11 napos utazás Dél-Afrikában, repülőjeggyel, illetékkel, helyi buszos közlekedéssel, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel, kirándulásokkal

Ajánlat kód: 33248
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

989.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33248

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Téged is vár a színpompás Dél-Afrika lenyűgöző tájaival, gazdag növény- és állatvilágával, izgalmas városaival! Vízesések, kanyonok és sok-sok kaland!

Időpontok

  • 2022. november 12.: , 989.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel és csomagdíjjal a Bp. - Fokváros és Johannesburg - Bp. útvonalon átszállással, menetrend szerinti járaton, Belső repülés (Fokváros - Durban)
  • Közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
  • 8 éjszaka szállást középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé- vagy menürendszerben), a 10. napon reggeli és ebéd
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Belépőjegyek árait (kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: 40 USD / fő, hajókirándulás a Fóka-szigetre: 15 USD / fő)
  • Idegenvezetést
  • BBP utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (2%)
  • Fakultatív program árát a programban leírtak alapján
  • Szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 50 USD / fő (A helyszínen fizetendő.)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár: 175.800 Ft

Program

1. nap: Budapest – Fokváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros

Érkezés Fokvárosba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során, elsőként (időjárás függvényében, fakultatív) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Csodálatos panoráma tárul elénk a városra, az Atlanti óceánra, valamint a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

3. nap: Jóreménység Fok

Egész napos kirándulás a Jóreménység Fokához. Utazás a Houth Bay öbölbe az Atlanti óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Időjárás függvényében, fakultatív hajózás a Fóka-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre, továbbutazás autóbusszal a Jóreménység Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a Chapmanspeak sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység Fok táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfont-ra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Durban – Umhlanga Rocks

A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk. Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású települését Stellenboscht keressük fel. Séta keretében ismerkedünk a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat utca a hatalmas tölgyfáival, látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban, valamint az Oom Samie se Winkel (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja). Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk Durbanbe. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

5. nap: Durban – St. Lucia

Délelőtt buszos városnézés Durbanban (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, Indiai Piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az Isimangaliso Wetlen Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk St. Luciába. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában.

6. nap: St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld

Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában, ahol akár széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott Szváziföldre, mely jelenleg független királyság. Látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park

Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a Krüger Nemzeti Parkhoz. Átutazunk a parkon. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park – Vadles

Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával. Dél-Afrika legnagyobb, leglátványosabb, legszebb, legérdekesebb vadasparkja a Krüger Nemzeti Park! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. A nemzeti parkban 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: Panoráma út – Pretoria

Utazás a híres és látványos Panoráma úton. Graskop a Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között megbúvó városka, melyhez számos aranyásó történet kapcsolódik. A 30 m magas Pinnacle szikla érdekes, őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A Lisbon vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A God’s Window („Isten ablaka”) szintén páratlan és kihagyhatatlan látnivaló (Időjárás függvénye!). Jó időben innen rálátunk a 900 m mélységben elterülő ritka, őshonos erdőkkel benőtt sziklákra, vadrezervátumokra. A Bourkes Luck Potholes vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „Three Rondavel” a Blyde folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklából három zulu, azaz a bennszülöttek kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ 3. legnagyobb kanyonjaként ismert Blyde River Canyon az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

10. nap: Pretoria – Lesedi

Pretoria híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a Lesedi Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba, és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. A büféebéd után transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest

Érkezés Budapestre, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

11 napos utazás Dél-Afrikában, repülőjeggyel, illetékkel, helyi buszos közlekedéssel, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel, kirándulásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére