8 napos kirándulás az ausztriai Alpokban, a Salzkammerguti-tóvidéktől a Grossglocknerig, reggelivel, buszos utazással, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35851
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

214.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35851

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az osztrák Alpok legszebb tájait a Salzkammerguti-tóvidéktől a Grossglocknerig!

Időpontok

  • 2024. jún. 22-29. "B": , 214.000 Ft
  • 2024. aug. 17-24. "A": , 244.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • A Grossglockner panorámaút használati díját
  • A buszterminál használati díját Salzburgban
  • 7 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár

  • Félpanziós felár: 55.700 Ft (7 vacsora)
  • Egyágyas felár: B: 67.000 Ft, A: 54.000 Ft

Szállás

„A” jelű csoport: 7 éjszaka egy 4 csillagos szálloda kétágyas, kényelmes, fürdőszobás szobáiban. A szálloda Salzburgtól délre található, egy szép fekvésű alpesi faluban, 1500-2000 méteres hegyek között; szabadtéri úszómedencével és wellness részleggel rendelkezik. Utasaink a szálloda szolgáltatásai közül a szabadtéri úszómedencét, a teniszpályát és a fitness termet ingyen használhatják.

„B” jelű csoport: 7 éjszaka egy 3 csillagos szálloda kétágyas, kényelmes, fürdőszobás szobáiban. A szálloda Salzburgtól délre található, egy szép fekvésű alpesi faluban, 1500-2000 méteres hegyek között, és kis wellness részleggel rendelkezik, melynek szolgáltatásait utasaink ingyen használhatják (szauna, gőzfürdő).

Program

1. NAP: GMUNDEN, MONDSEE
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Linz útvonalon. Érkezés a Salzkammerguti tóvidékre a kora délutáni órákban. Az első megállónk a Traun-tó partján fekvő Gmunden, az egykori sómetropolisz. Séta a belvárosban és fotószünet a Tavi Kastélynál. Ezt követően továbbutazás Mondseebe, az azonos nevű tó fő településére. A városka főterén a hatalmas plébániatemplom nagyszerű barokk homlokzata és a hangulatos, színesre festett házak együttese felejthetetlen látványt nyújt.
Szállás Salzburgtól délre, egy szép fekvésű alpesi faluban (7 éj).

2. NAP: LIECHTENSTEIN-SZURDOK, GROSSGLOCKNER PANORÁMAÚT
A kora délelőtti órákban könnyű túrázási lehetőség a Liechtenstein-szurdokban. A Keleti-Alpok egyik legvadregényesebb sziklaszurdoka 800 méter hosszú, a végén egy 50 méter magas vízesés zúdul a mélybe. Továbbutazás Európa egyik leghíresebb és leglátványosabb autóútján, a Grossglockner panorámaúton. Az út fő látnivalói az Edelweiss csúcs környéke (Alpesi Múzeum, körpanoráma több tucat háromezer méter feletti csúcsra), a Hochtor-hágó (2500 méter magas) és a Ferenc József-magaslat (2369 méter magas, alatta a Pasterze gleccser, szemben vele pedig a 3798 méter magas Grossglockner, Ausztria legmagasabb hegycsúcsa).

3. NAP: WERFEN FELLEGVÁRA, SALZBURG, HELLBRUNNI KASTÉLY VÍZIJÁTÉKAI
Először látogatás Ausztria egyik leglátványosabb középkori várában, a nagyszerű fekvésű Werfeni fellegvárban.
Ezután városnézés Salzburgban. Salzburgot sokan Európa egyik legszebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig páratlanok (Dóm, Hercegérseki palota, Ferences templom, Mozart szülőháza, Mirabell kastély és parkja stb.). A városnézés után szabadidő. Ezalatt az érdeklődőknek lehetőség a Salzburg külvárosában lévő Hellbrunni kastély meghökkentően érdekes vízi játékainak megtekintésére.

4. NAP: SCHAFBERG, ST. WOLFGANG, BAD ISCHL
A Salzkammerguti tóvidék legszebb körpanorámáját adja az 1783 méter magas Schafberg. A hegy tetején állva úgy érezzük, hogy ezek a csodálatos alpesi tavak szinte a lábaink alatt hevernek. Lehetőség a Wolfgang-tótól induló fogaskerekűvel felmenni a hegycsúcsra. Ezután séta a bájos St. Wolfgang faluban, a világhírű Michael Pacher-szárnyasoltár megtekintése a búcsújáró templomban. Délután ismerkedés a Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischllel, amely 2024-ben Európa Kulturális fővárosa. Ferenc József császár 60 éven keresztül itt töltötte a nyarait. Látogatás a császár kastélyában, melyben sok magyar vonatkozású emlék is látható.

5. NAP: ÓRIÁS JÉGBARLANG, KÖNIGSSEE
Pihenés az Alpokban, séták a szálloda környékén.
Fakultatív program: egész napos kirándulás. A Salzach folyó völgye felett nyílik a világ egyik legnagyobb jégbarlangja, az Eisriesenwelt, amelynek 1641 méter magasan lévő bejáratának közelébe kabinos felvonóval lehet eljutni. A barlang bejárása idősek számára fárasztó lehet (140 méter szintkülönbség 80 perc alatt), de csak a panoráma kedvéért is érdemes felmenni.
Délután átruccanás a Bajor-Alpokba a Königsseehez (Király-tó). A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Sétahajózás St. Bartholomä lóhere alaprajzú zarándoktemplomához.
A fakultatív program ára: 10.900 Ft + belépők (garantált indulás).

6. NAP: HALLEINI SÓBÁNYA, HERRENCHIEMSEE KASTÉLYA
Délelőtt látogatás a Halleini sóbányában (vonat a föld mélyébe, bányamúzeum, föld alatti tavon tutajozás stb.), majd kirándulás a szomszédos Bajorországba, a Chiem-tóhoz. Hajózás a tavon, a tó szigetén épült híres kastély fényűzően berendezett termeinek megtekintése. A befejezetlen palotát II. Lajos bajor király építtette a Versailles-i kastély mintájára.

7. NAP: ALPESI TÚRA
Pihenés az Alpokban. Idegenvezetőnkkel lehetőség a szálloda környékén könnyű túrázásra.

8. NAP: GOSAU-TÓ, HALLSTATT
Utazás a Salzkammerguti tóvidék talán legvadregényesebb tavához, a 3000 méter magas Dachstein lábainál fekvő Gosau-tóhoz. Jó idő esetén lehetőség tó körüli sétára vagy kabinos felvonóval egy kilátópont elérésére. Továbbutazás a Hallstatti-tóhoz, Salzkammergut egyik legfestőibb városkájába, Hallstattba. A település érdekessége, hogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sorakoznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. Közös séta a városkában (gyönyörű főtér, a katolikus templom két szárnyasoltárral, csontház, Őstörténeti Múzeum stb.). A szabad program után indulás hazafelé a Keleti-Alpokon keresztül a Liezen – Semmering – Wiener Neustadt – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfehérvár útvonalon. Hazaérkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos kirándulás az ausztriai Alpokban, a Salzkammerguti-tóvidéktől a Grossglocknerig, reggelivel, buszos utazással, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
45 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére