8 napos körutazás Skóciában a Skye-sziget érintésével, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35792
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

712.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35792

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Skócia romantikus várait, kastélyait, a híres skót whiskey titkát és kirándulj a varázslatos Skye-szigeten!

Időpontok

  • 2024.04.10 - 2024.04.17.: , 728.000 Ft
  • 2024.05.15 - 2024.05.22.: , 795.000 Ft
  • 2024.06.26 - 2024.07.03.: , 833.000 Ft
  • 2024.07.17 - 2024.07.24.: , 832.000 Ft
  • 2024.08.14 - 2024.08.21.: , 857.000 Ft
  • 2024.10.09 - 2024.10.16.: , 712.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal (melynek értéke időponttól függően 110 000-128 000 Ft)
  • 7 éjszaka szállást 3*-os, központi szállodákban
  • a reggelis ellátást
  • a whisky üzem látogatást
  • a belépőjegyeket
  • a helyszíni közlekedést
  • a program szerint (busz, komp)
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő) 15 GBP/fő
  • Az útlemondási biztosítást 2,5%
  • Borravaló (helyszínen fizetendő) 15 GBP/fő
  • BBP biztosítás
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár
    • 224 000 Ft (április)
    • 273 000 Ft (május)
    • 297 000 Ft (június)
    • 302 000 Ft (július)
    • 300 000 Ft (augusztus)
    • 202 000 Ft (október)
  • Félpanziós felár (4 vacsora a vidéki szállásokon)
    • 48 000 Ft (április, október)
    • 66 000 Ft (többi időpont)

Program

1. nap: Budapest - Edinburgh
Elutazás Budapestről egy átszállással. Érkezés Edinburgh-be a délutáni órákban, majd ellátogatunk a Rosslyn-kápolnába, melyet a felépítése miatt Salamon templomához hasonlítják. Az építés 1456. szeptember 20-án kezdődött, de a templom nem, csak a kápolna és a kórus készült el egészében. Az egyik ablak fölötti boltívet olyan faragványok díszítenek, melyek kukoricára hasonlítanak, néhány boltívet pedig aloe vera motívumok díszítenek. Mind a két növény Amerikából származik (s jóval a kápolna építése után terjedt el Európában), így felvetődik a kérdés, hogy hogyan kerültek be a kápolna faragványai közé, ha az még Kolombusz ideje előtt épült. A késő délutáni órákban transzfer a belváros közeli szállodánkba. Szállás Edinburghban (2 éj).

Szállás: Holiday Inn Express Edinburgh (április, május), Premier Inn Leith Waterfront (június, július, augusytus, október)

2. nap: Edinburgh
Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodó- ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve.

Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő egykori jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Glamis Castle - Aberdeen
Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén. Itt található Skócia legrégibb egyeteme is, ahol Vilmos herceg is tanult és ismerkedett meg Kate Middletonnal. Megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat Skócia egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastélyában, a Glamis Castle-ben folytatjuk, ahol II. Erzsébet édesanyja született 1900-ban. A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

Szállás: Leonardo Aberdeen (április, május, július), Park Inn Aberdeen (június, október)

4. nap: Balmoral kastélya – Cawdor – Urquhart - Inverness
Reggeli után megtekintjük a Balmoral kastélyt. A birtokot Viktória királynő és férje, Albert herceg vásárolta, és a mai napig ez a királyi család kedvenc nyári rezidenciája. Innen a szörnyről is világszerte híres Loch Ness (Ness-tó) partjára kirándulunk, majd délután megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad bennünket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Szállás Invernessben. (2 éj) Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

Szállás: Leonardo Hotel Inverness (április, október), Premier Inn Inverness Riverness (május, június, július, augusztus)

5. nap: Glen Ord - Dunrobin kastély – Dornoch
Délelőtt egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk Glen Ord whisky üzemben, majd Észak-Skócia legnagyobb épületébe, a 187 szobás, tengerparti Dunrobin kastélyba utazunk. Rövid szabadidő Dornochban, majd visszatérünk a szállásra. Este szabadidő eltöltési lehetőség Invernessben. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye-sziget – Armadale – Glenfinnan - Fort William
Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután tovább utazunk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portree-ban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta álló, a Harry Potter című filmből is ismert Glenfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben. (1 éj) Fakultatív vacsora a szállodában.

Szállás: Premier Inn Fort William

7. nap: Fort William – Glencoe – Luss - Glasgow
Délelőtt Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül, ha az időjárás engedi, séta a völgyben. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Megállunk a Loch Lomond (Lomond-tó) partján elhelyezkedő Luss kisvárosában. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban. (2 éj)

Szállás: Premier Inn Glasgow City Centre (április, május, június, augusztus, október), Ibis Styles Glasgow (július) 

8. nap: Glasgow – Budapest
Skócia legnagyobb városa, Glasgow, a Clyde folyó partján terül el és gael nyelven nevének jelentése „zöld terület”, ami utal környezetére. Lüktető és élénk hangulata annak is köszönhető, hogy diákokkal teli egyetemváros. A hatalmas Glasgow Katedrálist a 13. század közepén kezdték el építeni, majd néhány évszázaddal később fejezték be. A városnézésünket követően transzfer a repülőtérre és átszállással utazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Skóciában a Skye-sziget érintésével, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel/félpanzióval, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére