Kirándulás a Feröer-szigeteken, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, helyi közlekedéssel, idegenvezetéssel – vár a fjordok, öblök és bálnák világa

Ajánlat kód: 35733
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

848.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35733

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az elfeledett vikingek birodalmában, a Feröer-szigeteken!

Időpont

  • 2023.07.12 - 2023.07.17.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladandó bőrönddel (melynek értéke:  kb. 250.000 Ft) a megadott szállást
  • a reggelis ellátást
  • a helyszíni közlekedést 9 fős kisbusszal
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • a belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 700 DKK
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár

Program

1. nap: Budapest - Tórshavn
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren, majd elrepülés a Feröer-szigetekre átszállással. Megérkezés után transzfer Tórshavn váfosába a szállásra. Lehetőség szerint séta a belvárosban és a kikötőben. Szállás Tórshavnban vendégházban (5 éj).

2. nap: Mykines-sziget - Gásadalur
Reggel utazás Sørvágur kikötőjébe. 1 órás hajóút a Feröer-szigetek legnyugatibb pontjára, Mykines-szigetére (időjárás függően!). Szerencsés esetben útközben bálna és tengeri madár fényképezés. A kikötőbe érkezés után séta a lélegzetelállító óceáni sziklák és madárszigetek peremére, közös fotózással az 1909-ben átadott világítótoronynál. Átkelés a 40 m hosszú „égi gyaloghídon” Mykineshólmur madársziklájára, a milliónyi lunda, szula és alka fészkelőhelyére. (Figyelem! Esernyő hozatala nem csak az eső lehetősége miatt javasolt…) Fotózás az óceánba nyúló drámai szépségű sziklákon, pihenővel és sétákkal. A rendkívüli bazaltorgonák fényképezése. A megannyi madár meghatározási kísérlete – itt az Atlanti-óceán talán leggazdagabb madárszigetén.  Késő délutáni visszaindulás a fővárosba, hazaúton látogatással Gásadalur városában és vízesésénél. Gásadalur a szigetek talán legismertebb, képeslapba illő helyszíne - ahol egyszerre élvezhető a Heinanøva 600 m magas, óceánból kinövő hegycsúcsa, illetve a falu alatt az óceánba zúgó vízesés látványa. Este szabadprogram. Éj Tórshavn-ban. 

3. nap: Tórshavn - Kirkjobøur - Vágar-sziget
Reggeli séta a festői szépségű Tinganes negyedben.  Igaz mesék Grimúr Karban viking vezér 825. évi partra szállásáról, Haraldúr Hárfagri norvég király koráról és a XI. sz-ig itt tartott viking parlamentekről (Tings). Vázlatos bepillantás a szigetek múltját bemutató viking őskrónikák – Faereyinga saga; Flateyjarbók saga; Saga of Óláfr Tryggvason - történeteibe, illetve a viking istenek (a város névadója Tór, Odin, Freyr és a valkürök) világába. Látogatás a Feröeri Nemzeti Múzeumban: ismerkedés a 650 km hosszan elterülő, 18 nagyobb tagból álló szub-poláris szigetvilág természetföldrajzával és múltjának legfontosabb eseményeivel. Séta az 1580-ban épített Skansin erődhöz, majd a belvárosban. Rövid utazás Kirkjubøur óceánpartjára, Feröer középkori központjába. Séta a soha be nem fejezett Magnus Katedrálisnál, a kirkjubøur rúnakő legelőjén, majd látogatás a XI. században épült Szt. Olaf templomnál, illetve Földünk legrégebbi lakott rönkháza, az 1.000 éve lakott Kirkjubøardagur-nál. Az itt felnőtt Svere Sigurdson (1184-1202) norvég király életének igaz meséje. Délutáni átutazás az Atlanti-óceán alatt 105 m mélységben (!) fúrt Vágatunnilinen alagúton át Vágar-szigetére. Túra és fényképszünetek a világon egyedülálló fekvésű, közvetlen óceánparti – de afölött 40 m magasságban elterülő Leitisvatn-tó partján, az óceánba zubogó Bosdalafossur vízesésnél. Pihenő és fotószünetek az óceánparti sziklákon. Esti visszautazás a szállásra. Éj Tórshavn-ban.

4. nap: Hvalvík - Tjørnuvík - Eysturoy-sziget - Eidi
Reggeli utazás Hvalvík városába, az 1905-től 1984-ig működött Áir bálnavadász támaszpontra. (A szigetek utolsó megmaradt bálnavadász üzeme.) Ismerkedés a bálnavadászat történetével. Séta Hvalvík (óészaki nyelven: Bálna-öböl) központjában majd utazás „az ország” legmagasabb zuhatagához, a 2 lépcsőben, 140 m magasról lezúduló Fossá-vízeséshez.  Rövid séta Tjørnuvík városkájában, majd visszautazás Hvalvíkig. Utazás a festői szépségű Saksunardalur „skót-felföldi tájain”, Saksun lagúna városába. Átkelés Eysturoy-szigetére az óceánra épített Nordskáli hídon. Vezetés északra, Gjógv festői kikötővárosába, majd a Slaettaratindur szerpentinjein a sziget teteje, a 882 m magas, azonos nevű plató közelébe. Időjárástól függően 3 órás séta a Slaettaratindur tetejére – ahonnan szép időben a teljes szigetvilág belátható. Késő délutáni látogatás Eidi kikötőjében, rövid túrával a Risin og Kellingin óceáni sziklák megtekintéséig. Ismerkedés a két különleges szikla izlandi mondakörével. Esti visszautazás Tórshavn városába. Éj Tórshavn-ban.

5. nap: Eysturoy-sziget - Kalsoy-sziget
Reggeli átutazás Eysturoy-szigetére, rövid fotószünettel Leirvík városkájában. Átkelés az Atlanti-óceán alatt 150 m (!) mélységben, a 6.300 m hosszúságú Nordoyatunnilin alagúton. (Vázlatos ismertető az egyedülálló építészeti remekről.) Közös városnézés a szigetek második legnagyobb városa, Klaksvík kikötői negyedében. Klaksvík a feröeri halászflotta központja, s itt gyártják a legendás Föroya Bjórt, a szigetek legjobb sörét. Látogatás Christianskirkjan óészaki stílusú templomában, a mennyezetről lógó 8 evezős csónak fényképezésével. Bordoy-sziget elhagyása kompon, Kunoy-sziget panorámáinak fényképezésével. Megérkezés a „járhatatlan”, lándzsa alakú Kalsoy-sziget keleti kikötőjébe Sydradalurba. A 20 km hosszúságú sziget egyetlen, az óceán fölé tornyosuló, éles főgerinc. Nyugati, szakadékos partjai járhatatlanok, keleti, a Kalsoyarfjørdur-fjordra néző oldala „csak” hajmeresztően meredek, de vezet rajta berobbantott út. (3-4 km hosszan ez az út is csak a hegyek gyomrában haladhat.) A sziget 4 települését (Sydradalur; Húsar; Mikladaúr és Trollanes) ma kb. 150 fő lakja, mindannyian a régi fóka és bálnavadászok leszármazottjai. Észak felé haladva az ember elér „A Világ határára” a mondabeli manók (trollok) földjére, Trollanes-be. Trollanesből séta az 537 m magas Borgarin-szikla oldalában, a Kallur világítótorony és a szédítő óceáni panorámák fényképezése. Hazaúton pihenő Selkie, a legendás mikladalúri fóka-szirén szobránál. Esti visszaérkezés. Éj Tórshavn-ban.

6. nap: Tórshavn - Budapest
Reggeli transzfer a reptérre. Elrepülés átszállással Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás a Feröer-szigeteken, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, helyi közlekedéssel, idegenvezetéssel – vár a fjordok, öblök és bálnák világa

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére