4 napos buszos kirándulás Gyulán, Szegeden, Ópusztaszeren, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel, egy ebéddel a Kondorosi csárdában

Ajánlat kód: 36549
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

128.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36549

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Szeged és Gyula városát, s mártózz meg a patinás Várfürdő medencéiben!

Időpontok

  • 2024. máj. 20-23.: , 128.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 3 éjszakai szállást
  • Félpanziót
  • Egy ebédet a Kondorosi csárdában
  • A helyi idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Az idegenvezetést
  • Az ebédet a Kondorosi csárdában

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Egyágyas felár: 51.700 Ft

Szállás

3 éjszaka Gyulán egy emelt szintű 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda a gyulai vár közvetlen szomszédságában található, a Várfürdőtől 200 méterre. Egy wellness-központtal is rendelkezik, ahol egy 50 m² területű fűtött beltéri élménymedence, jacuzzi, szaunák, gőzkabin és fitneszterem szolgálja a vendégek kényelmét.

Program

1. NAP: SZEGED (VÁROSNÉZÉS), ÓPUSZTASZER (NEMZETI EMLÉKPARK)
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás az M5-ös autópályán, Kecskemét érintésével Csongrád-Csanád vármegye-székhelyére, Szegedre.
A 160.000 lakosú Szeged Magyarország 3. legnépesebb városa, egyben talán a leginkább nagyvárosias arculatú vidéki település hazánkban. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy az 1879-es tiszai árvíz során az épületek nagy része elpusztult, az újjáépítés során pedig egy kimondottan egységes, eklektikus és szecessziós stílusban megtervezett, Budapesthez hasonlóan körutas rendszerű nagyváros jött létre. Séta a városközpontban (Dóm tér, Kárász utca, Klauzál tér, Széchenyi tér, Szegedi Nemzeti Színház, Tisza-part), majd szabadidő.
A kora délutáni órákban továbbutazás az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkba. A titokzatos krónikás, Anonymus leírása szerint a honfoglaló magyarok ezen a helyen tartottak gyűlést. Látogatás az emlékparkban, lehetőség a Feszty-körkép, a skanzen, a Nomád Park és a Rotunda kiállításainak megtekintésére.
Délután továbbutazás Orosháza és Békéscsaba érintésével Gyulára, szállás a Gyulai vár szomszédságában (3 éj).

2. NAP: GYULA (VÁRFÜRDŐ, SZABAD PROGRAM)
Pihenés Gyulán, lehetőség a híres Várfürdő kiváló szolgáltatásainak kipróbálására (gyógy- és élménymedencék, csúszdák, szaunák, wellness stb.), illetve kellemes sétákra a szépen felújított, sok zöldterületet is magában rejtő városban.

3. NAP: GYULA (ERKEL FERENC SZÜLŐHÁZA, GYULAI VÁR, ALMÁSY-KASTÉLY), BÉKÉSCSABA (MUNKÁCSY EMLÉKHÁZ)
Városnézés Gyulán. Első megállónk a város híres szülöttének, Erkel Ferencnek, a Himnusz zeneszerzőjének szülőháza. Lehetőség az érdekes emlékház megtekintésére, majd látogatás a település jelképének számító várban. A Fehér-Körös mocsarai között felépített gótikus téglavár egyedülálló látnivaló Magyarországon, 1566. évi törökök általi elfoglalásáig az Alföld meghatározó jelentőségű erődítménye volt. A jó állapotú várban izgalmas történeti kiállítás várja a látogatókat.
Ezt követően szabadidő, pihenés a vár melletti szállodánk wellness részlegében, vagy pedig látogatás az Almásy-kastélyban. A kastély állandó kiállításának érdekessége, hogy nemcsak az egykori főurak életét mutatja be, hanem a kiszolgáló személyzet életéről is sok érdekességet megtudhat a látogató látványos formában.
Fakultatív program: Békéscsaba
A késő délutáni órákban az érdeklődők részt vehetnek idegenvezetőnkkel egy békéscsabai kiránduláson (indulás 4 óra körül, visszaérkezés 7 óra körül). A közeli vármegye-székhelyen először a szépen felújított Munkácsy emlékházat nézzük meg (eredeti Munkácsy festmények is láthatóak), majd közös séta a szépen felújított belvárosban (evangélikus nagytemplom, katolikus társszékesegyház, Szent István tér, Andrássy út – a fő sétálóutca, Jókai Színház).
A fakultatív program ára: 3.900 Ft + a Munkácsy Emlékház belépődíja (garantált indulás).

4. NAP: SZABADKÍGYÓS (WENCKHEIM-KASTÉLY), KONDOROSI CSÁRDA (EBÉD), SZARVAS (ARBORÉTUM, MINI MAGYARORSZÁG)
Délelőtt a Békéscsaba melletti Szabadkígyósra utazunk, ahol megnézzük a 2023-ban átadott, gyönyörűen felújított Wenckheim-kastélyt. A kastély egykori tulajdonosáról mintázta a magyar nábob alakját Jókai a híres regényében (Egy magyar nábob).
A következő megállónk a híres Kondorosi csárda. Fontos alföldi utak találkozásánál 1784-ben épült fel a ma látható étterem, ami egykor a legendás betyárok találkozóhelye volt, de Rózsa Sándoron és társain kívül tiszteletét tette az épületben Arany János vagy éppen Erkel Ferenc is. Ebéd a csárda ősi falai között.
Programunkat a történelmi Magyarország középpontjában, Szarvason zárjuk. Látogatás a Hármas-Körös egyik holtága mellett létrehozott arborétumban, közkeletű nevén a Pepi-kertben. A dús vegetáció mellett a kert nagy attrakciója a 2013-ban megnyílt Mini Magyarország nevű makettpark, amely közel 100 interaktív makett segítségével mutatja be a Kárpát-medence legfontosabb épületeit 1:25-ös kicsinyítésben.
Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos buszos kirándulás Gyulán, Szegeden, Ópusztaszeren, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel, egy ebéddel a Kondorosi csárdában

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére