Körutazás Dél-Afrikában magyar boráészok nyomában, repülőjeggyel, 4-5*-os szállásokkal, félpanzióval

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

888.500 Ft

Megveszem
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
Ajánlat kód: 36759

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Exkluzív bor- és gasztronómiai élmények, s persze varázslatos tájak várnak Dél-Afrikában!

Időpont

 • 2021. január 27-február 6.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Repülőjegy: utazás Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros – Johannesburg útvonalon belföldi repülőjárattal
 • A körutazáson légkondicionált autóbuszos utazás
 • Szállás a program szerint 5* és 4* elegáns luxus szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
 • Félpanzió (reggeli és vacsora, program szerint exkluzív éttermekben)
 • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illeték: kb.195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • Belső repülés: 150,- USD
 • Egyágyas felár: 374.900,- Ft
 • Szervizdíj / Borravaló a helyiek számára: 50,- USD
 • Felvonó a Tábla-hegyre: 38,- USD
 • Hajókirándulás a Fóka-szigetre: 12,- USD
 • Fakultatív kirándulási lehetőség: Pilanesberg National Park: 55,- USD
 • Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.

Program

1. nap: Budapest – Fokváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros – Victoria & Alfred Waterfront

Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Transzfer a városba. Félnapos városnézésünk során elsőként a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval (időjárás függvényében, fakultatív). Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget, ahol Nelson Mandela raboskodott. Ezt követően a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről) megtekintése következik. Vacsora a Victoria & Alfred Waterfront-on és szállás a Table Bay 5* luxushotelben, amely Fokváros egyik legszebb fekvésű szállodája.

3. nap: Jóreménység foka – Groot Constantia Borászat: Az első borkuria Dél-Afrikában

Reggeli után az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk a Hout Bay-be, ahol megállunk egy rövid fotószünetre. Továbbutazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén CHAPMAN’S’s PEAK sziklába vájt kanyargós, festői, autóúton. A JÓREMÉNYSÉG Foka táblánál megállunk fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Délután TOKAI (amely a magyar Tokajról kapta a nevét) érintésével ellátogatunk Dél-Afrika legöregebb borkúriába, a Groot Constantiába. 1679-ben Simon van der Stel kormányzó szaktudásával jött létre az első szőlőültetvény Constantia területén, a Tábla-hegy mögötti hegyvonulatokon, amely a Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Savignon, Merlot borairól nevezetes. Megkóstoljuk a híres, díjnyertes boraikat, melyeket már Napóleon császár is csodálattal fogyasztott. A nap befejezéseként közös afrikai dobolás, majd „könnyű”, 14 fogásos a vacsora. Az asztalhoz hozzák az ételeket és mindenki annyit fogyaszt a tálból, amennyit szeretne. A színes ruhákban előadott törzsi tánc show bepillantást ad a helyi afrikai népcsoportok életébe. Mindegyik étel felszolgálásánál elmondják a főzési technikát és hogy milyen fűszerezést használtak. Késő este transzfer a hotelbe. Szállás a Table Bay Hotelben, Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Bushman falulátogatás – Capaia Borászat: Gál Tibor munkássága nyomában

Reggeli a hotelben, majd az Atlanti-óceán partvonala mentén irány észak! Délelőtt egy érdekes törzsi népcsoport, a bushmanok életébe kapunk bepillantást. A vezetett túra alatt láthatjuk kunyhóikat, bemutatják a tűzcsiholást, mesélnek a hagyományaikról. Bemutatják hogyan vadásznak, láthatjuk, hogyan készítik a strucctojás héjából az ékszereiket, megkóstolhatjuk a gyógyteájukat. A bushman volt a legelső népcsoport, amely a déli Afrika területén megjelent, belőlük származtak a koikoi és a san törzsek. Ez a kulturális központ segíti a bushmanok hagyományainak megőrzését Dél-Afrikában. Gál Tibor Magyar borász munkásságának nyomában: Megtekintjük a borászatot, borkóstolás és találkozás a borászat szakembereivel. Gál Tibor magyar borászikon szaktanácsadóként érkezett dolgozni a Fokvároshoz közel eső Capaia szőlőbirtokra 2003-ban. A kiváló egri borászt Alexander von Essen báró kérte fel, hogy dolgozzon a borászatában. Dél-Afrikában a szüret februártól márciusig tart, így a fél éves eltolódást a magyarországi őszi szürethez remekül lehet igazítani. Gál Tibor legendás személyiségét elhivatottságát a fokföldiek csodálattal nézték. Mindene volt a szőlő, a bor termőföld, saját kezével telepítette Fokföldön a szőlőket és vizsgálta a talajt, az uralkodó széljárást és mindent, ami befolyásolhatott egy évjáratot. Együtt lélegzett a szőlővel. A pincészet megtervezése és kivitelezése nem mindennapi feladatát kapta, ahol a lehető legmodernebb technológiát a legmagasabb minőségi szinttel párosította és jelenleg a világ legnagyobb 54 francia tölgyfa tankjában érlelik kellő minőségűre a borokat. A dél-afrikai borászat eddigi történetében még nem fordult elő az, amit ő megvalósított. A legelső szüretet követő 2003-as évjárat termése a borászat három borának 5 csillagos minőségi kitüntetést hozott. Vacsora a borászat szép fekvésű éttermében. A borvidéken keresztül utazás a hegyek és szőlőültetvények között fekvő Stellenbosch-ba.

Szállás: 3 éjszaka A Spier borkúriában vagy hasonló szálláshelyen.

5. nap Stellenbosch Borvidék – Bergkelder Borászat: Dr. László Gyula munkássága nyomában

Dél-Afrika második legöregebb városát látogatjuk meg, ahol sok fokföldi holland stílusban épült történelmi épületet láthatunk, megtekintjük a város főterét (Die Braak). Megnézzük a Stellenbosch Falu Múzeumot, ami bemutatja az első telepesek életét. Sétánkat folytatjuk a hatalmas tölgyfák között, amelyeknek cserjéit a 19. században ültették. Végigmegyünk a Dorp Straat utcán, ahol a régi fokföldi házak ma is egykori pompájukban tündökölnek. Napjainkban nagy részük vendéglőknek és üzleteknek, kávézóknak ad otthont. Meglátogatjuk Oom Samie se Winkel (Sam nagybácsi) boltját, mely híres nevezetessége a városnak, benne szinte minden kapható: tradicionális ételek, cukorkák, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Dr László Gyula munkássága nyomában: Megtekintjük a Bergkelder borászatot és találkozunk a borászat szakembereivel. A Fleur du Cap borokat először 1968-ban indították el, miután megnyitották a Bergkeldert, a híres hegyi pincét, amely mélyen behatol a stellenboschi Papegaai-hegybe. Anton Rupert mágnás építette a borászat pincéjét, ez volt az első földalatti pince, ahol hűvös pincében érlelték a palackokat a déli féltekén. 1978-tól 1992-ig Dr. László Gyula volt a vezető főborász és cellamester a Bergkeldernél, amely a Stellenryck Collection, a Fleur du Cap, a Grünberger és a Kupferberger márkákat gyártja. Az iparág szakértői elismerték, hogy Dr. László Gyula munkássága kulcsszerepet játszott a dél-afrikai boripar arculatának megváltoztatásában. Személye kulcsfontosságú volt a Fokföldön létesített szőlőültetvények minőségének fejlesztésében, új szőlőanyag beszerzésében és nemes új borfajták termesztésében. A róla elnevezett elegáns, kiváló László bor számtalan díjban és elismerésben részesült. Pincelátogatással egybekötött borkóstoláson veszünk részt. Vacsora egy fokföldi tradicionális híres afrikansz étteremben, ahol megkóstoljuk a búr konyha finomságait.

6. nap Stellenbosch Borvidék – Spier Borászat – JC Le Roux Borászat: Gróf Pongrácz Dezső munkássága nyomában

Borkóstolás a Spier borászatban (vagy De Zalze), mely Stellenbosch egyik legrégebbi borkúriája, története egészen 1692-ben nyúlik vissza. Több mint 300 éves történelmükben Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Pinotage, Shiraz boraikra a legbüszkébbek a borászat szakemberei. Pongrácz Dezső munkássága nyomában: Délután megtekintjük a JC Le Roux borászatot, borkóstolás és találkozás a borászat szakembereivel. Itt készül a magyar borász pezsgője, az elegáns Pongrácz pezsgő, amely nagyon közkedvelt Dél-Afrikában. A Pongrácz Dezső emlékszobában mi is megkóstoljuk a pezsgőt is kiváló boraik mellett, egy privát kóstolás keretében. Az nemesi származású Pongrácz gróf 1923-ban született, 1944-ben szerzett mezőgazdasági diplomát Budapesten, majd a besorozását követően szovjet hadifogságba esett. Közel egy évtizedet töltött szibériai munkatáborokban, ezeket túlélve visszakerült Magyarországra, de 1956-ban végleg elhagyta az országot. Meg sem állt Afrikáig, családi kapcsolatai segítségével Namíbiába költözött, és mezőgazdasággal kezdett foglalkozni egy farmon. 1958-ban áttelepült Dél-Afrikába, a Fokváros mellett található Stellenbosch-ba. Szellemességével és friss, provokatív ötleteivel nagy karriert futott be, agronómusként, kutatóként, tankönyvek szerzőjeként és ágazati vezetőként döntő befolyást gyakorolt a dél-afrikai borászat fejlődésére. Kikapcsolódásként Beethoven szimfóniáit hallgatta és rajongva szeretett tacskóival töltötte szabadidejét. Munkássága tiszteletére 1990 óta a Méthode Cap Classique elegáns pezsgőt Pongrácznak nevezik. A számtalan díjjal kitüntetett Pongrácz pezsgők chardonnay és pinot noir szőlőből készülnek.

Vacsora a Spier Vadas étteremben, aminek tulajdonosa is magyar gyökerekkel rendelkezik. A családja az 1900-as évben vándorolt ki Fokvárosba. PJ Vadas a franciaországi Moulin de Mougins-ben, Londonban Angela Hartnett mellett és több éve Gordon Ramsay londoni és New York-i Michelin csillagos éttermében tanult.

7. nap. Fokváros – Johannesburg – Pretoria – Sun City

Reggeli után transzfer Fokváros repülőtérre. Repülés Johannesburgba, érkezést követően utazás autóbusszal Sun Citybe. Útközben városnézés PRETORIÁ-ban, Dél-Afrika fővárosában. Ellátogatunk a lenyűgöző fekvésű 65 hektáros parkkal körülvett Sir Herbert Baker által tervezett impozáns Union Building épülethez, ahol a mindenkori elnök és az elnöki irodák kapnak helyet. Utunk platinum bányák mellett a szavannán keresztül vezet szálláshelyünkre. Vacsora és szállás Sun City-ben.

8. nap. Sun City

Reggelit követően Sun City közös felfedezése, a nevezetességek megtekintése. Láthatjuk a szabadtéri medence paradicsomot, a zubogó vízeséseket, a nemzetközi hírű golfpályát, az Idő Hídját - amely két oldalát élethű elefántok szobrai őrzik, majd a Majmok szökőkútja mellet elhaladva jutunk a Hullám Fürdőhöz, amely partja mellet számtalan vízi aktivitást élvezhetünk. Sun City felkapott luxus pihenőhelye a világnak, ahol Afrika sajátos szívverése páratlan exkluzivitással keveredik. A négy világszínvonalú hotel szépségét megkoronázza Lost City szikrázó szépségű ékköve, a The Palace Hotel, amelyet afrikai esőerdő vesz körül. A legenda szerint az afrikai szavanna mélyén egy valaha működő vulkánikus kráter szívében létezett egy ősi világ, így ezen a területen hozták létre a világ egyedülálló üdülőparadicsomát. A „birodalom” szórakozási kínálatát bővíti a kaszinó, ínyenc ételekkel rendelkező éttermei, táncos helyek élő zenével, lovaglási, valamint golfozási lehetőség, a hullámfürdő homokos parttal, Segway túra, Labirintus, Zip Slides, Parasail, Jetski, Quad Bike vagy Mountain Bike-ozás a szavannán, az impalák , kuduk és zsiráfok között haladva, ami páratlan élményt nyújt (Sun City aktivitások a helyszínen fizetendőek).

Délután Fakultatív kirándulási lehetőség a PILANESBERG NEMZETI PARK-ba, mely Sun City közvetlen közelében található. Az 55 000 hektáros park Dél-Afrika negyedik legnagyobb Nemzeti parkja. Az 1 millió 300 ezer évvel ezelőtt működő vulkán beterítette hamujával és lávafolyamával a hosszú krátert, amely körül most a Nemzeti Park található. Varázslatos felszínén nyitott szavannák, dombok, sziklás hegyek, bozótos területek váltják egymást. Fő központja a ’Thabayadiotso’ - jelentése „A büszke hegy”. A parknak bőséges a vadállománya, terepjárós szafari túránk során az 5 nagyvad (oroszlán, leopárd, elefánt, rinocérosz, kafferbivaly) mellett találkozhatunk gepárddal, hiénával, a fenséges sable antiloppal, továbbá zebrákkal, vízilovakkal, krokodilokkal, impala csapatokkal. Vacsora, szállás Sun City-ben.

9. nap. Sun City

Egész napos üdülés, pihenés vagy Fakultatív kora reggeli szafari lehetőség a PILANESBERG NEMZETI PARK-ba. Vacsora, szállás Sun City-ben.

10. nap: Sun City – Johannesburg

Reggeli után üdülés, pihenés, majd kora délután transzfer Johannesburg repülőterére.

Útközben megállunk az egy tipikus afrikai piacon emléktárgyakat vásárolni. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest

Érkezés Budapestre, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Körutazás Dél-Afrikában magyar boráészok nyomában, repülőjeggyel, 4-5*-os szállásokkal, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-15:00
24 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére