Körutazás Dél-Afrikában magyar borászok nyomában, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel

Ajánlat kód: 36759
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

988.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36759

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Exkluzív bor- és gasztronómiai élmények, s persze varázslatos tájak várnak Dél-Afrikában!

Időpont

  • 2023. november 3.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • A körutazáson légkondicionált autóbuszos utazás
  • Szállás a program szerint 3*+ ill. 4* szálláshelyek és 1 éjszaka jó színvonalú lodge 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Reggeli
  • Belépők
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Szervizdíj / Borravaló a helyiek számára: 50 EUR
  • Felvonó a Tábla-hegyre: 390 ZAR, mely időjárásfüggő program, ezért a helyszínen fizetendő.
  • Foka Sziget Hajókirándulás: 110 ZAR, időjárásfüggő program
  • Champs Beach látogatás, oda-vissza transzfer a szállodából 100 ZAR/fő
  • Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2,8%.

Felár

  • Félpanzió: 99.900 Ft (7 vacsora)
  • Egyágyas felár: 164.500 Ft
  • Garancia felár:
    • 15 – 19 fő résztvevő esetén 150 EUR/fő a helyszínen fizetendő a szolgáltatónak.

Program

1. nap: Budapest – Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros
Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Transzfer a városba. Félnapos városnézésünk során elsőként a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval (időjárás függvényében, fakultatív). Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget, ahol Nelson Mandela raboskodott. Ezt követően a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről) megtekintése következik. Választható vacsora az elegáns 5*-os Taj Hotel, Mint éttermében.
Szállás: Fokváros történelmi városközpontjában fekvő Holiday Inn Express Cape Town 3*+ Hoteljében.

3. nap: Jóreménység foka – Groot Constantia Borászat
Reggeli után az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk a Hout Bay-be, ahol megállunk egy rövid fotószünetre. Továbbutazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén CHAPMAN’S PEAK sziklába vájt, kanyargós, festői autóúton. A JÓREMÉNYSÉG Foka táblánál megállunk fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Délután TOKAI (amely a magyar Tokajról kapta a nevét) érintésével ellátogatunk Dél-Afrika legöregebb borkúriába, a Groot Constantiába. 1679-ben Simon van der Stel kormányzó szaktudásával jött létre az első szőlőültetvény Constantia területén, a Tábla-hegy mögötti hegyvonulatokon, amely a Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Savignon, Merlot borairól nevezetes. Megkóstoljuk a híres, díjnyertes boraikat, melyeket már Napóleon császár is csodálattal fogyasztott. Választható a nap befejezéseként közös afrikai dobolás, majd „könnyű”, 14 fogásos vacsora, a GOLD Afrikai Restaurantban. Az asztalhoz hozzák az ételeket és mindenki annyit fogyaszt a tálból, amennyit szeretne. A színes ruhákban előadott törzsi tánc show bepillantást ad a helyi afrikai népcsoportok életébe. Mindegyik étel felszolgálásánál elmondják a főzési technikát és hogy milyen fűszerezést használtak. Késő este transzfer a hotelbe. Szállás, mint az előző este.

4. nap: Fokváros – Victoria & Alfred Waterfront
Reggeli a hotelben. Délelőtt Beach program Camps Bay Fokváros egyik legszebb homokos, pálmafás partján. Délben megérkezünk a Victoria & Alfred Waterfrontra, amelyet közösen fedezünk fel. Fokváros régi kikötőjéből átalakított szórakozó negyed, számtalan látnivalót nyújt az oda látogatóknak. Dél-Afrika a gyémánt és az arany országa, így érdekességként megnézzük a Gyémánt Múzeumot, és ellátogatunk egy gyémánt csiszoló és ékszerkészítő műhelybe, ahol megláthatjuk, hogyan lesz az aprócska kőből a csiszolás által csillogó briliáns. Megtekintjük a Nobel Díjasok terét, ahol az ország négy Nobel-békedíjasa, Albert Luthuli, Desmond Tutu, F.W. de Klerk, és Nelson Mandela szobrai állnak. A nap fénypontjaként naplemente panoráma hajótúra keretében, kihajózunk az Atlanti -óceánra és megcsodáljuk a naplemente fényében Fokvárost, a Tábla Hegyet az Atlanti Óceán felől. Választható: vacsora a Waterfront Quay Four kikötőre néző, szép fekvésű panoráma étteremben. Szállás Fokvárosban, mint az előző este.

5. nap: Fokváros – Cape Strucc Farm – Buffelsfontein Vadaspark
Reggeli után Fokvárostól északra, a West Coast területre vezet utunk. Először egy strucc farmot látogatunk meg, ahol megérkezés után körbevezetnek bennünket. Látogatásunkat a keltetőnél kezdjük, ezután megnézzük a kifejlett strucc madarakat, majd bizonyítva, hogy milyen erősek a strucc tojások, rá is állhatunk. A farmon láthatunk krokodilokat, teknőst is. Nagyon szép ajándék dísztárgyakat láthatunk a farmon lévő boltban.
Ezt követőn az Atlanti-óceán partvonala mellett haladva megérkezünk a Buffelsfontein Vadasparkba.
Ez az 1600 hektáros családi tulajdonú rezervátum Namíbiára emlékeztető domborzatú és növényvilágú vadaspark ad otthont Afrika nagy vadjainak, például oroszlánnak, kafferbivalynak, rinocérosznak, antilopoknak, zebráknak és zsiráfoknak. Itt töltjük az éjszakát is. Választható vacsorára különleges kulináris élvezetként afrikai grill BBQ büfé vacsorát fogyasztunk a Buffelfonstein Vadasparkban. Szállás: Szafari lodge-okban.

6. nap. Bushman központ – Capaia Borászat
Reggeli a vadasparkban, majd délelőtt Khwa Ttu kulturális központban egy érdekes törzsi népcsoport, a bushmanok életébe kapunk bepillantást. A vezetett túra alatt láthatjuk kunyhóikat, bemutatják a tűzcsiholást, mesélnek a hagyományaikról. Bemutatják hogyan vadásznak, láthatjuk, hogyan készítik a strucctojás héjából az ékszereiket. A bushman volt a legelső népcsoport, amely a déli Afrika területén megjelent, belőlük származtak a koikoi és a san törzsek. Ez a kulturális központ segíti a bushmanok hagyományainak megőrzését Dél-Afrikában.
Gál Tibor magyar borász munkásságának nyomában
Megtekintjük a borászatot, borkóstolás és találkozás a borászat szakembereivel. Gál Tibor magyar borászikon szaktanácsadóként érkezett dolgozni a Fokvároshoz közel eső Capaia szőlőbirtokra 2003-ban. A kiváló egri borászt Alexander von Essen báró kérte fel, hogy dolgozzon a borászatában. Dél-Afrikában a szüret februártól márciusig tart, így a fél éves eltolódást a magyarországi őszi szürethez remekül lehet igazítani. Gál Tibor legendás személyiségét, elhivatottságát a fokföldiek csodálattal nézték. Mindene volt a szőlő, a bor termőföld, saját kezével telepítette Fokföldön a szőlőket és vizsgálta a talajt, az uralkodó széljárást és mindent, ami befolyásolhatott egy évjáratot. Együtt lélegzett a szőlővel. A pincészet megtervezése és kivitelezése nem mindennapi feladatát kapta, ahol a lehető legmodernebb technológiát a legmagasabb minőségi szinttel párosította és jelenleg a világ legnagyobb 54 francia tölgyfa tankjában érlelik kellő minőségűre a borokat. A dél-afrikai borászat eddigi történetében még nem fordult elő az, amit ő megvalósított. A legelső szüretet követő 2003-as évjárat termése a borászat három borának 5 csillagos minőségi kitüntetést hozott. Választható vacsora a borászat szép fekvésű éttermében. A borvidéken keresztül utazás a hegyek és szőlőültetvények között fekvő Stellenbosch-ba. Szállás: 3 éjszaka, a Devon Valley Hotel-ben.

7. nap Stellenbosch – Franschhoek Borvidék – Bergkelder Borászat
Reggeli után Franschhoek-ba érkezünk, ahol a település francia történelmének megismerésével kezdjük a napot.
1688-ban, közel 300 francia hugenotta érkezett hajóval a Jóreménység-fokához, és a Franschhoek-völgyben telepedtek le. Ők hozták a borászati kultúrát Dél-Afrikába. A terület neve hamarosan Le Coin Francais-ra („Francia sarok”), majd később a holland Franschhoek-re változott, és a telepesek közül sokan a franciaországi származási helyeikről nevezték el új borfarmjaikat. Megnézzük a Hugenotta-emlékművet majd ezt követően a Boschendal Borkúria érintésével haladunk vissza Stellenbosch-ba.
Dr. László Gyula munkássága nyomában
Megtekintjük a Bergkelder borászatot és találkozunk a borászat szakembereivel. A Fleur du Cap borokat először 1968-ban indították el, miután megnyitották a Bergkeldert, a híres hegyi pincét, amely mélyen behatol a stellenboschi Papegaai-hegybe. Anton Rupert mágnás építette a borászat pincéjét, ez volt az első földalatti pince, ahol hűvös pincében érlelték a palackokat a déli féltekén. 1978-tól 1992-ig Dr. László Gyula volt a vezető főborász és cellamester a Bergkeldernél, amely a Stellenryck Collection, a Fleur du Cap, a Grünberger és a Kupferberger márkákat gyártja. Az iparág szakértői elismerték, hogy Dr. László Gyula munkássága kulcsszerepet játszott a dél-afrikai boripar arculatának megváltoztatásában. Személye kulcsfontosságú volt a Fokföldön létesített szőlőültetvények minőségének fejlesztésében, új szőlőanyag beszerzésében és nemes új borfajták termesztésében. A róla elnevezett elegáns, kiváló László bor számtalan díjban és elismerésben részesült. Pincelátogatással egybekötött borkóstoláson veszünk részt. Választható vacsora a Lanzerac étteremben a Lanzerac Bor Kúrián Szállás a Devon Valley Hotelben.

8. nap Stellenbosch Borvidék – JC Le Roux Borászat
Reggeli után fürdés, napozás a hotel gyönyörű környezetében levő úszómedencéjénél, ahonnan panoráma kilátás nyílik a Devon völgyi szőlőskertekre és Stellenboscht körülvevő hegyekre.
Gróf Pongrácz Dezső munkássága nyomában
Délután megtekintjük a borászatot, champagne e kóstolás és találkozás a borászat szakembereivel. Itt készül a magyar borász pezsgője, az elegáns Pongrácz pezsgő, amely nagyon közkedvelt Dél-Afrikában. A Pongrácz Dezső emlékszobában mi is megkóstoljuk a pezsgőt kiváló boraik mellett, egy privát kóstolás keretében. A nemesi származású Pongrácz gróf 1923-ban született, 1944-ben szerzett mezőgazdasági diplomát Budapesten, majd a besorozását követően szovjet hadifogságba esett. Közel egy évtizedet töltött szibériai munkatáborokban, ezeket túlélve visszakerült Magyarországra, de 1956-ban végleg elhagyta az országot. Meg sem állt Afrikáig, családi kapcsolatai segítségével Namíbiába költözött, és mezőgazdasággal kezdett foglalkozni egy farmon. 1958-ban áttelepült Dél-Afrikába, a Fokváros mellett található Stellenbosch-ba. Szellemességével és friss, provokatív ötleteivel nagy karriert futott be, agronómusként, kutatóként, tankönyvek szerzőjeként és ágazati vezetőként döntő befolyást gyakorolt a dél-afrikai borászat fejlődésére. Kikapcsolódásként Beethoven szimfóniáit hallgatta és rajongva szeretett tacskóival töltötte szabadidejét. Munkássága tiszteletére 1990 óta a Méthode Cap Classique elegáns pezsgőt Pongrácznak nevezik. A számtalan díjjal kitüntetett Pongrácz pezsgők chardonnay és pinot noir szőlőből készülnek. Választható vacsora a Ginos at De Kelder Restaurantban. Szállás: Devon Valley Hotelben.

9. nap. Stellenbosch – Fokváros
Dél-Afrika második legrégebbi városát, STELLENBOSCH-t látogatjuk meg, ahol sok fokföldi holland stílusban épült történelmi épületet láthatunk, megtekintjük a város főterét (Die Braak). Megnézzük a Stellenbosch Falu Múzeumot, ami bemutatja az első telepesek életét. Sétánkat a hatalmas tölgyfák között folytatjuk, amelyeknek cserjéit a 19. században ültették. Végighaladunk a Dorp Straat utcán, ahol a régi fokföldi házak ma is egykori pompájukban tündökölnek. Napjainkban nagy részük vendéglőknek és üzleteknek, kávézóknak ad otthont. Meglátogatjuk Oom Samie se Winkel (Sam nagybácsi) boltját, mely híres nevezetessége a városnak, benne szinte minden kapható: tradicionális ételek, cukorkák, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Ezután transzfer Fokváros repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

10. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Dél-Afrikában magyar borászok nyomában, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére