Görögországi kirándulás Zeusz földjén, látogatás a Meteorákhoz és az Olümposzra, 7 nap reggelivel, egy vacsorával, buszos utazással, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 32153
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

219.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 32153

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg az Olümposzt és nyaralj egy hetet a mesés Görögországban!

  • Július 05 - 11.: , 219.000 Ft
  • Szeptember 12 - 18.: , 219.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • 6 éjszaka szállást 3 csillagos szállodákban
  • Ellátást: reggeli + 1 vacsora
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Fakultatív programok
  • Utasbiztosítás

Program

1.       NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Reggeli indulás után Szeged-Röszke útvonalon érkezés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelében található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza díszterme különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2.       NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszelték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjában lévő szállásunkra, mely júniusban a Regina Mare ***, míg szeptemberben a Hotel Central *** lesz (5 éj). Mindkét szálloda modern, szép hotel, központi fekvésűek, közvetlen környékük telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. Mindkettőtől egy sarokra, kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3.       NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4.       NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Délután séta Kalambakában. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben, ahol az Aphrodithe forrásnál akár meg is szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Garantált fakultatív Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 25 €

5.       NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését, autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy megtekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve formálódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás szerint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természetesen azt is lehet. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a tengerparton.

6.       NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban, majd este aki szeretne, részt vehet egy zenés-táncos görög esten, ahol megismerkedhet a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 25€

7.       NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében – az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Görögországi kirándulás Zeusz földjén, látogatás a Meteorákhoz és az Olümposzra, 7 nap reggelivel, egy vacsorával, buszos utazással, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére