Az ősi inka civilizáció nyomában Peruban és Bolíviában, 16 nap/14 éjszaka félpanzióval, repülőjeggyel, illetékkel, rengeteg programmal és kalanddal

Ajánlat kód: 31253
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.875.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31253

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár Lima, a Titicaca-tó, Cuzco és az ősi inka civilizáció híres, és titokzatos hagyatékai egy felejthetetlen perui körutazáson!

Időpont

  • 2023. március 22-április 6.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket (beleértve a 3 belső járatot is) és a reptéri illetékeket a max. 23 kg-os feladható poggyásszal
  • A helyi autóbuszt
  • A vonatjegyet a Machu Picchuhoz
  • A hajójegyeket a Titicaca-tavon
  • 14 éjszaka szállást (10 éjszaka 4 csillagos szállodákban, 2 éj (Nazcában) jó 3 csillagos szállodában, 2 éj (La Pazban) 5 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban
  • Reggelit
  • 14 főétkezést
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat belépődíjakkal
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap
  • Számítsanak rá, hogy a helyszínen borravalót illik adni a helyi szolgáltatóknak, melynek összege kb. 25 USD utasonként

Felár

  • Egyágyas felár: 297.000 Ft

Program

1. NAP: LIMA

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a szállodába (1 éj). Szállásunk Lima legelőkelőbb negyedében, Miraflores-ban található.

2. NAP: PARACAS NEMZETI PARK, BALLESTAS-SZIGETEK

Elutazás Limából autóbusszal a Csendes-óceán partvonala mentén déli irányba, a Paracas Nemzeti Parkba. Hajókirándulás a Ballestas-szigetekhez, ahol pingvinek, fókák és tengeri madarak ezreiben gyönyörködhetünk, szerencsés esetben delfinek is előbukkanhatnak (ez Peru első számú tengeri állatvilágot bemutató helye).

Délután továbbutazás az Andok lábai mentén Nazcába, szállás (2 éj).

3. NAP: NAZCA-VONALAK, CANTALLOCI VÍZVEZETÉKEK

A titokzatos Nazca-vonalak eredetét a tudósoknak a mai napig nem sikerült tisztázni. A sivatagba rajzolt óriási geometriai alakzatok közül a legnagyobbak (pl. a kondor, a pelikán vagy a hüllő) több mint 100 méteresek. A Pánamerikai országút melletti kilátótoronyból 3 alakzat látszik valamennyire, de igazából a vonalak a levegőből tanulmányozhatóak.

Fakultatív program: Repülés kisgépekkel a Nazca-vonalak fölé Nazca város repülőteréről.

A fakultatív program ára: 56.500 Ft (garantált indulás).

Délután lehetőség a Cantalloc melletti föld alatti vízvezetékek megtekintésére. Ezt az érdekes, föld alatti csatornákból álló rendszert és a hozzájuk tartozó kör alakú kőépítményeket (kutakat) egykoron a nazcák építették védekezésül a sivatagi éghajlat miatti állandó vízhiány ellen.

4. NAP: PÁNAMERIKAI ORSZÁGÚT

Utazás nagyrészt sivatagi tájakon keresztül déli irányba a világ egyik leghíresebb útvonalán, a Pánamerikai országúton, amely az amerikai kontinensen található országok többségét összeköti. Útközben többször keresztezünk termékeny folyóvölgyeket, amelyeket az Andok vízgyűjtő területeiről eredő folyók táplálnak (fotószünetek). Érkezés Arequipába, Peru második legnagyobb városába, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

5. NAP: AREQUIPA

Arequipa, az örök tavasz városa közel 6000 méteres hegyek lábainál fekszik. A város nagy nevezetessége a Szt. Katalin-kolostor, Dél-Amerika egyik legjelentősebb gyarmati korból származó emléke. A hatalmas (100 m x 200 m) területen fekvő, magas falakkal körbevett épületegyüttes valóságos város a városban, amelynek megtekintése a turisták számára egyfajta időutazással ér fel.

Ezután a város egyéb nevezetességeivel ismerkedik a csoport: katedrális, monumentális főtér, Jezsuita templom (melynek egyik kápolnája olyan szép, hogy Arequipa Sixtus-kápolnájának nevezik), Carmen Alto kilátópont stb.

Délután utazás az Arequipát Punóval összekötő országúton. Az Andok hegységen át vezető vadregényes országút áthalad egy 4000 méter feletti hágón is (fotószünet). Szállás a Titicaca-tó partján fekvő Puno városában (1 éj).

6. NAP: TITICACA-TÓ, ÚSZÓ SZIGETEK, BOLÍVIA

Félnapos hajókirándulás a világ legmagasabban (3820 méteren) fekvő hajózható taván, a Titicaca-tavon. Látogatás a nádból készült úszó szigeteken, ismerkedés az ott élő indiánok életével. Fő tevékenységük a halászat, illetve az ajándéktárgyak készítése, melyeket a turistáknak árulnak.

Délután utazás autóbusszal a szomszédos Bolíviába, szállás a fővárosban, La Pazban (2 éj).

7. NAP: TIWANAKU, LA PAZ

Délelőtt látogatás a La Paz környéki Tiwanaku romvárosban, mely az egyik legjelentősebb inkák előtti dél-amerikai civilizáció fővárosa volt. Délután városnézés La Pazban: indián piac, varázsszerek piaca, ferences templom, katedrális, parlament, Hold völgye stb.

8. NAP: KATAMARÁN A TITICACA-TAVON, NAPSZIGET, PUNO

Transzfer a kikötőbe, onnan hajózás katamaránon a Titicaca-tavon. Bolíviához tartozik a tó legérdekesebb szigete, a Napsziget, amely egy ősi legenda szerint az Inka Birodalom szülőhelye. Látogatás a szigeten: inka kori emlékek, nádhajó-készítés bemutatója, kézműves központ, ismerkedés a különböző lámafélékkel stb.

Kora délután érkezés Copacabana kikötőjébe, átkelés Peruba, majd továbbutazás a punói szállodába (1 éj).

9. NAP: SILLUSTANI, ANDAHUAYLILLAS

Egész napos utazás autóbusszal Punóból Cuzcóba az Andok fennsíkon keresztül. Első programunk Sillustani megtekintése. A közeli Umayo-tó partján álló ősi, kerek alaprajzú temetkezési építmények Peru legfontosabb történelem előtti korból származó emlékei közé tartoznak. A következő megállónk: Andahuaylillas (bájos andesi falu, templomában gyönyörű festmények). Szállás Cuzcóban (3 éj).

10. NAP: MACHU PICCHU (VISTADOME VONATTAL)

Egész napos kirándulás panorámatetős vonattal Földünk talán leglátványosabb romvárosába. A vonat gyönyörű andesi tájakon halad keresztül. A végállomástól, a dzsungelben fekvő Aguas Calientesből kisbuszokkal viszik a turistákat a 400 méterrel feljebb lévő romterület bejáratához. A vadregényes hegycsúcsok, a mélyen alattuk kanyargó Urubamba folyó, a buja növényzet és a titokzatos inka romok látványa minden perui körutazás csúcspontját jelentik.

11. NAP: SZENT VÖLGY, PISAC, CUZCO

Cuzco az egykori Inka Birodalom fővárosa volt. Manapság Dél-Amerika műemlékekben leggazdagabb városának tartják, mely az inka kori emlékeken kívül tele van a gyarmati korból származó hangulatos épületekkel. A városnézés fénypontjait a műkincsekkel teli katedrális és az inkák egykori Naptemplomának megtekintése jelentik.

Délután szabad program Cuzcóban. Lehetőség arra, hogy kipihenjék a magaslat okozta fizikai nehézségeket és a Machu Picchu napján való korai kelést azok, akiknek erre igényük van.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás az Andok egy kanyonszerű völgyébe, ahol az inkák szent folyója, az Urubamba folyik. A folyóparti Pisac faluban látogatás a híres indián piacon (különleges élmény). Visszaútban Cuzcóba rövid ismerkedés néhány inka kori rommal: Tambo Machay (egy forrás fölé emelt kultikus építmény); Puka Pukara (a vörös erőd); Sacsayhuamán (citadella Cuzco felett óriási építőkövekből).

A fakultatív program ára: 21.000 Ft (garantált indulás).

12. NAP: LIMA, TRUJILLO

Transzfer Cuzco repülőterére, elutazás Limába. Városnézés Peru közel 10 milliós metropoliszában. Először a gyarmati korból származó szép óvárost nézzük meg: monumentális főtér, katedrális (Pizarro sírkápolnájával), városháza, Ferences kolostor a katakombákkal stb., majd a város két előkelő negyedével ismerkedünk (San Isidro és Miraflores negyedek).

Ezután látogatást teszünk a híres Aranymúzeumban, ahol a spanyol hódítás előtti időszak nagyon fejlett aranyművességének alkotásait mutatják be. Ezen kívül kerámiák, régészeti textíliák, múmiák és fegyverek is láthatóak. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd továbbutazás az észak-perui Trujillóba, szállás (2 éj).

13. NAP: CHAN CHAN, HUANCHACO, HOLDTEMPLOM, TRUJILLO

Egész napos barangolás Trujillóban és környékén. Első programunk: Chan Chan, a világ legnagyobb vályogból készült romvárosának megtekintése (UNESCO világörökség). A 20 négyzetkilométer területű város a Chimu Birodalom fővárosa volt, az inkák 1470-ben foglalták el. Néhány évtizede egy részét rekonstruálták. A déli órákban ebéd és séta egy hangulatos óceánparti halászfaluban, Huanchacóban. A falu nagy látványosságát a helyi nádból készült egyszemélyes halászcsónakok jelentik (a halászok bemutatót is tartanak).

Észak-perui kirándulásunk folytatásaként a 290x210 méter alapterületű Holdtemplomot nézzük meg, mely több mint 1000 éve 50 millió vályogtéglából épült (értékes falfestmények). Ezután Trujillo bájos óvárosával ismerkedünk, mely tele van gyönyörű, a gyarmati korból származó épületekkel. Főtere sokak szerint Peru legszebb tere.

14. NAP: SIPÁN, AMERIKA TUTANKHAMONJA

Utazás a Pánamerikai országúton Peru legészakibb nagyvárosába, Chiclayóba. A közeli Sipán falu mellett, egy ősi vályogpiramisban fedezték fel 1987-ben egy moche uralkodó érintetlen sírját. Ezt a világ régészei a XX. század második legjelentősebb felfedezésének tartják az egyiptomi Tutankhamon fáraó sírjának felfedezése után. Az ásatási terület és a rekonstrukciók megtekintését követően Lambayeque városában meglátogatjuk a 2002-ben megnyílt szupermodern múzeumot, mely a síregyüttesből előkerült temérdek kincset mutatja be rendkívül látványos módon (sokan Dél-Amerika legjobb múzeumának tartják).

Ezután transzfer Chiclayo repülőterére, elutazás Limába, transzfer a szállodába (1 éj).

15. NAP: LIMA

Délelőtt szabadidő Limában, majd a Régészeti és Antropológiai Múzeum megtekintésével búcsúzunk Perutól. A múzeum nagyszerű összefoglalását adja a Peruban látottaknak, kiváló leletek, makettek és illusztrációk segítségével.

Késő délután transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

16. NAP:

Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Az ősi inka civilizáció nyomában Peruban és Bolíviában, 16 nap/14 éjszaka félpanzióval, repülőjeggyel, illetékkel, rengeteg programmal és kalanddal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére