Francia kirándulás Champagne régióban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 1 vacsorával, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42939
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

542.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42939

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Sétálj a Champagne régió legszebb helyein, amelyek az UNESCO Világörökség listáján is szerepelnek!

Opciók

  • 2024.09.12 - 2024.09.16.: , 542.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladható poggyásszal (melynek értéke: kb. 95.000 Ft)
  • 4 éjszaka szállást 3*-os központi szállodákban kétágyas szobában
  • 4 alkalommal reggelit,
  • 1 alkalommal vacsorát
  • a megadott kóstolókat (pezsgő, sajt, bor)
  • a felsorolt programokat
  • a szükséges belépőket
  • a program szerinti autóbuszos közlekedést
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 8 EUR/fő
  • a borravalót kb. 15 0 EUR/fő
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 99 000 Ft
  • Fakultatív vacsora (4. napon) 20 000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Párizs - Reims
Találkozás a reggeli órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, utazás Párizsba. Érkezés után transzfer Reims városába.  

Reims pezsgő és fiatalokkal teli belvárosában sétálva a főtéren egy Jeanne D'Arc szobor és az érseki palota köszöntenek. Azonban nem ezek a látnivalók uralkodnak elsődlegesen a téren, hanem a gótikus építészet csodálatos remeke, a katedrális. 

A reimsi Notre Dame katedrálist az 1210-ben leégett korábbi épület helyén kezdték el építeni 1211-ben, Jean d'Orbais építész tervei alapján. Azonban csak 200 évvel később, a 15. századra érte el mai pompás formáját. A templom egyszerű formáiban a gótika minden szépsége tükröződik, és a homlokzaton lévő gyönyörű faragások még tovább fokozzák ezt a látványt. A katedrális a francia királyok koronázó temploma volt, melyek emlékét ma is őrzi. 

Reims magyar történelmünk szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. 1000-ben Gerbert reimsi püspököt, II. Szilveszter néven pápává választották, és ő volt az, aki némi habozás után, elküldte István királyunknak a magyar Szent Koronát.

A napot egy kellemes vacsorával zárjuk egy közeli étteremben. Szállás Reims belvárosában (2 éj).

Szállás: Ibis Styles Reims Centre Cathedrale 3* vagy hasonló

2. nap: Ay-Champagne - Épernay
A napot a pezsgő, azaz, ahogyan hivatalosan nevezik, a champagne közelebbi megismerésére szánjuk. Ehhez a legjobb kiindulópont a Pressoria nevezetű újonnan nyílt, interaktív látogatóközpont, ahol az 5 érzékünk segítségével érthetjük meg pezsgőkészítés folyamatát a talajon keresztül, a szőlő kiválasztásán és gondozásán át, az érlelésen keresztül. A látogatás végén 2 féle pezsgőt is kóstolunk. 

Továbbindulunk Épernay-be, Champagne fővárosába, mely a pezsgőkészítés szíve. Útközben hangulatos, szőlőültetvényekkel és erdőkkel szegélyezett tájon haladunk. Az Avenue de Champagne, a világ egyik leggazdagabb sugárútja: az épületek alatt húzódó 110 kilométernyi pincerendszerben több mint 200 millió pezsgős palackot őriznek. A vezető pezsgőmárkák mind megtalálhatók itt: Moet&Chandon, Boizel, Comtesse Lanfond, De Castellane, Esterlin, Perrier-Jouet, Pol Roger, De Venoge, Demoiselle, A. Bergere - hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Az 1858-ban alapított Mercier pezsgőpincészetben megismerkedünk a pezsgőkészítés titkaival és természetesen meg is kóstoljuk a méltán híres nedűt. A föld alatt lévő pincerendszer olyan hatalmas, hogy egy kisvonattal járhatjuk körbe. 

Este visszatérés a szállásra, vacsora egyénileg.

3. nap: Troyes – Charource – Tonnerre - Auxerre
A reggelit követően buszra szállunk és Troyes-be utazunk. A bájos városka egyike azon kevés településeknek, ahol a középkori építmények szinte teljes pompájukat megőrizték az utókornak, városmagja a kora reneszánsz és a gótikus stílust egyaránt őrzi. 

Charource faluból származik a tehéntejből készülő lágy sajt, a charource. A krémes, kissé omlós sajt jól passzol a környéken termelt fehér borokhoz és természetesen meg is kóstoljuk egy helyi sajtmanufaktúrában.

Rövid fotószünetet tartunk Tonnerre-ben, a város központjában található Fosse Dionne karsztforrásnál, majd Auxerre-ben elfoglaljuk a szállásunkat. Auxerre Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli, ahol Jeanne d'Arc is járt, amikor 1429 februárjában itt állt meg, hogy találkozzon VII. Károllyal. Vacsora egyénileg. Szállás Auxerre-ben (2 éj)

Szállás: Ibis Budget Auxerre Centre 3* vagy hasonló

4. nap: Chablis – Vézelay
Reggeli után a Chablis borvidékkel ismerkedünk meg, mely Burgundia kiemelkedő fehérbortermő vidéke. A nagyjából 5000 hektáron beültetett domboldalak tetejét általában erdő borítja, ezért a borvidék igen különleges, korong alakú szigethez hasonló látványt nyújt, amelyet középen kettészel a nyugodt folyású Serain. A terület egyetlen engedélyezett szőlőfajtája a chardonnay.  Ellátogatunk egy borászatba, ahol a borokkal is közelebbi ismeretséget kötünk.

A nap második felében Vézelay felé vesszük az irányt, mely a 12. század óta zarándokhely, ugyanis itt található Sainte Madeline sírja és a tiszteletére épített, román stílusú templom. Vézelay virágzása több évszázadon át tartott, amikor zarándokok, hercegek, királyok és császárok érkeztek, hogy tiszteletüket fejezzék ki a szent ereklyéinél, mielőtt elindultak a különféle keresztes hadjáratokra.

Visszautazás a szállodába, fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben.  

5. nap: Auxerre – Párizs - Budapest
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, a csomagjainkat bepakoljuk a buszba, és Auxerre látnivalóival ismerkedünk meg. A gótikus Saint-Étienne katedrális nagy része a 13. században épült, a különlegessége egy falfestmény, amely Krisztust lóháton ábrázolja, ami igen ritka ábrázolásmód, Franciaországban például nincs is több belőle. Rövid szabadidő, hogy még búcsúzóul magunkba szívhassuk a burgundiai borok ízét, majd transzfer Párizsba. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Francia kirándulás Champagne régióban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 1 vacsorával, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
47 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére