9 napos körutazás Elba, Korzika és Szardínia szigetén, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – hajózás és fürdőzés a Földközi-tengeren

Ajánlat kód: 34056
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

479.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34056

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a Földközi-tenger varázslatos francia és olasz szigetein, Korzikán, Elbán és Szardínián!

Időpont

  • Június 04 - 12.: , 479.000 Ft
  • Június 30 - Július 08.: , 489.000 Ft
  • Szeptember 22 - 30.: , 479.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj hajón
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Fel- és leszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 101 €
  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva az M7-en haladunk dél-nyugati irányban, Tornyiszentmiklósnál lépjük át a határt és Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

2. NAP: PISA – ELBA

Toscana hangulatos dimbes-dombos vidékén haladva útba ejt­jük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisát. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, Keresztelő Kápolna, Ferdetorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indu­lunk tovább a kikötőbe. Piombinóból, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, mely­ben ma emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahon­nan jól láthatóak a város XVI. századi erődítményei. Esti órákban visszahajózás Piombinóba, majd szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: LIVORNO – BASTIA – CAP CORSE

Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajó­zás). Kikötünk Bastiában. Ezt követően egy kis szakaszon hala­dunk a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékén. Erbalungába látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán neve­zik a környéket a festők paradicsomának. A változatos part­szakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi település is van ezen a vidéken, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Visszaérve rövid séta Bastia bel­városában. Megtekintjük a főtéren látható Napóleon szobrot, mely a nagy hadvezért túlzottan idealizáltan, izmos császár­ként mutatja be. Bastiát elhagyva Patrimonio híres borvidékén haladunk keresztül. Útközben egy borosgazdánál rövid pihenőt tartunk, ahol a régió borát megkóstoljuk, és igény esetén akár vásárolhatunk is a híres francia nedűből. Az esti órákban érke­zünk meg szálláshelyünkre. (A komp menetrendjében történő esetleges változás a napi programban módosulást okozhat.)

4. NAP: CALVI – CORTE – PORTO

Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenfor­galmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óváros­ban és a kikötőben is. A csodás fekvésű település lenyűgöző cita­dellájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Corte-ban lehetőségünk lesz egy kisvonattal körbejárni a látvá­nyosságokat. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén keresztül a szépséges Portóba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránit­sziklára emelt genovai őrtorony és az aprókavicsos, széles ten­gerpart. Igény esetén fel lehet gyalogolni az őrtoronyba. Este sétálhatunk a part mentén, ahol több hangulatos kis kávézót és éttermet találhatunk.

5. NAP: PORTO – AJACCIO – PROPIANO

Reggel Portót elhagyva kirándulásunkat egy mesés táj megte­kintésével kezdjük: Calanques de Piana vöröses sziklái lenyű­göző élményt nyújtanak. A meredek sziklák szinte a tengerbe szakadnak. Természetesen biztosítunk fotózási lehetőséget is. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccióba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épüle­tektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során – kívülről – megnézzük Napóleon szülőházát, majd az óvárost és a kikötőt. Napóleon 1769-ben itt látta meg a napvi­lágot. A város nagy szülöttére emlékművek, utcanevek emlé­keztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk. Szállás Proprianónál, jó idő esetén fürdési lehetőség a tengerben.

6. NAP: SARTENE – BONIFACIO – SANTA TERESA – SASSARI

Reggeli után irány az erődszerű házai miatt a „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartene-ba. Felfedezzük a város zegzu­gos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Utunkat a mesés Bonifacióba folytatjuk, mely a sziget legdélebbi települése. Itt is kisvonattal megyünk be a központba, közben gyönyörköd­hetünk a tájban. Ezt követi óvárosi sétánk, majd szabadidő a belvárosban. Kompra szállunk Szardínia felé és korzikai kirándu­lásunk szép lezárásaként gyönyörködünk a pazar fehér mészkő­falakra épült erőd és óváros panorámájában. Mindössze 15 km-t hajózunk Korzikából Szardínia szigetéig. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe. Ezt követően Sassariba utazunk. Szállás.

7. NAP: SASSARI – ALGHERO – NEPTUN-BARLANG – OLBIA

Reggel könnyű séta keretében ismerkedünk a kulturális értékek­ben gazdag Sassarival. Ezt követően ellátogatunk Szardínia leg­szebb városának tartott Algheróba. Különlegessége, hogy katalán nyelvű a település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk, miközben érintjük a szép katedrálist és a díszes palotákat a központban. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy fakultatív tengeri kirándulással folytatjuk. Jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy és a barlangbelépő a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkhöz.

8. NAP: MADDALENA-SZIGETEK – PORTO CERVO – OLBIA – LIVORNO

Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökre és a környező szigetvilág gyöngy­szemeire. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érint­jük Caprera-szigetét, ahol kívülről lefényképezhetjük Garibaldi házát, ezt követően Porto Cervót, a milliárdosok kedvelt üdülő­paradicsomát látogatjuk meg. Gyönyörködünk a festői öböl lát­ványában. Este tengerjáró hajóval indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinban.

9. NAP: LIVORNO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli órákban érkezés Livornóba. Elhelyezkedünk az autóbusz­ban és hazaindulás. Szlovénián keresztül 21 óra körül érkezünk meg Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos körutazás 1 főre Elba, Korzika és Szardínia szigetén, hajózás és fürdőzés a Földközi-tengeren

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére