7 napos kirándulás az Azori-szigeteken, az Atlanti-óceán közepén, repülővel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34071
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

779.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 34071

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a zöldellő smaragdra hasonlító Azori-szigeteken, az Atlanti-óceán gyöngyszemén!

Időpont

  • 2024. Április 26 - Május 02.: , 779.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
  • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: 52 EUR + fakultatív program
  • Utasbiztosítást

Felárak

  • Fakultatív vacsora (6 alkalom) 74 000 Ft
  • Fakultatív bálna- és delfinles (transzferrel) 25 000 Ft
  • Egyágyas szoba felára 145 000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST/BÉCS – SAO MIGUEL

Indulás kora reggel Budapestről, átszállással utazunk a Portugáliához tartozó Atlanti-óceáni szigetcsoportra. Egész napos utazás után érkezünk az Azori-szigetek főszigetére, Sao Miguelre. Transzfer a ****-os szállodánkba (4 éj).

2. NAP: SAO MIGUEL – BÁLNALES – PONTA DELGADA

A korai reggelit követően – ha jó idő lesz –, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legnagyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirándulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A program során esőkabát viselése javasolt. Fakultatív bálnales hajókirándulás: 12.000,- Ft. Rossz idő esetén ez a kirándulás elhalasztásra kerülhet, ilyen esetben másik napon próbáljuk megvalósítani a bálnalest (programcsere). Reggeli programunk után gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadában, a sziget fővárosában. A várost főképp a fekete bazalt és a fehér mészkő használata jellemzi, ezért sokhelyütt igen színpompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látogatás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol megnézzük a Sao Sebastiao templomot, a Portas da Cidade-t, mely egy városkapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperanca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kultuszhoz kapcsolódik. Ez a szigetvilág legnagyobb vallási ünnepeinek helyszíne. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras, ez egy erőd, melyet a kalóztámadások kivédésére építettek. A városnézés befejeztével visszatérünk a szállodába.

3. NAP: SETE CIDADES – RIBEIRA GRANDE – FOGO-TÓ

Reggeli után buszos kirándulásra indulunk. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carvao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcsodáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeskenyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmilliókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk, ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy „királyi kilátás”, ami méltó név az itt elénk táruló csodára. A sziget északi részén megtekintjük Capelasban az Oficina Múzeumot. Végül a sziget északi részén egy kisvárost, Ribeira Grandét látogatjuk meg, megnézzük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is láthatunk néhány szép példát. Ellátogatunk a Lagoa do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. Miután kigyönyörködtük magunkat a csodás látványban, visszaúton egy ananászültetvényt keresünk fel. Láthatjuk az üvegházas technikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén elősegítik az ananászok növekedését. Ennek az érdekes látnivaló emlékképeivel megyünk vissza a szállásunkra. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Fakultatív vacsora.

4. NAP: VILA FRANCA DO CAMPO – FURNAS – T. NOSTRA

Reggeli után, aki szeretne, fürdőzhet a szállodával szemben lévő strand medencéiben, illetve az óceánban, vagy ismét útra kelhet velünk, célpontunk a Furnes-völgy. Kelet felé indulunk, Vila Franca do Campóba, mely 1522-ig a főváros is volt, azonban sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében megsemmisült. A városnézést és szabadidőt követően érkezünk meg a Furnas-völgybe. A vulkáni komplexumban található a Lagoa das Furnas tó, továbbá számos meleg vizű forrás és sok más természeti különlegesség. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termálvizes úszómedencével, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a Furnas völgybe megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Késő délután érünk vissza szállásunkra. Furnes-völgy fakultatív kirándulás fürdőbelépővel: 45 €.

5. NAP: ANGRA DO HEROÍSMO – SERRA DO CUME – PRAIA DA VITÓRIA

Reggeli után transzfer a repülőtérre és átrepülünk az Azori-szigetek másik gyöngyszemére, Terceiára. A szigetre érkezés után buszra szállunk és városnézésre indulunk. A város, Angra do Heroísmo, ahol a szállásunk is van, a Világörökség része 1983 óta, hiszen biztonságos kikötője évszázadokon át a kereskedők, felfedezők kedvelt megállóhelye volt. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szemkápráztató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a Városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitaes Generais palotát, a Sé katedrálist (kívülről) és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indulunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látványán. Tovább haladunk Praia da Vitória városa felé, mely méltán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építettek, azonban az évszázadok alatt sok átalakításon ment át. Utunk során több, a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmóba visszaérkezve felmegyünk a Monte Brasil hegyre, ahol fantasztikus panoráma tárul elénk a városra és az öbölre. Este elfoglaljuk ****-os szállásunkat a szigeten (2 éj).

6. NAP: CINCO RIBEIRAS – BISCOITOS – ALGAR DO CARVAO

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitosba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből kialakított tengeri úszómedencéiről. Itt lehetőségünk van egy pihentető fürdőt venni a tengerben. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaóhoz. A 90 méter mély vulkáni kráter 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Mesébe illő a látvány, amikor leereszkedünk a hajdan volt kráter mélyébe. Programunk végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

7. NAP: TERCEIRA – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszázéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostor, melyben indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. Ezt követően a Rossio teret keressük fel, majd végigmegyünk a város sétálóutcáján és megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogramot követően felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Látni fogjuk a híres történelmi sárga villamosokat is. Napunk zárásaként kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápát, pingvint, vidrát láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítményében. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függvényében, Budapestre várható érkezés késő este.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos kirándulás az Azori-szigeteken, az Atlanti-óceán közepén, repülővel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
28 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére