7 napos körutazás Isztrián, Dalmácián és Montenegrón keresztül, busszal, félpanzióval

Ajánlat kód: 38623
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

225.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38623

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel történelmi óvárosokat és mesés nemzeti parkokat az Adria mentén!

Opciók

  • 2023. október 2.: , 225.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában/apartmanban, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 EUR
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 4.550 Ft
    • (Prémium): 5.950 Ft 
    • (Privileg): 7.630 Ft 

Felár

  • Kis csoportos létszám felár: 17.500 Ft-19.500 Ft
  • Egyágyas felár (06.20., 09.11.): 75.000 Ft /195 EUR
  • Egyágyas felár (10.02.): 56.000 Ft / 145 EUR

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Dubrovnik kirándulás: 5.500 Ft / 14 EUR
  • Kirándulás Montenegróba: 9.500 Ft / 25 EUR

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged–Budapest–Rijeka–Opatija-Crikvenica (520 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az isztriai félszigetre. Trsat ősi vára mellett elhaladva késő délután érkezünk a tengerhez. Fiume, a monarchia egykori kikötővárosa (ma: Rijeka) híven őrzi a történelmi idők hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekintjük XVII. századi barokk városkapuját, a kormányzósági palotát és a színház épületét, élvezzük az ország egyik legnagyobb tengeri kikötőjének hangulatát. Tovább utazva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. században a Monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte annak hangulatát. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt egész évben kedvelt nyaralóhely. Szállásunk Crikvenica környékén lesz.

2. nap: Plitvicei Nemzeti Park (360 km)

A kora reggeli órákban dél felé indulunk. Útközben meglátogatjuk a Dinári-hegységben húzódó Plitvicei Nemzeti Park húszezer hektáros területét, ahol a 16 tagból álló - egymással kisebb-nagyobb vízesésekkel egybekapcsolt - tórendszer páratlan látványosságot ígér. Az érintetlen természet e csodájának bejárása után folytatjuk utunkat Šibenikbe, ahol 2 éjszakai szállásunk lesz.

3. nap: Šibenik és a Krka vízesések (60 km)

Reggeli után Šibenik UNESCO által is védett világörökségi óvárosával ismerkedünk. Sétálunk a hamisítatlan tengermelléki hangulatot tükröző óvárosában, ahol láthatjuk a magyar múltat is idéző ferences kolostort, a gyönyörű reneszánsz városházát és a Szt. Jakab dómot, majd szabadidő. Délután továbbutazunk a közeli Krka vízesésekhez, amely minden Dalmáciába látogató turista számára kötelező látványosság, felejthetetlen élmény. A legnagyobb, közel 50 m-es vízesés lábánál fürdőzésre is van lehetőség. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Trogir és Split (310 km)

Ezen a napon két világhírű UNESCO által védett dalmát városba, Trogirba és Splitbe látogatunk. E városok nemcsak magyar vonatkozásaikról ismertek, hanem arról is, hogy itt közel 2000 év történelme elevenedik meg a szemünk előtt. A minden oldalról tenger által ölelt trogiri óváros főtérére hidakon és szűk utcácskákon jutunk el, a XIII. századbeli Szent Lőrinc dóm Dalmácia egyik legszebb román stílusú műemlék székesegyháza, a lenyűgöző pálmafás sétányon pedig örömmel "korzózik" minden turista. Innen Dalmácia második legnagyobb városába, Splitbe utazunk. Történelmi jelentőségét Diocletianus császárnak köszönheti, majd a Velencei Köztársaságnak, ahová majd 400 évig tartozott. A város fő nevezetessége Diocletianus palotája, benne Szent Dujmó templomával, a császári mauzóleummal. Szabadidő, majd tovább utazunk az Adriai-tengerpart mentén. Szállásunk 3 éjszakán át Dubrovnik környékén lesz.

5. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Dubrovnik történelmi városfalai között veszünk el

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton, megmártózhat a tengerben és élvezheti kényeztető simogatását vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos városnézés során helyi vezető kíséretében ismerkedünk Dalmácia legszebb városával, melynek XV-XVI. századot idéző óvárosa a világörökség része. A legfontosabb látnivalók között a gótikus városháza, a városvédő Szent Balázs temploma, a főúri palotákkal szegélyezett főutca (Stradun), valamint a ferencesek és a dominikánusok nagyszabású kolostorai között sétálunk. A Dubrovnikot körülölelő közel 2 km hosszú és néhol 25 m magas városfal a reneszánsz védelmi építészet remekműve. Európában ezek a falak maradtak fenn legépebb állapotban! (a sok lépcső és drága belépőjegy miatt csak egyénileg ajánljuk a felmenetelt a városfalra) Dubrovnik valójában műemlék város, de élete mégis tele van pezsgéssel – élvezzük hangulatát, leülünk egy kávéra, aperolra majd a délutáni órákban szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Montenegróba kirándulunk (230 km)

Választhatja az egész napos szabadidőt, pihenést a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk, felkeressük Montenegró vadregényes, gyönyörű tengerparti öbleit. Az Orjen és Lovćen hegységek közel 2000 m-es vonulatai közé szoruló Kotori-öböl egyike Európa legdélebbi fjordjainak. Kotor ősi múltra visszatekintő középkori óvárosa az UNESCO védelmét élvezi (Szent Trifun székesegyház, itáliai stílusú palazzo-k, hangulatos piacterek és sikátorok). Montenegró turista fővárosa Budva már a 21 km hosszú "riviérán" fekszik, elegáns kis történelmi városmagja a különböző mediterrán kultúrák keveredéséről tanúskodik. Visszaúton átkompozunk a Kotori-öböl legkeskenyebb pontján, a Verige-szoroson. A kora esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap: Mostar-Neretva völgye-Budapest-Szeged (780 km)

Reggeli a szállodában, majd hazafelé indulunk. Útközben megállunk Mostarban (UNESCO Világörökség), megtekintjük nevezetességeit, többek között a nemzetközi összefogással újjáépített középkori török hidat, a város régi mecseteit és híres bazárját. A varázslatos Neretva-völgyben folytatjuk utunkat Eszék felé. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. Kecskemét-Szeged útvonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyre transzferáljuk. (Az oda és visszaút nem azonos! A Budapest-Nagykanizsa útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásuknál ezt vegyék figyelembe.)

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Isztrián, Dalmácián és Montenegrón keresztül, busszal, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére