8 napos körutazás Grúzia hegyeiben és üdülés Batumiban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel/félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41130
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

565.000 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41130

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Grúzia impozáns hegyei között!

Időpont

  • 2024.08.16 - 2024.08.23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, személyenként  1 db max. 10 kg  max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 100.000 Ft)
  • étkezések program szerint (1.-4. napokon félpanzió, 5.-8. napokon reggeli)
  • a megadott programokat
  • a transzfereket
  • a belépőket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • az ajánlott borravalót (helyszínen fizetendő) 40 EUR
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 160 000 Ft
  • Max. 20 kg bőrönd feladás kb. 52.000 Ft/db/oda-vissza
  • WizzPriority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) kb. 27.000 Ft/fő/oda-vissza

Program

1. nap: Budapest - Kutaisi - Gelati – Bagrati katedrális - Prometheus-barlang
Indulás Budapestről a hajnali órákban, érkezést déelőtt 11:00 órákor. A reggeli  után a Gelati kolostorhoz indulunk. A freskókkal gazdagon díszített templom Grúzia legfontosabb vallási központja. Ezután a szomszédos Bagrati katedrálishoz látogatunk. A székesegyház a 11. században épült, és jelenleg is működő templom. Amikor Grúziára gondolunk, akkor elsősorban a Kaukázus gyönyörű és hatalmas hegyei jutnak az eszünkbe. Ez alkalommal a hegyek belsejébe is eljutunk, ugyanis meglátogatjuk a lenyűgöző és misztikus Prometheus-barlangot. A számtalan cseppkő között sétálva úgy érezzük, mintha egy „kőerdőben” járnánk, a hatást még egy megkövesedett vízesés is fokozza. A bejárható területeket modern fény- és zenei installációkkal látták el. A helyszín nemcsak titokzatos és szép, hanem a magas vérnyomásban szenvedő vagy asztmás betegek egészségére is jó hatással van. Szállás Kutaisziben.

2. nap: Zugdidi - Mesztia
Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából. A mai napon Mesztia felé indulunk. Gyönyörű út áll előttünk, tűlevelű erdőkkel és zubogó hegyi folyókkal tarkított, csodálatos tájakon haladunk keresztül. Első megállónk az egyik legősibb nemesi család, a Dadianik téli palotája, Zugdidi városában. A palotát Mingrélia uralkodójának és Catherine Dadiani szuverén herceg feleségének tiszteletére építették. A 19. században Mingrélia uralkodójának kérésére hozták létre a múzeumot, melyben a herceg kincstárai és más, grúz régiségek kaptak helyet. Jelenleg több, mint 41.000 darab tárgy található itt, ezek között a grúz kultúra ritka darabjai is fellelhetők. A pompás épületet egy csodálatos botanikus kert öleli körül. A 26,4 hektáros területen többfajta trópusi növény is megtalálható. Estére érkezünk Szvanétia központjába, Mesztiába. A város jellemző épületei azok a lakótornyok, amelyek a 9-13. század között épültek. Ezek a tornyok szerencsésen túlélték az elmúlt évszázadokat és mindmáig fennmaradtak. A tornyoknak fontos szerepe volt a grúz kultúra megőrzésében. Az arabok, perzsák, törökök és mongolok támadása idején a grúzok ide, fel a hegyekbe küldték az értékeiket, hogy a szvánok a tornyokban rejtsék el azokat, ugyanis a magas hegyek közé a hódítók nem jutottak fel. Szvanétia tulajdonképpen egy élő néprajzi múzeum, mivel Európában sehol nem őrizték meg ennyire a középkori hagyományokat és szokásokat, mint itt. Szállás Mesztiában.

3. nap: Ushguli
A reggelit követően Ushguliba indulunk, amely az UNESCO Világörökség részeként Európa egyik legmagasabban fekvő és folyamatosan lakott, 2.000 méter felett található települése. A tornyok többszintesek, a bejárati ajtó kicsi, ablakok pedig csak a legfelső szinten vannak, hogy a hidegben minél több hő bent maradjon. Az épületeket elsősorban lakhatásra és tárolásra használták. Az állatok és az emberek a földszinten, egy helyiségben éltek, míg a felső szinteket tárolásra használták. Az itt élők a mai napig az állataikat a környező mezőkön legeltetik. A faluban sétálva a háttérben a gyönyörű Skhara hegyet láthatjuk, mely 5.201 méteres magasságával Grúzia legmagasabb hegye. Útközben egyedülálló szvanetiai falvak mellett haladunk el, autóbuszunkból kiszállva rövid sétákat teszünk, így közelebbről is megnézhetjük hogyan élnek a helyiek. Megállunk az Enguri folyó melletti Szerelemtoronynál is, amely a legenda szerint egy házas férfi szerelmét gyászoló nő emléke. Vacsora és szállás Mesztiában.

4. nap: Mesztia – Batumi
Kijelentkezünk a szállodából, és a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosba, Batumiba indulunk. A tenger felé tartva gyönyörű kaukázusi tájakon utazunk, elhaladunk többek között a Semegrelo Nemzeti Park és a Kolkheti Nemzeti Park mellett. Útviszonyoktól függően, körülbelül 5-6 órás folyamatos utazás, útközben megállunk egy ebédre (fakultatív, helyszínen egyénileg fizetendő). Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunkat, pihenés és szabadprogram a városban. Szállás Batumiban.

5. nap: Batumi
Batumiban az ország harmadik legnagyobb városa, az Adzsar Autonóm Köztársaság központja, és a grúzok kedvelt nyaralóvárosa. Éghajlata a Fekete-tenger mentén egyedülálló, ugyanis nedves szubtrópusi. Szabadprogram az üdülővárosban, fürdőzési lehetőség vagy a város egyéni felfedezése. Élvezhetjük a tájat, vagy beülhetünk a számtalan éttermek egyikébe, hogy megkóstoljuk a helyi ízeket, vagy ringatózhatunk a Fekete-tenger hullámain. Természetesen a strandokon és ínyenc éttermeken kívül kulturális látnivalók is akadnak. A város egyik hegyén a Szameba templom található, melynek ajtói, valamint az ajtókon és redőnyökön található minták különösen figyelemre méltók. Érdemes felsétálni ide, ugyanis nemcsak a templom gyönyörű, hanem csodálatos kilátás is nyílik a városra. Felkereshetjük a város „Új-Batumi” részét, ahol az Ardagáni-tó, a Hősök sugárútja és néhány látványos partszakasz található. Kirándulásként akár a várostól 10 km-re fekvő, hatalmas esőerdőt, a Botanikus kertet is meglátogathatjuk. Szállás Batumiban.

6. nap: Adzsar hegyek borkóstolóval
Reggeli után meseszép hegyek közé indulunk. Egy adzsari utazás során az érintetlen természet, a gyönyörű tűlevelű erdők és a sokféle változatban megjelenő, végtelen zöld növényzet nyűgöz le minket. A meredek lejtők azt a benyomást keltik, hogy azoknak nincs vége, és hogy a hegyvonulatokon túl egy civilizációtól érintetlen világot találunk. A terület híres az íves kőhídjairól, amelyek főként az ősi karavánutak mentén találhatók. A hidak építéséhez keskeny és könnyen megközelíthető helyeket választottak, és minden esetben íves kivitelben alakították ki azokat. Ezekből a régi ívhidakból 28 darab még ma is fennmaradt. Grúziában a borkóstolás kötelező program, anélkül senki sem térhet haza. A régióban a szőlőt ősidők óta termesztik, a helyi szőlőfajták száma eléri a 80-at, a szőlőültetvények összterülete pedig 180 hektár. A terület hagyományos borai a churchkhela és pelamusi. A tradicionális falusi házakban minden adott a bor készítéséhez és tárolásához. Meglátogatunk egy helyi pincészetet és megkóstoljuk a híres adzsári borokat. Szállás Batumiban.

7. nap: Batumi – Kutaiszi
Reggeli után alkalom adódik a város további egyéni felfedezésére, vagy fürdőzésre és pihenésre. Késő délután indulunk Kutaiszibe. Szállás Kutaisziben.

8. nap: Kutaiszi – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre közvetlen, menetrend szerinti járattal.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Grúzia hegyeiben és üdülés Batumiban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel/félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
33 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére