4 napos őszi kirándulás 1 főre Macedóniában, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel - Ohridi-tó, Skopje

Ajánlat kód: 33693
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

64.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33693

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Európa legfurcsább fővárosával, Skopjéval és élvezd az Ohridi-tó mozivászonra illő szépségét!

Időpontok

  • 2019. szeptember 2-5.
  • 2019. október 10-13. (Gyűjtőjárat: Debrecen 9.900 Ft/fő)

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 4 éjszaka szállást (3* Hotelek: Skopje 1 éj; Ohridi-tó 2 éj. 2-3 ágy, fürdôszoba, TV, WiFi)
  • Reggelit
  • Programokat
  • Magyar és helyi idegenvezetőket

Az ár nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (2.280 Ft/fő)
  • Útlemondási díjat (1,3%)
  • Foglalási díjat (1.500 Ft/fő 12 éven felül)
  • Üdülőhelyi díj 12 év felett: 2.400 Ft/fő/4 éj
  • Az esetleges belépőket a helyszínen

Felárak

  • Vacsorafelár (svédasztalos): 9.500 Ft/fő
  • Belépőjegy (nem kötelező) kb. 20 EUR/fő.

Gyerekkedvezmény

  • 3. ágyon 12 évig: 30%

Fel- és leszállási lehetőség

  • Budapest (Blaha Lujza tér és Népliget), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.

Macedónia

Egy ország, amelyen mindig csak átutazunk, pedig igazán érdemes lenne, legalább egyszer megállni. Megállni és rácsodálkozni mindarra a természeti szépségre,amit az Ohridi-tó nyújt, felfedezni Európa „legfurcsább” fővárosát, élvezni a Sveti Naum Kolostroból nyíló páratlan panorámát.

Program

1. nap: Skopje

Indulás reggel 5.30 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a Skopje környéki szálláshelyünkre. Este Európa legfurcsább fővárosaként emlegetett Skopjéban esti program, ahol megcsodálhatjátok a folyamatos megújuló török óvárost, a főteret és a belváros érdekes kavalkádját, sok különböző építészeti stílus egyvelegével. Visszatérés a szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Skopje, Struga, Ohrid

Reggeli után városnézés helyi idegenvezetővel Skopje-ban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”. Macedónia fővárosa különböző kultúrák határán alakult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás ámulatba ejtő, kristálytiszta vizű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbegurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot, valamint vásárlási lehetőség a Nagy Bazárban, ahol válogathatunk a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fáta „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi-tó környéke.

3. nap: Ohridi-tó környéke ebéddel

A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére. A tó partján haladva a világ legédesebb tiszta vizű forrásához érkezünk, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, és azt, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Jellegzetes tóparti étteremben megpihenünk egy ebéd mellett. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el, és fontos ortodox zarándokhellyé vált. Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt. Szépsége miatt az albán Sissiként emlegetik. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére. Részvételi díj: 20 EUR/fő.

4. nap: Ohrid-Budapest

Reggeli után hazafelé indulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos őszi kirándulás 1 főre Macedóniában, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel - Ohridi-tó, Skopje

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére