Körutazás az ősi Perzsiában, Iránban, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Persepolis, a Perzsa kert, a Péntek mecset és a Golestan palota

Ajánlat kód: 35517
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

475.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35517

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj egy ősi keleti világgal, az egykori Perzsiával, Iránnal!

Időpontok

  • 2021. október 18 - október 26.: , 475.000 Ft
  • 2022. április 11 - április 19.: , 475.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • BBP biztosítás
  • Helyi közlekedés kényelmes, komfortos légkondicionált autóbusszal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Vízum: 25.000 Ft (A vízumigénylő útlevelében nem lehet izraeli pecsét!)
  • Helyszíni belépők, a program szerinti étkezések: 135 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 6.650 Ft (a részvételi díjra és a repülőtéri illetékekre)

Felár

  • Egyágyas felár: 95.000 Ft

Program

1. nap: Budapest

Elrepülés Budapestről átszállással Shirazba.

2. nap: Shiraz

Érkezés a hajnali órákban, szobák elfoglalása, pihenés. Reggelit követően városnézés a költészet és a költők fővárosában, mely során látogatást teszünk a legendás perzsa költők, Hafez és Saadi sírjánál. Megtekintjük a Narenjestan kertet, a Nasir ol Molk mecsetet, amely Shiraz egyik legszebb mecsete, valamint kívülről megnézzük Cheragh sah szentélyét. Vacsora, szállás Shirazban.

3. nap: Shiraz – Persepolis – Passargad – Yazd

Reggeli után indulás Yazdba. Útközben megállunk Persepolisban, melyet 2500 évvel ezelőtt a legendás Akhamenid királyok – többek között Dáriusz, Xerxész - építettek. Az itteni palotákban rendezték az akkori világbirodalom fényes szent ünnepeit, itt halmozták fel a mérhetetlen mennyiségű kincseiket. Továbbutazás Passargadba, a nagy perzsa király, az Akhamenid dinasztia alapítójának, Cyros királynak a fővárosába, ahol a sírja is áll. Ezt követően a Naqhshe-Rostam sziklába vájt temetkezési hely megtekintése, mely impozáns sík reliefjeiről ismert, útközben rövid megálló a Korán Kapunál. Utazás Yazdba, a világ legrégebbi, ma is létező vallásának, a monoteista zoroasztrizmusnak a központjába. Útközben fotóstop a több mint 4000 éves Ciprusfánál és a Jame mecsetnél. Érkezéskor a Csend tornyának megtekintése. Vacsora, szállás Yazdban.

4. nap: Yazd – Isfahan („a világ fele”)

Reggeli, majd ellátogatunk a Mir chakmagh komplexumhoz és a Jame mecsethez, majd a Tűz templomának és a Vízi múzeumnak megtekintése és séta az óvárosban. Utazás Nainba, ahol a Jame mecsetet és egy egykor volt karavánszerájt látogatunk meg. Este megérkezés Isfahanba. Vacsora, szállás Isfahanban.

5. nap: Isfahan

Reggeli, majd egész napos városnézés Isfahanban. Abasz Sah 40 oszlopos palotájának, Chel Sotunnak (tükörkazettás trónterem, hatalmas freskókkal borított fogadótermek stb.), és parkjának megtekintése. Ezt követően a világ egyik legszebb terére, a Royal (Imam) térre utazunk, és ott látogatást teszünk Abasz Sah által épített Ali Qapu palotában, a Sah mecsetben és a Lof Follah mecsetben, amelyek nemcsak a perzsa építészetnek, de az iszlámnak is párját ritkító remekei. A harmonikus formák, a dúsgazdag színpompás díszítések lenyűgözik az ide látogatókat. Vacsora, szállás Isfahánban.

6. nap: Isfahan

A reggelit követően először a Péntek Mecsetet keressük fel, amely a különböző korok perzsa építészetének egyfajta szép, és érdekes gyűjteménye. Innen a Zagandeh Rood folyó felé vezet utunk, ahol a város három méltán világhírű boltíves hídjához, a Sahreszta, a Hadzsu és a Sio-se Pol hidakhoz érkezünk. Gyönyörködhetünk e remek műtárgyakban, és kicsit részesei lehetünk a helyi életnek. Délután az Örmény Negyedben található Vank Katedrálisban teszünk látogatást, amely Isfahan legnagyobb és legszebb temploma, majd vásárlási szabadidő a kb. 5 km hosszú nagybazárban, végezetül egy galambházat keresünk fel. Vacsora, szállás Isfahanban.

7. nap: Isfahan – Abayneh – Kashan – Teherán

Reggeli után visszautazás Teheránba. Útközben felkeressük Irán egyik legrégebbi települését, Abayneh falut, mely tradicionális vörös épületeiről és a település fölé magasodó, szaszanida dinasztia idejéből származó erődítésről nevezetes. Folytatjuk utunkat Kashanba, az oázisvárosba, amely csempekészítéséről híres. Látogatás a Bujerdiha dúsgazdag kereskedő házába és megtekintjük a 18. századi Qajar dinasztiából való Finn kertet. Érkezés Teheránba, fotóstop a közelmúltban megépített grandiózus Khomeini Iszlám Kultúrcentrumnál és az Iman szent hely megtekintése. Vacsora és szállás Teheránban.

8. nap: Teherán

Reggeli, majd látogatás a 14 millió lakosú Teherán világhírű Nemzeti (Archeológiai) Múzeumában, ahol az Indo-Európai Perzsia prehisztorikus korának, valamint az azt követő 2500 éves kultúrájának egyedülálló emlékeivel ismerkedhetünk meg. Ezután megtekintjük az egykori uralkodói rezidenciát, a Golestan Palotát. Délután látogatás a szőnyegmúzeumban, a különböző mintájú kézi szövésű, szemet gyönyörködtető szőnyegek mesterdarabjainak gazdag tárházában, majd a Nemzeti Ékszermúzeumot keressük fel, melynek gyűjteményében megtalálhatóak többek között az iráni koronaékszerek. Vacsora.

9. nap: Teherán – Budapest

Az éjjeli/hajnali órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a déli órákban, menetrendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás az ősi Perzsiában, Iránban, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Persepolis, a Perzsa kert, a Péntek mecset és a Golestan palota

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére