9 napos körutazás Dél-Franciaországban, repülőjeggyel, helyi buszos utazásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – Lourdes, sétahajózás és középkori kastélyok

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

329.600 Ft

Elfogyott!

Netida Travel Utazasi Iroda
Toulouse, Franciaország
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/
Akció kód: 33676

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Akció Leírása

Felejthetetlen kaland a középkor szerelmeseinek Dél-Franciaország romantikus vidékén!

Opciók

 • 2019. május 10-18. 343.400 Ft + reptéri illeték 28.500 Ft
 • 2019. június 28 - július 6. 329.600 Ft + reptéri illeték 61.000 Ft
 • 2019. augusztus 23-31. 338.500 Ft + reptéri illeték 61.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • A repülőjegyeket
 • A helyi autóbuszt
 • 8 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban
 • Reggelit
 • Egy ebédet
 • Az útlemondási biztosítást
 • Idegenvezetést
 • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

 • Belépők
 • Betegség, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Felárak

 • Félpanziós felár: 47.900 Ft (8 vacsora)
 • Egyágyas felár: 98.000 Ft

Program

1. NAP: LOURDES

Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Délnyugat-Franciaország legnagyobb városába, Toulouse-ba. A megérkezés után továbbutazás autóbusszal a Pireneusok lábainál fekvő Lourdes városába, szállás (2 éj).

2. NAP: GAVARNIE-CIRKUSZVÖLGY, LOURDES

Lourdes-tól jó egyórányi autóbuszozásra található a Pireneusok egyik legnagyszerűbb természeti csodája, a Gavarnie-cirkuszvölgy. A völgyet 3 oldalról 3000 méter feletti hegyek veszik körül, a völgy végénél található Európa egyik legmagasabb vízesése (422 méter). Könnyű túrázási lehetőség lesz ezen a fantasztikus helyen, illetve szabadidő a hangulatos Gavarnie faluban, majd a kora délutáni órákban szép tájakon keresztül visszautazunk Lourdes-ba.

A délutánt ebben a szép fekvésű kisvárosban töltjük, mely Róma után a keresztény világ leglátogatottabb zarándokhelye. Franciaországban Párizson kívül nincs még egy olyan város, ahol annyi szálloda lenne, mint Lourdes-ban. Mindez annak köszönhető, hogy 1858-ban egy 14 éves, tanulatlan pásztorlánynak összesen 18-szor jelent meg a Szűzanya pár hónap leforgása alatt egy barlangnál, és utána ezen a helyen számtalan csodás gyógyulás történt.

A városnéző séta után lehetőség lesz idegenvezetőnkkel felmenni Lourdes középkori várába (lift is rendelkezésre áll), ahol a gyönyörű panorámán kívül megtekintjük a Pireneusok Múzeumát.

3. NAP: CORDES-SUR-CIEL, ALBI

Kora délelőtt visszaindulunk Toulouse városa irányába, majd tovább Cordes-sur-Ciel-be. Ez a városka tökéletes példája a hegyre épült erődített középkori városoknak. Kisvonattal (dottóval) megyünk majd fel a felsővárosba, ahol a közös séta során számtalan középkori palotában gyönyörködhetünk, a régi középkori házak jelentős részében pedig kézművesek dolgoznak, illetve kínálják portékájukat.

Délután továbbutazás a közeli Albi városába, városnézés az elbűvölő középkori óvárosban (UNESCO világörökség). Az óvárost két impozáns épület uralja, a Tarn folyó fölé emelkedő Püspöki palota (a kertje és az udvara ingyenesen bejárható), valamint a katedrális, mely a dél-francia gótika mesterműve. Az erődszerű külsőhöz képest a gyönyörűen díszített templombelső kellemes meglepetés a látogatók számára. A közös séta után szabadidő az óvárosban, ezalatt az érdeklődőkkel idegenvezetőnk látogatást tesz a híres Toulouse-Lautrec múzeumban, mely a Püspöki palotában található. Az egyetemes impresszionista festészet egyik legjelentősebb mestere ebben a városban született.

Szállás Albiban (1 éj).

4. NAP: CONQUES, AUTOIRE, CASTELNAU-BRETENOUX VÁRKASTÉLYA

Utazás a Lot folyó környéki hegyekbe, ahol egy újabb csoda vár ránk, Conques városka. A szinte érintetlenül megmaradt középkori település, a gyönyörű környezet, a dús vegetáció már hosszú évszázadok óta elbűvöli az utazókat. A falu fontos nevezetessége a román kori St. Foy (magyarul Szt. Fides) apátsági templom a végítéletet ábrázoló pompás timpanonjával, és a kolostorban elhelyezett kincstár, ahol a középkori aranyművesek mestermunkái vannak kiállítva.

A conques-i program után továbbutazás a Dordogne folyó vidékére, ahol először sétát teszünk egy középkorból itt felejtett faluban, Autoire-ban, majd Castelnau-Bretenoux várkastélyát nézzük meg. Az impozáns épületegyüttes a XIX. század végétől egy híres francia operaénekes tulajdonában volt, aki a termek egy részét értékes középkori bútorokkal és műkincsekkel rendezte be.

Szállás egy kisvárosban a Dordogne folyó közelében (3 éj).

5. NAP: DORDOGNE-VÖLGY, DOMME, LA-ROQUE-GAGEAC, SÉTAHAJÓZÁS, BEYNAC VÁRA, SARLAT

A Dordogne-folyó kanyargó völgye és a környék mind tájképi szépségben, mind kulturális örökségben kiemelkedő helyet foglal el Franciaországban. Henry Miller, a híres amerikai író írta erről a vidékről: „Földünkön ez a hely van a legközelebb a paradicsomhoz.”

Délelőtt a „Dordogne akropoliszával”, Domme-mal ismerkedünk. Ez a bájos kisváros egy fennsíkra épült a folyó fölé. Egységes stílusú, késő középkori házaival, a fentről nyíló panorámával mély benyomást tesz a látogatókra.

A következő állomásunk La-Roque-Gageac, egy festői falucska, amelyik szinte beszorult a Dordogne folyó és egy meredek hegy közé. A közös séta után lehetőség lesz egy kellemes hajózásra is, majd a pazar fekvésű Beynac várához látogatunk. Ez a sasfészek szinte uralkodik a Dordogne-völgy felett.

A nap utolsó programja Sarlat városa, egy igazi középkori gyöngyszem. A XV. századból származó jellegzetes okkersárga házaival, palotáival ez a város része az UNESCO világörökségnek. Kevés olyan hely van a világon, ahol ilyen nagy, jól karbantartott középkori óváros található. A városnéző séta során a turisták úgy érzik, évszázadokat visszarepültek az időben.

6. NAP: MARTEL, CARENNAC, PADIRAC-BARLANG, ROCAMADOUR

Ezen a napon folytatjuk a Dordogne vidék bebarangolását. Délelőtt két középkorból itt felejtett „mesefalut” nézünk meg, Martelt és Carennac-ot, majd a környék fő természeti csodája következik, a Padirac-barlang. A gigantikus méretű cseppköveken kívül kuriózumnak számít a csónakázás a földalatti folyón és a barlang bejáratát jelentő 32 méter átmérőjű, 75 méter mély szakadék – lebilincselő látvány. (A turisták le- és feljutását 3 lift is segíti, de azért némi gyaloglásra számítani kell.)

A középkorban Rocamadour Európa egyik legfontosabb zarándokhelye volt. A városka meglátogatása körutazásunk egyik csúcspontját jelenti. Mielőtt megérkezünk, megállunk l’Hospitalet faluban, ahonnan egészen pazar panoráma nyílik Rocamadourra, melynek egyes részei nem egymás mellett, hanem egymás fölött helyezkednek el. Az Alzou folyó kanyarog a szurdok alján, felette a hangulatos középkori falu, felette a középkori szentélyek, templomok negyede, a szikla tetején pedig az egykori várkastély. A délután folyamán lesz elegendő idő a település mindegyik részének megismerésére úgy, hogy az egyes negyedek (szintek) között lifttel lehet közlekedni.

7. NAP: PECH MERLE (ŐSEMBERRAJZOK), SAINT-CIRQ-LAPOPIE, CAHORS

Búcsú a Dordogne vidéktől, utazás a Lot folyó szép völgyébe. Franciaországnak ezen a vidékén rengeteg barlang található, néhányban közülük eredeti őskori sziklarajzok tanulmányozhatóak. Ezen „ősember” barlangok között egy olyan van, amelyik egyúttal látványos cseppkőbarlang is, ez a Pech Merle-barlang a Lot folyótól pár km-re. A barlanglátogatás után egy elragadó középkori falu, St-Cirq-Lapopie a következő állomás. A falu páratlan fekvése a Lot folyó völgye feletti sziklán, a középkori házak, paloták együttese még a sokat látott világutazókat is lenyűgözi. (Az autóbusz fel tud menni a falu felső részéig.)

Délután a nagy hegyek között kanyargó Lot folyó mentén Cahors városába utazunk. A folyó hajtűkanyarjában fekvő óváros nagy nevezetessége a XIV. századi erődített Valentré-híd, mely 3 hatalmas tornyával a középkori francia katonai építészet egyik legjelentősebb példája.

Szállás Toulouse-ban, a városközpontban (2 éj).

8. NAP: CARCASSONNE, LASTOURS (KATHAR VÁRAK), CANAL DU MIDI

Egész napos kirándulás Toulouse-tól délkeletre. Először Carcassonne-ba utazunk, városnézés a hatalmas falakkal körülvett óvárosban. Európa egyik legnagyobb erődvárosa a középkori katonai építészet szinte tökéletes példája (UNESCO világörökség). Lehetőség lesz sétára a városfalakon és a belső várban berendezett múzeum megtekintésére is.

Az egyetemes középkori történelem egyik legjelentősebb eretnek vallási mozgalma volt a katharoké (vagy albigenseké), Carcassonne környékén számos várrom őrzi emléküket. Talán a leglátványosabb az összes közül az a 4 egymás melletti várrom, melyek Lastours falucska fölött találhatóak gyönyörű környezetben. Lehetőség lesz túrázásra a romokhoz. Akik nem akarnak túrázni, azokat az autóbusz átszállítja a szemközti hegyoldalon lévő kilátóponthoz, ahonnan pazar panoráma nyílik a várromokra.

Visszaútban Toulouse-ba fotószünetet tartunk a Canal du Midi partján. Ezt a csatornát az 1600-as években ásták ki, része annak a vízi útnak, ami összeköti a Földközi-tengert az Atlanti-óceánnal.

9. NAP: TOULOUSE / AIRBUS REPÜLŐGÉPGYÁR

Délelőtt városnézés Franciaország negyedik legnagyobb városában, Toulouse-ban, a rózsaszín városban. A hangulatos óváros legértékesebb kincsei a monumentális, román stílusú Szt. Sernin-bazilika, és a gyönyörű, gótikus Jakobinus-templom, mely a Domonkos-rend anyatemploma volt.

Ezt követően szabad program a belvárosban, vagy:

Fakultatív program: Airbus repülőgépgyár és Aeroscopia repülési múzeum.

Toulouse városa Európában a repülőgépgyártás központja, itt készülnek a világ legnagyobb utasszállító repülőgépei, az emeletes Airbus 380-asok, melyeken több mint 700 ember utazhat egyszerre. A gyárlátogatáshoz tartozik egy kis buszos utazás a gyárudvaron, valamint az óriásgépek összeszerelésének bemutatása a gyártócsarnok kilátóteraszáról.

A gyárlátogatás után megtekintjük a 2014 őszén elkészült Aeroscopia nevű repülési múzeumot, ahol nemcsak a különböző Airbus típusokkal, hanem a repülés történetével is megismerkedhetünk.

A fakultatív program ára: 7.400 Ft (belépődíjakkal együtt).

Figyelem: A programra legkésőbb indulás előtt másfél hónappal kell jelentkezni.

A délutáni órákban transzfer a toulouse-i repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Jó utat kívánunk!

FIGYELEM! A kedvezmény eltérő lehet, pontos árat a végleges kalkuláció tartalmaz forintban! Árképzési tájékoztató.

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1074 Budapest Harsfa utca 21
Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 21.
Toulouse, Franciaország
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos körutazás 1 főre Dél-Franciaországban, repülőjeggyel, helyi buszos utazásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – Lourdes, sétahajózás és középkori kastélyok

Fontos

Az akcióról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát az akció leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 3 munkanapon belül érvényesítsd az Alkuponod a http://netida.hu/kupon-bevaltas/ oldalon vagy emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:30
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 09:00-17:30
Oldal tetejére