8 napos kalandos nyaralás Montenegróban, buszos utazással, 3-4*-os szállással, félpanzióval, programokkal

Ajánlat kód: 40402
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

199.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40402

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj és vakációzz nyáron Montenegróban!

Időpont

  • 2022. június 29.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 7 éjszaka szállás 3-4*-os szállodában
  • Félpanzió

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 2%
  • BBP biztosítás: 4.560 Ft/fő
  • Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő: 1,50 EUR/fő/éj
  • Belépők

Felár

  • Egyágyas felár: 42.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest-Zlatibor-Nova Varoš

Kora reggeli találkozó Budapesten, majd megkezdjük utazásunkat a Fekete hegyek országába. A 2006-ban függetlenné vált Montenegró, Európa egyik legfiatalabb állama, mely számtalan élményt kínál a látogatóknak. Egy látnivalókban és kellemes tengerparti pihenésben gazdag utazás vár ránk a hét folyamán. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a szerbiai szállásra, miközben bepillantunk Zlatibor városka központjába. Szerbia turizmusának kiemelt helyszíne a fenyvesekkel körülvett tó, mely köré épültek a pihenőházak és szállodák. De van itt sífelvonó, szanatórium és helyi termékek piaca is, ahol mindenféle ínyencséget kínálnak. Utunkat mesés tájon folytatjuk, a híres Zlatar hegység irányába. A fenyvesek őrt állnak a szerb-montenegrói határ közelében és a pihenéshez szükséges csendet és kiváló, tiszta levegőt biztosítják. Esti érkezés Nova Varošba, mely Szerbia délnyugati részén fekszik, mintegy 230 km-re Belgrádtól, 1000 m tengerszint feletti magasságban, a Zlatar hegy északi lejtőin.

2. nap: Djurdjevica Tara-Kotori öböl-Budva

Reggeli után folytatjuk utunkat, Montenegró legszebb vidéke felé, ahol útközben megtekintjük a Tara hidat, mely 1938 és 40 között épült. A Tara-Kanyon Európa leghosszabb kanyonja (78 km), mélysége eléri az 1300 métert is. A kanyon a Durmitor Nemzeti Parkban található, amely az UNESCO listáján, mint a Világörökség része szerepel. Az ország leghosszabb folyójának, a Tarának lenyűgöző szurdokvölgye Montenegró szíve. Fotószünetünk után folytatjuk az utunkat a szállásra. A Kotori riviérát varázslatos természet veszi körül, bármely tája az Adria legszebb üdülőhelyeihez tartozik. A tengerből kiemelkedő sziklafalak, és a világos homok látványát a gazdag vegetáció teszi még lenyűgözőbbé. A képeslapba illő táj legszebb gyöngyszeme a Kotori-öböl két kis szigete, amely azonnal szemebe tűnik. Mint egy térkép fekszik előttünk az egész fjord, lenyűgöző látvány az Orjen szerpentineiről. A kisebb-nagyobb települések sajátos mediterrán építészetükkel illeszkednek a lélegzetelállítóan szép tájba. Délutáni órákban a szállás elfoglalása. Szabadidő, pihenés a tengerparton.

3. nap: Szabadprogram-Budva

Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Vacsora után esti városnézés Budva hangulatos óvárosában (Stari Grad), mely egy félszigetre épült, és itt található a luxus-jachtkikötő.(, a Marina is- Ez hr kifejezés, ők nem használják). A montenegrói tengerpart fővárosa, az Adria egyik legrégebbi települése. Séta a falakkal körülvett óvárosban, ahol ódon utcácskák, üzletek és hangulatos éttermek találhatóak. A városfalról, a városra, a Sveti Nikola szigetre – amit a helyiek méltán csak Hawaiinak neveznek - és a tengerpartra nyíló fantasztikus panoráma megtekintése után visszautazás a szállásra.

4. nap: Cetinje-Lovćen

Reggeli a szállodában, majd Montenegró belső, szárazföldi világának felfedezésére indulunk. Cetinje, a történelmi főváros felkeresése, ahol Nikola király palotája is található. A Szerb kolostor, főtér, a város hegyvidéki hangulata páratlan élmény mindenkinek. Látogatásunk után sonkakóstoló egy közel 200 éve működő út menti vendéglőben a szerpentinek közt a Lovcen Nemzeti Parkban. A füstölőben a híres Lozát (szőlőpálinka) kóstoljuk, majd a sonkát és a frissen sült kenyeret mézborral öblítjük le. Meglátogatjuk a Lovcen Nemzeti Park második legmagasabb csúcsát, ahol örök álmát alussza minden idők leghíresebb montenegrói uralkodója. A méltó mauzóleumot Ivan Mestrovic tervei szerint alakították ki. Visszautazás a szállodába a késő délutáni órákban. Vacsora után még megmártózhatunk a tenger hűsítő vízében.

5. nap: Szabadprogram

Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

6. nap: Kotori-öböl

Reggelink elfogyasztása után, folytatjuk utazásunkat az ország legszebb vidéke, a Kotori-öböl felé. A tengerpart kulturális felderítése következik: hajózás Európa legdélebbi fjordjában, a Kotori-öbölben. Perast, a Szirti Madonna sziget, és Kotor óvárosa vár ma ránk (Hajójegy: 40EUR/fő). Rövid séta Perast festői kisvárosában, majd hajóra szállunk és a Boka Kotorska, azaz a Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk. Először a Szirti Madonna szigetet (Gospa od Skrpjela) keressük fel, mely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Jelenleg katolikus zarándokhely, temploma és múzeuma egyedülálló kincsek tárháza, melyet a világ minden tájáról hajósok hordtak össze. A sziget létrejöttéhez számos legenda fűződik. A legismertebb szerint a perasti halászok itt akadtak csodálatos körülmények között Szűz Mária ikonjára, ezért emeltek ezen a helyen templomot 1630-ban. Programunk Kotor városának felfedezésével folytatódik. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. Kotor az ország egyik legszebb városa. Helyileg a Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Óvárosán nem fogott a hosszú évszázadok történelme, szinte érintetlen állapotában maradt meg. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt.

7. nap: Virpazar-Moraca kolostor-Bela zemlja

Reggeli a szállodában, majd a Szkadári tóhoz utazunk. A nádas, ingoványos szigetek között található Nemzeti Park, a középkori önálló Montenegrót, a Crnojevićek világát idézi fel számunkra. Látogatás a tó központjaként ismert Virpazar, bájos kisvárosában, ahol rövid sétahajózás alkalmával bepillanthatunk a pelikánok, kócsagok és más védett madarak féltett élőhelyére. Majd északra tartva a Moraca folyó szurdokvölgyében haladunk, amely a legszebbek közé tartozik a Balkánon, nem véletlen, hogy a tiszta vízű folyó mellett már a XIII. században szerzetesek telepedtek le. Ma is áll kolostoruk, amelyet mi is megtekintünk. Ezt követően utazás az esti szálláshelyre, Szerbiába, ahol a fenyvesek sűrűje véd a júliusi hőségtől. Továbbá rendelkezésre áll a medence, a körülötte elhelyezett nyugágyak és hintaágyak, amelyek mind-mind kényelmünket szolgálják - akár egy ital kíséretében - egy jóízű esti beszélgetéshez.

8. nap: Bela Zemlja-Budapest

Reggeli után a festői szépségű, Ovcarsko-Kablarska hegyszoros felé indulunk, ahol meglátogatjuk a tizenkét kolostor egyikét, amelyek ezt a tájat még különlegesebbé teszik. Majd folytatjuk az utazásunkat Magyarország felé. Esti érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos kalandos nyaralás Montenegróban, buszos utazással, 3-4*-os szállással, félpanzióval, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére