8 napos körutazás Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, magyar idegenvezetéssel – városnézés Dublinban, látogatás történelmi kastélyokhoz és a Moher-sziklákhoz

Ajánlat kód: 34877
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

719.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 34877

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a mesésen zöld ír szigetet, ismerkedj Dublin és Belfast városával és misztikus kastélyokkal!

Időpontok

  • 2024. Május 02 - 09.: , 719.000 Ft
  • 2024. Május 23 - 30.: , 729.000 Ft
  • 2024. Augusztus 01 - 08.: , 769.000 Ft
  • 2024. Augusztus 22 - 29.: , 769.000 Ft
  • 2024. Szeptember 19 - 26.: , 739.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
  • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 163 € + 53 font

Felár

  • Egyágyas szoba felára 155 000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – MOUNT STEWART KASTÉLY – BELFAST

Utazás menetrend szerint a reggeli órákban a belfasti repülőtérre, ahonnan indulunk Észak-Írország felfedezésére. Első megállónk a repülőtértől körülbelül egy órányi útra lévő szépséges Mount Stewart House, Észak-Írország egyik gyöngyszeme kápráztatja el a látogatókat. A festői táj és a lenyűgöző kertek varázslatos helyet teremtenek a sétálni vágyók számára, miközben a kastély a régmúlt eleganciáját idézi. Belfast felé visszaúton megállunk a parlamentnél, a Stormont palotánál. Buszos panoráma városnézésünk során megtekintjük többek között az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus, valamint a protestáns városrészt választja el egymástól. Ezután a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és a süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. Este érünk a szállásunkra, ami Belfastban vagy környékén lesz.

2. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: CARRICK-A-REDE – BUSHMILLS LEPÁRLÓ – GIANT’S CAUSEWAY – DERRY

Reggeli után az Atlanti-óceán sziklás partján haladva lenyűgöző kilátásban lehet részünk. Távolból láthatjuk Carrick-a-Rede híres kötélhídját is, amely 30 méterrel a tenger fölött ível át egy kis szigetre. Ezután a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t látogatjuk meg, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz. Délután lesétálunk a Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Délután még rövid sétát teszünk Derryben, a második legjelentősebb északír város történelmi központjában, melynek különlegessége az épségben megmaradt középkori városfal. Szállás.

3. NAP: DERRY – SLIEVE LEAGUE – CARROWMORE – GALWAY

Reggel elindulunk az Ír Köztársaság felé, ahol első megállónk a hangulatos Ardara kisvárosa lesz, mely kézműves szövet- és kötöttáru termékeiről is híres. Az alpesi tájat idéző Glen Gesh hágón keresztül jutunk el Európa legmagasabb tengerparti sziklájához, a 600 méteres Slieve League-hez, melyre egy közeli kilátóból nyílik páratlan kilátás. Ezután áthaladunk Donegal városán, kívülről láthatjuk XV. sz-i várát is. Tovább utazva Sligo közelében a pusztaság közepén érjük el Carrowmore megalitikus temetőjét. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb ősi temetkezési hely az országban. Több mint 40 sír található benne. Innen Galway felé vesszük az irányt. Esti órákban érkezünk a városba, ahol a szállásunk is lesz.

4. NAP: GALWAY – BURREN – MOHER-SZIKLÁK

Reggel rövid galway-i városnézés után Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköri növényektől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás keretében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Szállásunk a sziklák közelében található, így nem kell már sokat utaznunk.

5. NAP: BUNRATTY – LIMERICK – DINGLE-FÉLSZIGET – TRALEE

Ez a nap sem múlhat el történelem nélkül, így első megállónk a Bunratty várkastély, ami az ország egyik legjelentősebb középkori erődje és egyben lakótornya. A mellette lévő skanzenben bepillantást nyerhetünk a XIX. sz-i falusi és kisvárosi életbe is. Ezután tovább utazunk Limerickbe, ami a nyugati régió jelentős városa. Itt található többek között a középkori King John vár és a Szűz Mária katedrális. Délután rövid kitérőt teszünk a Dingle-félszigetre, ahol csodaszép homokos tengerpartokat keresünk fel. Este érünk Traleebe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

6. NAP: RING OF KERRY – MUCKROSS KASTÉLY

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

7. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castlenél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márványvárosként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Szállás Dublinban.

8. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. Teszünk egy sétát a Trinity College udvarán, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtára” az ősi kódexekkel jelenleg felújítás alatt áll. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. Délben rövid szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Körutazásunk méltó befejezéseként a világhírű Guinness sörgyárat keressük fel. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és az esti órákban utazunk haza Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, magyar idegenvezetéssel – városnézés Dublinban, látogatás történelmi kastélyokhoz és a Moher-sziklákhoz

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
26 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére