8 napos körutazás Albániában, macedóniai kirándulással, busszal, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – Tirana, Skopje, Ohrid

Ajánlat kód: 33694
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

181.700 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33694

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj nyugat és kelet határán, fedezd fel Albánia ezer arcát!

Időpont

  • 2022. szeptember 18-25.: , 181.700 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 7 éjszaka szállást
  • Félpanziót
  • Programokat
  • Magyar és helyi idegenvezetőket

Az ár nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap)
  • Útlemondási díjat (2%)
  • Üdülőhelyi díj és regisztrációs díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
  • Az esetleges belépőket a helyszínen,
  • A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat

Felárak

  • Gyűjtőjárat: Eger- Gyöngyös-Debrecen: 12.900 Ft/fő oda-vissza
  • Vacsora felár (javasolt!): 19.900 Ft/fő
  • Egyágyas felár (társítás nélkül): 19.900 Ft/fő

Gyerekkedvezmény

  • 3. ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Fakultatív programok és belépők

  • Kruja-Tirana: 35 EUR/fő
  • Ohridi-tó környéke: 35 EUR/fő
  • Skopje/Teréz anya háza: kb. 2 EUR/fő
  • Durres/ Amfiteátrum: kb. 3 EUR/fő
  • Butrint/ Romváros: kb. 7 EUR/fő
  • Kruje/ Múzeum: kb. 4 EUR/fő
  • Gjirokastra/ Erőd: kb. 2 EUR/fő
  • Gjirokastra/ Fegyvermúzeum: kb. 2 EUR/fő
  • Gjirokastra/ Etnogáfiai múzeum: kb. 2 EUR/fő
  • Berat/vár: kb. 4 EUR/fő
  • Ohrid/ Zsófia templom: kb. 2 EUR/fő
  • Samuli erőd: kb. 1 EUR/fő

Szállás

  • 4*-os hotel: 2 éj Durres, 1 éj Saranda, 1 éj Berat
  • 3*-os hotel: 1 éj Skopje környéke, 2 éj Ohridi-tó környéke

Fontos

  • Az utazáshoz a visszautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél, vagy kártya alapú személyi igazolvány szükséges.

Program

1. nap: Budapest- Skopje

Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a Skopje környéki szálláshelyünkre. Este az  legfurcsább fővárosaként emlegetett Skopjéban esti program, ahol megcsodálhatjátok a folyamatos megújuló török óvárost, a főteret és a belváros érdekes kavalkádját, sok különböző építészeti stílus egyvelegével. Visszatérés a szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Skopje-Durres

Reggeli után városnézés helyi idegenvezetővel Skopjéban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”.Macedonia fővárosa különböző kultúrák határán alkult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Szálláshely elfoglalása. Séta a szálláshely környékén.

3. nap: Kruja- Tirana

Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 25 EUR/fő).

Krujába utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tiranába. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durresben található szálláshelyünkre.

4. nap: Butrint - Saranda

Elsőként a görög-albán határ menti Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érünk el, és az UNESCO Világörökség része. A gyönyörű helyen fekvő császárkori hadikikötő és romváros mindenkinek egyedülálló élményt nyújt. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta. Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Sarandában.

5. nap: Gjirokastra- Berat

Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény a jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, a hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablak városába" utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi-folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően, Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Beratban.

6. nap: Struga- Ohrid

Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vizű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbegurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot, valamint vásárlási lehetőség a Nagy Bazárban, ahol válogathatunk a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi-tó környéke.

7. nap: Ohridi tó környéke

A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 25 EUR/fő). A tó partján haladva a világ legédesebb tiszta vizű forrásához érkezünk, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, és azt, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált. Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissiként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére.

8. nap: Ohrid-Budapest

Reggeli után hazafelé indulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Albániában, macedóniai kirándulással, busszal, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – Tirana, Skopje, Ohrid

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére