8 napos körutazás Albániában, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval, idegenvezetéssel, belépőkkel

Ajánlat kód: 41267
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

470.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41267

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandok az Albán-Alpoktól a Jón-tengerig!

Opciók

  • 2024.06.18 - 2024.06.25.: , 485.000 Ft
  • 2024.07.16 - 2024.07.23.: , 485.000 Ft
  • 2024.09.10 - 2024.09.17.: , 470.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, 40x30x20 cm-es, max 10 kg-os kis kézipoggyásszal, fix ülőhellyel (melynek értéke: kb. 85 000 Ft)
  • A szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • A félpanziós ellátást
  • A belépőket
  • A megadott programokat
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Borravalók kb.: 5 EUR/ fő/ nap
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 90 000 Ft
  • Max. 20 kg-os feladható poggyász kb. 35 000 Ft/ darab
  • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) kb. 30 000 Ft/ fő

Program

1. nap: Szkutari és magyar históriái
Találkozás a Liszt Ferenc reptéren és utazás menetrend szerinti közvetlen Wizzair járattal Tiranába. Érkezést követően megismerkedés albán helyi kísérőnkkel, majd utazás busszal Shkodra (magyarul Szkutari) városába.  Bejelentkezés hotelünkbe, közös vacsora, majd pihenő. Éj Szkutariban.

Tervezett szálloda: Hotel Rozafa

2. nap: A Rozafa erődtől a Kole Idromeno-ig
Reggelit követően  rövid buszozás a 3 folyóra (Drin, Buna, Kir) néző Rozafa erődhöz (albánul: Kalaja e Rozafës). A 130 m magas szikla-akropolisz tetején az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte.A falakon belül ma is egymás mellett állnak az „itáliai” katolikus templom és az „anatóliai” szultáni mecset romjai. Séta az erődben, a nagyszerű panorámák élvezetével. Közös látogatás a Velencei Karnevál Álarckészítő Műhelyben. Shkodra  számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az „egyensúly megtartása” érdekében látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben, majd szabadidő a Kole Idromeno bevásárló utcában. Délutáni látogatás Shiroka üdülővárosában, sétával a Shkodra-tó, a Balkán-félsziget legnagyobb tava partján. Koraesti visszaérkezés a hotelünkbe. Éj Szkutariban.

3. nap: A Drin- és az Albán-Alpok csodái
Korai reggeli után utazás a Drin folyó partjára, a Komani víztározóhoz.Hajózás a fjordszerűen meredek partvonalú szurdokvölgyek sokaságán át, az Albán-Alpok festői vidékére. Megérkezés a Valbona Völgy Nemzeti Parkba, fényképszünetekkel a legdrámaibb szépségű pontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Itt találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, s itt sorakoznak a határvonalon többek között Montenegró Koszovó legmagasabb csúcsai is. Bejelentkezés hotelünkbe, majd felkészülés délutáni túránkra. Kb. 3 órás túra terep-kisbuszokkal (Kb.4-5. €), és gyalog az Albán-Alpok legmagasabb csúcsa lábainál. Visszatérés a szállásunkra este, majd közös vacsora. Éj a Valbone völgyben.

Tervezett szálloda: Hotel Fusha e Gjes

4. nap: Kruje, Szkander bég fellegvára, Prizren (Koszovó) kitérővel
Reggeli indulással utazás az Albán-Alpok nyugati vonulatain át, rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon.Látogatás Prizrenben (Koszovó kb. 1 órás program). Kora délutáni érkezés a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárosba, Krujébe. A 16.000 lakosú néhai hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja, bazárjában ma is rengeteg helyben (vagy Törökországban) készített csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban.  Rövid időzés a Dollma tege bektasi (szunnita) imaháznál, majd szabadprogram és vásárlási lehetőség a méltán híres bazárban. Közös vacsora. Éj Krujében.

Tervezett szálloda: Hotel Panorama

5. nap: Berat UNESCO kincsei; Vlora az Otrantói-szoros ablaka
Reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba.Rövid szabadidő és vásárlás.

Délutáni indulás az Otrantói-szoros avagy az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozásánál fekvő legrégebbi településére, Vlora városába.Bejelentkezés hotelünkbe, majd közös vacsora. Este fakultatív séta lehetőség a tenger(ek) partján. Éj Vlorában.

Tervezett szálloda: Hotel Partner

6. nap: A Llogara Nemzeti Park és Dhërmi 
Reggeli után utazás a Llogara Nemzeti Park (albánul Parku Kombëtar i Llogarasë) tengerekből kiemelkedő hegyóriásaira. “Felkapaszkodás” busszal a Jón-tenger felett 1.027 m magasan “függő” Llogara-hágóra. Jó látási viszonyok esetén az “Olasz csizma sarkáig” is ellátni innen. (Llogara 2.000 m magasságig emelkedő hegyei a Földközi-tenger utolsó partmenti erdőfoltjait rejtik, montán fenyvesekkel, felhőkbe burkolódzó örökzöldekkel.) Ezt követően Dhërmi-be utazunk ahol a nap hátralévő részét töltjük el, kellemes környezetben.

7. nap: Hajózás a Karaburun-Sazan Tengeri Parkban
(Figyelem! Fürdőruha, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd rövid utazás a kikötőbe. Félnapos hajókirándulás a KaraburunSazan Tengeri Parkban (albánul: Parku Detar Karaburun-Sazan): Először a Sazan-szigetet látogatjuk meg, rövid sétával az elhagyott katonai objektumoknál, majd a festői Karaburun-félsziget körbehajózása következik. A hegykoszorúval ékesített, beépítetlen félsziget a barlangok, sziklák, kanyonszerű öblök  sokszinű, izgalmas vidéke. Élnek itt delfinek, levesteknősök, álcserepes teknősök, sőt mediterrán barátfókák is. A vízalatti világ hihetetlenül gazdag(búvárszemüveg hozatala ajánlott). Strandolás,hidegvizes zuhanyozási lehetőséggel, majd visszautazás Vlorába. Koraesti utazás Tiranába. Közös vacsora. Éj Tiranában. 

Tervezett szálloda: Hotel Tirana International

8. nap: Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán
Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd városnézés busszal és gyalogosan, a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló fővárosban: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”.Ezt követően kiutazás a nemzetközi reptérre, majd közvetlen járattal elutazás Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében, délutáni órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Albániában, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval, idegenvezetéssel, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
34 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére