1 napos kirándulás a Kisalföldön Pannonhalma és győr érintésével, busszal, ebéddel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39536
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

17.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39536

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Pannonhalmára, Győrbe és Bábolnára!

Opciók

  • 2021. július 24.: , 17.500 Ft
  • 2021. szeptember 4.: , 17.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • Egy ebédet
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez italfogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
    • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 7.000 Ft
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • 25-34 fő esetén: 1.800 Ft/fő

Fakultatív program (25 főtől)

  • Borkóstoló: 2.000 Ft

Program

A kora reggeli órákban indulunk Szegedről, majd Budapesten és a Dunántúli-középhegység lankáin áthaladva érkezünk meg Bábolna méltán híres nemzeti ménesbirtokára. A közel 230 éves birtok látogatását a ménestörténeti kiállítással kezdjük, ahol a nagy becsben őrzött emlékek és díszes serlegek mellett ismerkedünk a különböző kocsizási stílusokra jellemző hámokkal és a lovaszenekar hangszereivel. Látogatásunkat a ménesudvar felé folytatjuk, ahol a park árnyas fái alatt a kastélyépületen átkelve páratlan látvány tárul elénk. A történelmi lovarda, a szökőkút, az életnagyságú lovasszobor, nagy ménesparancsnokaink mellszobrai és a Ménesbirtok egyik szimbóluma, az 1710-ben ültetett öreg akác mind-mind elénk tárul. A kastélyépület istállóiban találkozhatunk Arab telivér és Shagya-arab fedezőménekkel és kancákkal is. Utunkat Pannonhalmára folytatjuk, ahol a Bencés Főapátságot vesszük górcső alá.

Az ezeréves épületben megtekintjük a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárat. Tovább utazunk a népiesen csak „Nyúli Havasoknak” nevezett, Sokorói-dombság területén elhelyezkedő impozáns nyúli borospincékhez, ahol ebédünk mellett, borkostolóban is részünk lesz (borkóstolás felár ellenében). Jóllakottan és jókedvűen indulunk tovább, a lébényi Szent Jakab apostol-plébániatemplomhoz, mely Árpád-kori templomunk ékes román kori építészeti gyöngyszeme. A műemlék az ország egyik legkorábbi nemzetségi monostortemploma, mely idővel a tatárok, később pedig a cseh Ottokár király csapatai, és a török erők ostroma alatt többször is megsemmisült. Az apátságot előbb a jezsuiták majd később a Zichy-család újította fel és bár tűzvész is rombolta a templomegyüttest, ennek ellenére ma is épségben, méltóságteljesen emelkedik ki környezetéből. A főoltáron Szent Jakab szobra látható, lábánál a templom kicsinyített másával. A lébényi Szent Jakab Templom legrégebbi harangja a lélekharang. Legnehezebb harangja a Hősök harangja, melyek felcsendülését reményeink szerint sikerül meghallgatnunk.

Utunk utolsó állomása a „Kisalföld fővárosába”, a 700 éves Győr városába vezet. A megyei jogú, Európa Nostra díjas várost gyalogszerrel fedezzük fel. Sétánk során a gyönyörűen felújított belvárosát szeljük át, melyet a városháza épületénél kezdünk. Sétánkat a Győri Nemzeti Színház épülete mellett elhaladva a város hagyományos főterére, a XIV. század óta piactérként használt központi fekvésű Széchenyi térre érkezünk, melynek föld alatti része a török időkben börtön volt. A tér szinte minden háza műemlék: Széchenyi patika, Bencés Gimnázium, kollégium és templom, Vastuskós ház, Mária oszlop, Xantus János Múzeum, Apátúr ház, régi Városháza. Sétánkat a Duna felé folytatva érkezünk a Dunakapu térre, a Kossuth híd lábához. Megtekintjük a Frigyláda-szobrot, a Vaskakas Díszkutat és a Mosoni Duna és a Rába folyók találkozásánál található, 2017 nyarán átadott Győr új látványosságát, a multimédiás úszó szökőkutat is. Utunkat a Káptalandombon folytatva megtekintünk a Püspökvárat, ahol szabadidőben lehetőség nyílik annak kilátótornyába is felkapaszkodni. A Nagyboldogasszony-székesegyház, a Bécsi kapu tér és Karmelita templom megtekintésével zárjuk városnéző sétánkat. Egy kis szabadidő után, a tartalmas győri látottakat a buszunkba visszaszállva pihenjük ki, és élményekkel tele indulunk haza Budapestre, majd tovább utazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos kirándulás a Kisalföldön Pannonhalma és győr érintésével, busszal, ebéddel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére