8 napos kirándulás Szicíliában, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, városnézésekkel, idegenvezetéssel – vár az Etna, a vulkanikus Lipari-szigetek, Palermo és Siracusa

Ajánlat kód: 35780
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

399.500 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35780

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Földközi-tenger egyik gyöngyszemét, Szicíliát!

Időpontok

  • 2024.05.21.: , 399.500 Ft
  • 2024.09.17.: , 419.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel és csomagdíjjal Budapest – Catania – Budapest útvonalon
  • Utazást légkondicionált olasz autóbusszal
  • Szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Reggelit
  • Kirándulásokat és városnézéseket a program szerint
  • Idegenvezetést
  • Prémium utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Az esetlegesen bevezetésre kerülő idegenforgalmi adót a programban leírtak alapján
  • Belépőjegyek- és a Lipari-szigetek hajójegy árát, valamint a fülhallgatót: kb. 150,- € / fő
  • Terepjáró és felvonó ára az Etnára: kb. 80,- € (időjárásfüggő, a helyszínen fizetendő)
  • Alcantara szurdok és Savoca belépővel: kb. 50,- € (helyszínen fizetendő)
  • Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (3%)
  • Szervízdíjat / Borravalót: 20,- € / fő (helyi gépkocsivezető stb. számára)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Félpanziós felár (7 vacsora): 28.000 Ft
  • Egyágyas felár: 98.000 Ft
  • Felár 20 - 24 fő esetén: 40 € (A helyszínen fizetendő)

Program

1. nap: Budapest – Catania – Siracusa
Repülés Cataniába a reggeli órákban közvetlen járattal. SIRACUSÁ-t a görögök alapították, de a rómaiak hódításával is virágzott. Legendás polgára volt Archimédesz, a természettudós itt dolgozta ki a nevét viselő fizikai törvényt. Főbb látnivalók: Görög színház, római amfiteátrum, Aretusa forrása, Szent János katakomba, és a legújabb kori zarándok templom, Madonna delle Lacrime, amelyet II. János Pál pápa őszentsége avatott fel. Szállás Taormina környékén.

2. nap: Etna – Taormina
Kirándulás az ETNA-ra, Európa legmagasabb, aktív vulkánjára. Fakultatív lehetőség: utazás kabinos felvonóval és terepjáróval kb. 3.000 méteres magasságba. A festői TAORMINA-ban a város nevezetességét, a görög színházat tekintjük meg, mely Csontváry festménye alapján ismerős számunkra. Szállás Taormina környékén.

3. nap: Messina
Kirándulás Szicília harmadik legnagyobb városába. A sziget itt található legközelebb a „csizma” orrához. Nagy tervek vannak, egy híd építésére, a tengerszoros fölött, de addig kompjáratok segítségével lehet átkelni. A Dómot még a normannok építették a XII. században. A XX. században egy földrengés és a II. világháborúban bombázás megrongálta. A rekonstrukció után, hű maradt az eredeti formához. Harangtornya egy nagyszerű csillagászati órának köszönhetően különösen látványos. Orionnak az ógörög vadásznak szentelt szökőkút a XVI. században épült, s olyan sikert aratott, hogy a művésztől rendeltek egy újabbat, amelyet Neptunus a tenger római istenének szentelték. Természetesen a kereszténység sem marad el. A kikötőben a Madonnina del Porto, Szűz Máriára emlékezik.
Az egységes Itália se maradjon ki, a XX. század alkotása, egy fedett bevásárlóközpont, II. Vittorio Emanuele az első királyról kapta a nevét. Délután visszatérünk a szállodába, szabadidő, pihenés. Szállás Taormina környékén.

4. nap: Vulcano – Lipari (Eoli-szigetek)
Szicília észak-keleti kikötőjéből, Milazzoból indulva, mintegy egyórányi hajóút után érjük el a kis szigetcsoportot a türkizkék Tirrén-tengeren, mely több elszórt sziklaszirtből és hét festői szépségű szigetből áll. Körbejárjuk busszal a LIPARI szigetet, ahol kikötöttünk. Ebédszünet. Majd ismét hajózunk, de most VULCANO szigetére. Minden tűzhányónak, vagyis vulkánnak a sziget névadója. Vagy fordítva? Fürdési lehetőség. Ezután visszatérünk hajóval Milazzoba, onnan pedig autóbusszal a Taormina környéki szálláshelyünkre.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Alcantara szurdokba és Savocába
Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Etnáról lezúduló olvadékvíz vájta kemény bazaltsziklák közé, az Alcantara szurdokba, ahol őshonos szicíliai növényeket is láthatunk. A szurdok megközelítése lifttel és lépcsőn keresztül történik. A patak vize még a forró nyári hónapokban is igen hideg. Továbbutazás a hegyek között megbújó kisvárosba, SAVOCA-ba, ahol a Keresztapa című filmeposz első részének egyes jeleneteit forgatták. Amennyiben a pihenést választják a tengerparton, „vízicipő” ajánlott a kavicsos tengerpart miatt. Szállás Taormina környékén.

6. nap: Piazza Armerina – Cefalu
Utazás PIAZZA ARMERINA városába. A pezsgő életű, virágzó, vidékies kisváros részben középkori, részben barokk épületeinek köszönheti sajátos hangulatát. A római korból fennmaradt Villa Casale-t a XX. században feltárt mozaikjai tették világhírűvé. Következő állomásunk a festői fekvésű CEFALÚ. A hangulatos tengerparti kisváros egy meredek sziklatömb lábánál épült ki. Dómja Szicília egyik legfontosabb normann kori műemléke. A román stílusú templom ékes dísze a mozaikok. Érdekes összehasonlítás a közel 2 ezer éves alkotások és a közel 1 ezer éves műremekek között. Szállás Palermo környékén.

7. nap: Palermo – Monreale
Ismerkedés PALERMO belvárosával. A város ötvözi az európai és keleti vonásokat, az arab hatástól a normannig, stílusjegyeiben a barokktól a szecesszióig. Városnézés: Normann palota, székesegyház, Piazza Pretoria stb. Délután látogatás a román építőművészet egyik csodálatos alkotásában, a MONREALE-i Dómban. Szállás Palermo környékén.

8. nap: Agrigento – Catania – Budapest
Irány a déli part! AGRIGENTO ókori görög templom-együttese a kor legjelentősebb archeológiai emlékhelye.
A Templomok völgye, Szicília egyik ékköve. Az ókorban Akragasz néven virágzó görög város volt. Miután római fennhatóság alá került, Agrigentum lett a latin neve. Görög területen sem találunk ilyen lenyűgöző ókori műemlékegyüttest, mint itt Agrigentoban. Érkezés után a sziget második legnagyobb városában, CATANIA-ban városnézés. Látnivalók: Dóm tér, Szent Ágota Katedrális, Szent Ágota zárdatemplom, Elefántos szökőkút, Római-színház, Ursino-vár, stb. Programunk befejezése után transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a későesti órákban, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos kirándulás Szicíliában, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, városnézésekkel, idegenvezetéssel – vár az Etna, a vulkanikus Lipari-szigetek, Palermo és Siracusa

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
26 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére