön át Portugáliába, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállásokkal, félpanzióval

Ajánlat kód: 38546
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

710.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 38546

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fantasztikus kalandok várnak rád az El Camino és a Szent Jakab zarándokút nyomában Santiago de Compostelán és Portón át Lisszabonig!

Opciók

  • 2024. június 27.: , 710.000 Ft
  • 2024. augusztus 22.: , 710.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • 9 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Félpanzió

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR
  • Utasbiztosítás (BBP)

Felár

  • Egyágyas felár: 16.200 HUF (43,79 EUR)
  • 15-24 fő esetén: 50.000 Ft / 137 EUR/fő

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Sintra-Cabo da Roca-Cascais kirándulás (+belépőjegy a helyszínen): 9.500 HUF (25,68 EUR)
  • Atlanti-óceán hajókirándulás : 1.100 HUF (2,97 EUR)
  • Hajózás a Douro folyón : 10.500 HUF (28,38 EUR)
  • Porto borkóstoló: 9.500 HUF (25,68 EUR)
  • Altamira barlang és Santillana del Mar: 8.500 HUF (22,98 EUR)
  • Fado vacsoraest: 29.500 HUF (79,74 EUR)

Program

1. NAP: BUDAPEST – MADRID
Elutazás Budapestről repülőgéppel Madridba (átszállás lehetősége). Menetrend függvényében ízlelgetjük a spanyol főváros hangulatát. Transzfer a szálláshelyünkre, vacsora.

2. NAP: MADRID – ALCALÁ DE HENARES – RIBERA DEL DUERO BORVIDÉK – BURGOS (295 KM)
Reggelit követően autóbusszal érintjük a belváros nevezetességeit (Plaza Mayor, Királyi palota és a Cervantes emlékmű), majd Alcalá de Henares egyetemi városába indulunk. Cervantes szülővárosában megtekintjük impozáns egyetemi épületét (kívülről), a Magisztrális székesegyházat és Cervantes szülőházát is. Utunkat a Ribiera del Duero borvidéken keresztül folytatva érkezünk az „El Camino” zarándokúton elhelyezkedő Burgos városába. Itt található sokak szerint Spanyolország legszebb katedrálisa is, amely természetesen a világörökség része és ahol meglátogatjuk El Cid nemzeti hősük sírhelyét is. Rendkívül szép óvárosa hangulatos utcáival számos látnivalót nyújt. Megtekintjük főterén a Szűz Mária ka­tedrálist, mely­nek érdekessége, hogy önmagában vált az UNESCO Világörökség részévé. Elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: BASZKFÖLD: BILBAO ÉS SANTANDER (270 KM)
Elfogyasztva reggelinket csodálatos természeti szépségek mentén Baszkföldre utazunk. Fővárosába, Bilbaoba érkez­ve gyalogosan ismerkedünk kü­lönleges óvárosával, majd lehetőség nyílik a világhírű építészeti csodaként számontartott Guggenheim mú­zeumépületét megtekinteni (ahová lehetőség függvényében be is megyünk). Délután utunk Santanderbe vezet, mely sokak szerint Spanyolország legszebb öblé­ben helyezkedik el a híres Magdolna palotájával vagy az óvárosi Pereda sétányával. Szálláshe­lyünkre térünk.

4. NAP: SANTILLANA DEL MAR – ALTAMIRA BARLANG – OVIEDO (500 KM)
Mai napunkat Sa­ntillana del Marban, Észak-Spanyolor­szág egyik legszebb gyöngyszemében kezdjük. A skanzen jellegű múzeumvárost gyalogosan ismerjük meg. Szabadidő a városban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Alta­mira barlangban az őskori művészeti ábrázolásokat megtekintve élvezzük a barlangmúzeum csodáit! Itt fedezték fel a jelenleg ismert leghíresebb őskori sziklarajzokat. (Az eredeti sziklarajzok nem látogathatók, de a múzeumban elkészített pontos másolatok megtekinthetők). Utunkat vadregényes normandiai partokat idéző útvonalon folytatjuk Oviedoig, Astúrias tartomány fővárosáig, mely gyönyörű románkori templomairól és meseszép természeti fekvéséről híres. Sétánkat követően utazunk tovább Santiago de Compostella közeli szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk.

5. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA – TELE ÉRZELEMMEL! | HAJÓKIRÁNDULÁS AZ ATLANTI-ÓCEÁNON
Városnézés az egyedülálló Santiago de Compostelában, ahol az arra látogató úgy érzi vissza­csöppent az időben 500 évet. Titok­zatos utcáit járva számtalan helyi le­gendával ismerkedünk meg és talán egy-egy boszorkányt is látunk majd. Ez a gyönyörű város a híres Szent-Ja­kab zarándokút, az „El Camino” vége is egyben. Megtudhatjuk mikor ün­neplik itt a „szent évet” és emiatt a világ legközkedveltebb zarándo­kútjai közé is sorolhatjuk. Délután hajózásra hívjuk az Atlanti-óceán torkolatában! Fakultatív ajánlatunk: hangulatos kis halászhajón ismerjük meg a helyi halászok szoká­sait, a gyönyörű partokat és a deltatorkolatok egyikét. Megkóstolhatjuk a forró gőz­ben készült friss kagylókat, híres galíciai fehér borral, törkölykrémmel. (aki nem kíván részt venni a programon, szabadidejét Santiago de Compostellában töltheti). Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora. 

6. NAP: BRAGA: BOM JESUS, GUIMARAES ÉS PORTO (245 KM)
Megreggelizünk, majd búcsút intünk Spanyolországnak és portugáliai élményeknek hódolunk. Az ország egyik legszebb városába, Bragaba érkezünk. Püspöki székhely lévén számtalan templomot találhatunk a városban, melyek közül a város felett magasodó Jézus hegyére, a Bom Jesusra kapaszkodunk fel libegővel (felvonójegy!). Lépcsősorát lefelé érdemes gyalogosan megtenni, mely első ránézésre rémisztőnek tűnhet, azonban zarándokok tízezrei térden teszik meg a felfelé vezető utat. Lépcsősora mentén csodás kertek, szökőkutak, szobrok sorakoznak és a kálvária stációi szimbolizálják a hívők spirituális utazását a templom felé. A „nemzet bölcsője, a Bölcsőváros", Guimaraes középkori hangulatú óvárosa a következő állomásunk, ahol a királyi család emlékét még mindig őrzi a Guimarães kastély és megannyi középkori épület, a templom, melyek között egy kellemes sétát teszünk. Szállásunk 2 éjszakán át Portóban vagy környékén lesz.

7. NAP: PORTO | HAJÓVAL A DOURO-FOLYÓN
Mai napunkat Portugália második legnagyobb városának, a portói bor őshazájának szenteljük. Meglátogatjuk a Szent Ferenc-templomot és kolostort, amely Portugália leggazdagabb aranyozott barokk fafaragásokkal díszített temploma is. Városnézésünk során láthatjuk katedrálisát, az egykori Tőzsdepalotát és a folyóparti Ribeira-negyedet. A Douro - folyó túloldalára látogatunk, a Vila Nova de Gaia város pincészeteinek egyikébe, ahol megkóstolhatjuk a híres portói bort. Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra hívjuk a Douro - folyón, annak torkolatáig. A hajóról szép kilátás nyílik a folyó egymással szemközti meredek partjain épült két város, Porto és Vila Nova de Gaia régi épületeire, valamint az azokat összekötő régi és új hidakra. Késő délután szabadidő, majd visszatérünk a szálláshelyünkre.

8. NAP: COIMBRA – FÁTIMA – BATALHA – OBIDOS (400 KM)
Reggeli után Coimbra városával ismerkedünk, mely a legfontosabb kulturális központja Portugáliának, sőt egy ideig a fővárosa is volt. Itt található Portugália és egyben Európa egyik legrégebbi egyeteme is. Meglátogatjuk katedrálist és az egyetemet is a gazdagon díszített királyi könyvtárával. Majd az ország legfontosabb vallási kegyhelyére, az 1917. évi Szűz Mária-jelenés helyén épült Fátima városba látogatunk, ahol felkeressük a jelenések kápolnáját, a régi és a közelmúltban elkészült modern bazilikát. Rövid utazás után megérkezünk Batalhába, ahol meglátogatjuk a Világörökség részét képező templomot és kolostort. Óbidos, egy kis dombra épült varázslatos középkori városka, tökéletes épségben fennmaradt városfallal, a múlt civilizációinak nyomait őrző macskaköves utcákkal. Az óvárosban se szeri, se száma a kis üzleteknek, ahol hagyományos csempéket és helyi termékeket vásárolhatunk. Estére a Lisszabon környéki szálláshelyünkre érkezünk. (2 éj).

9. NAP: LISSZABON VAGY SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS KIRÁNDULÁS
Reggelit követően szabadidejében élvezheti a portugál főváros hangulatát vagy kirándulásra hívjuk! Fakultatív ajánlatunk: Euró­pa legnyugatibb pontja felé indulunk. Sintrában meglátogatjuk az óvárosi Királyi Palotát, majd a közelben lévő dombtetőn elhelyezkedő színes Pe­na-palotát. A folyamatos szél járta Cabo da Roca világító tornya utunk célpontja, ahol a végtelen óceán lát­ványában gyönyörködhetünk. Utunkat folytatva pihenőt teszünk a látványos Guincho strandon és meg­állunk a Pokol szája (Boca do Inferno) nevű sziklánál, majd Cascais-ban a hangu­latos tengerparti kisvárosban, mely egyszerre a halászok és a királyok, valamint a turisták otthona is. Lis­szabonba visszaérkezve szabadidő. Fakultatív ajánlatunk az estére: jöjjön velünk egy hangulatos Fado vacsora estre az Alfama negyedbe, ahol megízleljük a helyi ízeket, elvegyülünk a lisszaboni esti életben (idegenvezetőnkkel, tömegközlekedéssel).

10. NAP: LISSZABON ÉS HAZAUTAZÁS
Utolsó napunkat Európa egyik legszebb fővárosának szenteljük. A Tejo-folyó torkolatánál fek­vő hangulatos Belém városrészbe érkezünk, mely szorosan kapcsoló­dik a tengeri felfedezések korához. Meglátogatjuk a Má­nuel-stílusú Jeromos-kolostor temp­lomát, mely szintén a világörökség része, majd láthatjuk még a Belém Tornyot és a Felfedezések Em­lékművét. Óvárosában felsétálunk a Szt. György várhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik Lissza­bon városára és a Tejo-folyóra. A középkori hangulatot árasztó Alfama negyeden keresztül sétálunk le újra az alsóvárosba, ahol megismerjük a Rossio és a Restauradores teret, va­lamint Lisszabon legelegánsabb ut­cáját, a Liberdade sugárutat. A kora esti órákban a repülőtérre indulunk. Haza utazás az éjszakai menetrend alapján Lisszabon repülőtérről.

11. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE
Éjszaka a repülőn és érkezés a hajnali órákban Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Körutazás Észak-Spanyolországtól Baszkföldön át Portugáliába, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállásokkal, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
29 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére