13 napos körutazás Szudánban félpanzióval/teljes ellátással, helyi terepjárós közlekedéssel, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel – vár a Nílus, a piramisok és a végtelen sivatag

Ajánlat kód: 34870
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

790.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34870

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Szudán lenyűgöző piramisaihoz, éjszakázz sivatagi táborokban és kalandozz a Nílus vidékén Szudánban!

Időpont

  • 2021. október 28.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket kb. 195.000 Ft
  • Szállást, helyi 3*+ -os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborban
  • Reggelit és vacsorát Khartoumban, Khartoumon kívül teljes ellátást
  • A helyszíni közlekedést, légkondicionált terepjárókkal (gépkocsivezető + 4 utas)
  • Megadott programokat és belépőjegyeket
  • Magyar idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A borravalókat kb. 60 USD/fő
  • Vízum költsége 25.000 Ft
  • Útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár 105.000 Ft

Program

1-2. nap: Budapest – Kartúm

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással Kartúmba, Szudán fővárosába. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Kartúmban (2 éj). Másnap városnézés a Kék és Fehér-Nílus találkozásánál alapított fővárosban, Kartúmban, felkeressük a Nemzeti Múzeum különleges és értékes régészeti kiállítását, valamint a Köztársasági Palota Múzeumát. Csónakba szállva felkeressük a Kék és Fehér-Nílus találkozását. Délután látogatást teszünk Omdurmában, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát, hagyományos és ajándék üzletekben is gazdag helyi bazárt és a híres péntek délutáni szufi táncot. Szállás: Assaha Hotel 3*.

3. nap: Bajuda sivatag - Hkhandag - Dongola - El Seliem

Elhagyva a fővárost kora reggel terepjáróra váltjuk az autóbuszunkat és a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé indulunk. Útközben fotószüneteket tartunk (pl. termeszvárak). Megnézzük a Nílus partján álló, a Mameluk dinasztia időszakában épített Khandag erődöt. Napi utazás: kb. 530 km. Szállás El Seliem faluban (1 éj).

4. nap: El Seliem - Dongola - Tajab - Sesibi – Soleb

Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, reggel megnézzük a helyi piacot, majd tovább utazunk. Útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk Sesibibe. Ezután megnézzük Ekhnaton, Átonnak dedikált templomát Sesibiben. Végállomásunk az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templom, a III. Amenhotep által épített temploma Soleb-ben. A napnyugtát a templom romjai között csodáljuk meg. Szállás tradicionális núbiai vendégházban, a templom közelében (1 éj).

5. nap: Dosha - Sai-sziget - Abri - Kosha

Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i Ámon templomról, majd első megállónk Jebel Dosha-ban lesz, III. Tutmozisz sziklakápolnájánál. A következő megállónk Sadengánal lesz, ahol Tiye-nek, III. Amenhotep feleségének a temploma található. Sadenga temetőjében találkozunk először vályog piramisokkal. A Sai-szigetre csónakkal jutunk el, megtekintjük a város vályogtéglás házait, erődjét. A XVI. században épült erődben, a korábbi korok hasznosnak vélt építőanyagait, hieroglifákkal ellátott kőtömböket, keresztény templomok köveit mind felhasználták. Átkelünk a Níluson Abrinál. Az idő függvényében este meglátogatunk egy helyi énekest is Koshaban. Szállás Abri-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

6. nap: Abri - Harmadik-zuhatag - Tombos

Reggeli után megnézzük a helyi piacot. Innen folytatjuk az utunkat Tombos felé. Rövid megállót teszünk Koyeka faluban egy muszlim szent ember sírjánál. Az utunk mentén megcsodáljuk a szépen festett és dekorált núbiai házakat. Megnézzük a Nílus Harmadik zuhatagát, és délután érkezünk Tombosba, ahol a szikla faragásokat keressük fel. Napi utazás: kb. 180 km. Szállás Tombusban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

7. nap: Tombos - Kerma – Kawa

Reggel megnézzük a I. Tutmozisz győzelmi szteléjét, a csodatévő és „gyermekszaporító” ledöntött szobrot, majd Kerma-ba utazunk, a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük az agyagtéglákból készült különleges, 19 méter magas defuttát, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményt a kontinensen, valamint a múzeum gazdag kiállítása közül a híres 7 fekete fáraó szobát is. A napot Kawa-ban fejezzük be. Szállás sivatagi sátortáborban a Kawa-ban (1 éj).

8. nap: Kawa - Ó-Dongola – Karima

Reggeli után Ó-Dongolába utazunk a VII-XIV. század közötti keresztény Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a templom és kolostor romokat. A program végeztével a Núbiai sivatagon keresztül jutunk el a szálláshelyünkre Karima közelébe. Szállás núbiai vendégházban (2 éj).

9. nap: Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

Reggel Kurru-ba látogatunk, ahol piramis alatt található káprázatosan díszített 2 sírkamrát (Tanut Ahami és Kalahata királynő) nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai „kőerdőt” is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. A Jebel Barkal-i , Ámon és Mut templom megtekintése után, napnyugta előtt felmegyünk a Jebel Barkal 100 méter magas és 200 méter széles homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület, valamint a piramisok is.

10. nap: Karima - Nuri piramisok - Bajuda sivatag - Meroe

Reggeli után látogatást teszünk a Karima-i piacon, mely a maga valóságában mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit és vásárlási szokásait. Átkelve a Níluson felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét. Megnézzük a Gazali-völgyben található keresztény kolostor maradványait is. Keresztülvágunk a Bajuda sivatagon, hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit, az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe-i piramisokat. Idő függvényében megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is. Szállás komfortos sátortáborban Meroe-ban, a piramisok déli csoportja közelében (1 éj).

11. nap: Meroe - Mussawarat El Sufra - Naga

A délelőtt egy részét Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Felkeressük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton, majd a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. Musawwarat El Sufrában megnézzük az Elefánt és az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot és Oroszlán templomot látogatjuk meg, valamint a közelében található, római hatást magán tükröző Kioszkot keressük fel. Szállás Nagában komfortos sátortáborban (1 éj).

12-13. nap: Naga - Hatodik-zuhatag – Kartúm - Budapest

Reggel elhagyva a sivatagot Khartoum felé utazunk. Hajóval felkeressük a Nílus Hatodik-zuhatagát, majd folytatjuk az utunkat. Érkezés után vacsora, majd a menetrendtől függőn transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

13 napos körutazás Szudánban félpanzióval/teljes ellátással, helyi terepjárós közlekedéssel, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel – vár a Nílus, a piramisok és a végtelen sivatag

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére