8 napos körutazás Azerbajdzsánban, repülőjeggyel, 3-4*-os szálloskkal, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár a főváros, Baku, és az Absheron-félsziget, az örök tűz vidéke

Ajánlat kód: 34876
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

418.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34876

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az örök tűz országát, Azerbajdzsánt egy felejthetetlen tavaszi körutazáson!

Időpont

  • 2020. május 25-június 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Repülőjegyet illetékkel
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Vízumdíj + ügyintézés 12.000 Ft / fő
  • Utasbiztosítás - Standard 5.920 Ft / fő
  • Útlemondási biztosítás repjegyre és illetékre 7.500 Ft / fő
  • Belépők ára: kb.: 82 $

Felár

  • Egyágyas szoba felára 65.000 Ft

Fontos

  • A beutazáshoz vízum szükséges. Az útlevélnek a hazaérkezés nap­jától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Program

1. NAP: BAKU

Éjfél körül (május 24–25-re éjszaka) indul a repülőgépünk Bakuba. Éjszaka a repülőn. Várhatóan 07:30-kor érkezünk az azerbajdzsáni fővárosba. A bakui útlevél ellenőrzést követően megkezdjük városnéző túránkat. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland Parkból és Mártírok-völgyéből. Később felfedezzük az óvárost, vagy, ahogy a helyiek hívják az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tornyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerájok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. Az óváros két nevezetessége, a Szűz-torony és Shirvanshahs palota az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jellegzetes keleties hangulatot, az ókori mecsetek, fürdők és a hangulatos macskaköves utcákon sétálva. 13 óra körül bejelentkezünk a szállodába, Tusolás, pihenés után, kb. 16 órakor folytatjuk programunkat a Nizami utcában, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárló utca Baku belvárosában. Meglátogatjuk az Azerbajdzsáni Nemzeti Múzeumot, amelynek épülete H. Z. Tagiyev, azerbajdzsáni olajmágnás és filantróp korábbi palotája volt. Sétánk végeztével szélmentes időjárás esetén hajótúrára indulunk. Szállás, vacsora Bakuban.

2. NAP: BAKU – GUBA – BAKU

Reggeli a szálláson, majd elindulunk Gubába. Körülbelül másfél órás utazást követően négykerék meghajtású autókkal utazunk a 2.500 méter magasan fekvő Khinalig faluba. Khinalig egy ősi azeri falu, a Nagy-Kaukázus hegység tetején, melynek történelme egészen a Kaukázusi Uralom idejére nyúlik vissza. Sétálunk a faluban, amely Európa legmagasabban fekvő települése. Fakultatív ebéd egy helyi, falusi családnál (helyszínen fizetendő), majd visszautazunk Gubába. Útközben meglátogatjuk a Vörös Falunak is nevezett hegyi, zsidó falut. Ezt követően Gubában egy szőnyegszövő műhelyet fedezünk fel. A nap végén visszautazás Bakuba, majd vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bakuban.

3. NAP: BAKU – SHAMAKHA – GABALA

Reggel elindulunk Gabalába, az ősi birodalmi központba. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecsetet és a 7 tornyú Yeddi-Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi antik falut, Lahijt, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkókovács, fazekas és szőnyegszövő műhelyeket. Programunk következő látványossága a Nohur hegyi tó Gabalában, majd felfedezzük a Tufandag hegyet, melyre felvonóval jutunk fel. Programunk végén vacsora egy helyi étteremben. Szállás Gabalában.

4. NAP: GABALA – NIDJ – KISH – SHEKI

Reggel indulás Sheki városába. Utunk során megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nidj faluban. Kaukázus első temploma lesz a következő látványosság, mely Kish faluban található. Shekibe érkezés után városnézés. Megnézzük a középkori erődítményt, Shaki Kans palotáját, ami nyári rezidencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumba és kívülről megtekintjük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeka kézműves műhelyet, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nemzeti hangszere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatásával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

5. NAP: SHEKI – MINGACHEVIR – GANJA

A reggelit követően meglátogatjuk a helyi keleti bazárt. Ezt követően elindulunk Ganjába, útközben pedig megállunk a Kur folyó partján fekvő Mingachevirben, mely az ország 4. legnagyobb városa. Ganjába érkezés után kívülről megtekintjük a Palack Házat, majd gyalogos túra Ganja városában. Megnézzük a helyi karavánszeráját, a XVII. századi Shah Abbas Mecsetet és a Javad Khan Mauzóleumot. Látni fogjuk Azerbajdzsán első parlamentjének épületét, ami napjainkban a Mezőgazdasági Egyetemnek ad otthont. Meglátogatjuk még a Khan Kertet és Aleksandr Nevski templomot. Programunk végén vacsora egy helyi étteremben, majd szállás Ganjában.

6. NAP: GANJA – GOBUSZTÁN – BAKU

Reggeli után visszaindulunk Bakuba. Az út során megállunk Nizami Ganjavi Mauzóleumánál, majd a Gobusztánhoz közeli iszapvulkánnál. Az iszapvulkán egy geológiai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az első itteni emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg mindennapjaikat. A több mint 5.000 éves véseteken emberek, állatok, csatajelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csillagok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Folytatjuk utunkat Baku felé, de közben megcsodáljuk a Bibi-Heybat mecsetet, mely egész Azerbajdzsán legfontosabb muszlim épülete. Az eredeti mecset a XIII. században nyitotta meg kapuit a hívek előtt, de a szovjet éra 1934-ben porig rombolta azt. Az eredetivel teljesen egyező komplexumot 1990-es években építették fel. Utána teszünk egy rövid sétát a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválnak is helyt adó Kristálycsarnoknál, majd vacsora és szállás Bakuban.

7. NAP: BAKU – ABSHERON-FÉLSZIGET – BAKU

Reggeli után egész napos túrára indulunk, hogy felfedez­zük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűz Imádók Templomába. A templomot egy földalatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül „örökké égő tüzet” biztosítanak. A templom a Zoroasztriánusok szent helye volt. Ezt követően meglátogatjuk Qala Régészeti és Néprajzi Múzeum komplexumát. Itt láthatjuk az Absheron-félsziget történelmét a Kr.e. III. századtól egészen a középkorig. Sziklába vésett írások, kerámiák, háztartási és díszítő kellékek, fegyverek, pénzérmék, és fennmaradt középkori lakóépületek maradványai mesélnek nekünk a távoli múltról. Továbbutazva kívülről megtekintjük a Ramana kastélyt, majd a Yanardagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nélkül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természetes eredetű gázok táplálnak. A lángok akár 3 méter magasra is felcsapnak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a „tűz országa” vagy „tűz földje” elnevezést. Később meglátogatjuk az „olaj fúrótorony erdőt”. Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állomásaként megcsodáljuk a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot. Gálavacsora egy helyi étteremben. Szállás Bakuban.

8. NAP: BAKU

Kora reggeli, majd transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a reggeli órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Azerbajdzsánban, repülőjeggyel, 3-4*-os szálloskkal, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár a főváros, Baku, és az Absheron-félsziget, az örök tűz vidéke

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére