7 napos körutazás Albániában, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállásokkal, dubrovniki és szarajevói városnézéssel, tengerparti kirándulással

Ajánlat kód: 34488
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

199.990 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34488

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Albánia természeti és kulturális kincseit, s ruccanj át az Adria egyik legszebb horvátországi városába, Dubrovnikba!

Időpont

  • 2023-09-18: , 199.990 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 6 éjszaka szállás 3*-os hotelben, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 4.550 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2,5%
  • IFA
  • Kötelezően fizetendő Audio-guide 3.850,- Ft/fő

Felár

  • Félpanzió: 30.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 50.000 Ft/fő

Belépők (változhat)

  • Teréz anya háza 1 EUR
  • Ohrid, Zsófia templom 2 EUR
  • Ohrid, Ohrid, St. Panteleimon 2 EUR
  • Ohrid, Samuli erőd 1 EUR
  • Ohrid, helyi idegenvezetés 3 EUR
  • Gjirokastra erőd 2 EUR
  • Fegyvermúzeum 2 EUR
  • Gjirokastra, Etnográfiai múzeum 2 EUR
  • Butrinti romváros 5 EUR
  • Berat vár 3 EUR
  • Durrës amfiteátrum 3 EUR
  • Et’hem Bey 1 EUR
  • Skodra vár (Rozafa Fortress)+kisbusz 5 EUR
  • Faljárás fak.prgr. 120 HRK
  • Dubrovnik Ferences kolostor 4 EUR
  • Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
  • Szarajevó szerb templom 2,5 EUR
  • Szarajevó, medresze 2,5 EUR

Felszállási lehetőségek az odaúton

  • Budapest, Déli pu. Koronaőr köz 05:30
  • Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő 06:30
  • Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4. 07:30

Leszállási lehetőségek a hazaúton

  • Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút
  • Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
  • Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút

Program

1. nap: Budapest-Szkopje

Találkozó Budapesten, a Déli pályaudvarnál, indulás a kora reggeli órákban. Vár ránk Európa utolsó titka Albánia! Albánia tipikusan olyan úticél, amelyet meglátogatva az ember rájön, hogy teljesen mást képzelt róla korábban. A Sasok földje sok-sok látnivalóval, gyönyörű tengerparttal és vendégszerető emberekkel vár bennünket. Átmenet a keleti és nyugati világ között, és mégis Európa. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a tranzitszállásra. Szállásunk a 240 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Szkopje városában lesz, Macedón Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa. Esti érkezés a szállodába.

2. nap: Szkopje-Ohrid-Durrës

Reggeli a szálláson, majd Szkopjében városnézés. A Vardar folyó panorámája meghatározza Szkopje – az 1963-as nagy földrengés utáni - mai képét. A város mellett emelkedő Vodnó hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje, mely 76 méter magas. Szkopjéban több mecset és épület található a török hódoltság idejéből. A város legfőbb nevezetességei gyalogosan bejárhatók, mint például a főtér és környéke, a Kale erőd, a Kőhíd, Teréz anya emlékház, és a Sveti Spas templom. Belvárosa érdekes kavalkád, sok különböző építészeti stílus egyvelege, mely talán kissé kaotikus, de ez adja meg a báját is. Városnézésünk során átsétálunk az 1300-ban épült kőhídon is. Szkopjét elhagyva, az Ohridi-tóhoz indulunk, mely a természet ajándéka a kicsiny makedón népnek és az idelátogató turistáknak. Az Ohridi-tó a Balkán-félsziget legöregebb, mintegy 5 millió évvel ezelőtt keletkezett tava. A tó északkeleti partján fekvő Ohrid fontos ortodox egyházi központ volt a X. századtól 1767-ig, fénykorában „szláv Jeruzsálem"-ként emlegették. Gyönyörű régi épületei világörökségi rangot adtak a városnak. Az Ohridi-tó 1979-ban, az épületegyüttesek 1980-ban lettek az UNESCO természeti-kulturális világörökségi helyszínei. A város jelképe a X. századi fellegvár, melynek 3 km hosszú várfalát 18 bástya és 4 várkapu tagolja. Az óváros sokablakos, fehérre meszelt házai a XVIII. századtól állnak ezen a helyen. Itt van az Ohrid-i Néprajzi Múzeum. Az esti órákban érkezünk Albánia tengerparti üdülővárosába Durrës-be, szállás elfoglalása.

3. nap: Berat-Apollónia

Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség Albánia legszebb városaiba. (Ár: 20EUR/fő) Első megállónk az Osum folyó mentén fekvő Berat városa, melyet két hegy fog közre, a Tomorr- és a Shpirag-hegyek, utóbbiak két legendabéli óriásról kapták a nevüket. Az „ezerablakos város”, az ország legősibb települése, 2008 óta a Világörökség része. A sokablakos fehérre meszelt házak hűen őrzik a városka egykori hangulatát. A festői kisváros legfontosabb látnivalója a város fölé magasodó sziklára épült várnegyed, a Kala. Következő megállónk Apollónia, mely az ókori Illíria déli részének egyik legjelentősebb városa volt az Adriai-tengerbe ömlő Vjosa egykori torkolatvidékén. A fénykorában 40-50 ezer lakosú város az északabbra fekvő Epidamnosszal együtt egy évezreden keresztül meghatározó szerepet játszott az illírek lakta vidék gazdasági, társadalmi és kulturális életében. A romváros ma, a középkori Szűz Mária-kolostort és az Apollóniai Régészeti Múzeumot is magában foglaló régészeti park Közép-Albániában, mely az ország egyik legjelentősebb régészeti emlékhelye, 2014 óta Albánia világörökségi listára javasolt kulturális helyszíneinek egyike. Megnézzük a romvárost, majd a romterület mellett lévő, a XIII. században épült Szűz Mária kolostort tekintjük meg, mely ma, múzeum. A műtárgyakban gazdag kiállítás, az ásatási leletek megtekintése után visszautazás a szállásra.

4. nap: Tirana-Kruja

Reggeli, majd utazás Albánia fővárosába. Tirana városa, Albánia központi részén, az Adriai-tengertől 35 kilométernyire, az 1613 méteres Dajti-hegy lábánál, a Lana és a Tirana folyók partján fekszik, 110 méteres átlagos tengerszint feletti magasságban. A fővárost délről és nyugatról ritkásan erdősült hegyek veszik körbe. Városnézésünket a Tirana központi terén álló Skander bég lovas szobránál kezdjük. Gyalogos városnézés során megtekintjük a Et’hem Bey mecsetet, a hozzá tartozó sahat-kula-t (óratorony), a teret szegélyező opera épületét, a Nemzeti Könyvtár épületét, valamint a nemzeti Történelmi Múzeum épületét. Tiranai sétánk Kruja várához utazunk, mely az albán nép egyik nemzeti szimbóluma, Szkander bég szülőhelye és hadiszállása. A bejárható középkori várfalmaradványok, a felújított citadella, valamit Albánia egyik fő látványossága a szűk sikátoros bazár vár itt ránk. A városban szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk során megtekintjük a bég híres várát, ahol a Szkander bég Múzeum valamint a látványos, több szinten elhelyezkedő gazdag néprajzi kiállítás is található. Szabadidő és vásárlási lehetőség a bazárban, ahonnan szép kilátás nyílik a várra is. Helyi röviditalok (raki) hímzések, szőnyegek, sálak, olajfából faragott kanalak, rézedények, és a régi népviselet darabjai mellett Szkander bég szobrokat lehet venni minden mennyiségben. Visszautazás Durrësbe. Félpanzió esetén vacsora a szállodában.

5. nap: Durrës-Shkodra-Budva

Búcsúzunk az ország egyik legrégebbi városától és legjelentősebb kikötővárosától, de indulás előtt még felkeressük a II. században emelt római kori amfiteátrumot, és a nézőtere alatti díszes, mozaikokkal díszített kápolnát. Ezt követően a délelőtti órákban Skhodra város felé indulunk. Kis tóparti sétára megállunk Shkodra városában, megtekintjük a várat, majd átlépjük Albánia –Crna-Gora (Montenegro) határát. Montenegró a Fekete-Hegyek országaként is ismert, és következő megállónk az egyik legszebb városa Budva lesz, mely a montenegrói turizmus metropolisza. A természeti szépségek mellett, mint a szigetek és a festői partszakaszok, Budva gazdag történelmi emlékekben is. Séta Budva óvárosában, mely egy kicsiny félszigeten fekszik és a kulturális örökség bölcsője. Keskeny utcák keresztezik egymást, kis terekkel és híres épületekkel, mint például a Szentháromság templom. Városnézésünk után utazás a szállásra. Szálláshely elfoglalása Budva környékén az esti órákban.

6. nap: Dubrovnik-Szarajevó

Reggeli után utazás Dubrovnikba, melyet szépségének köszönhetően az Adriai-tenger Királynőjének is gyakran emlegetnek. Horvátország egyik legszebb városa vár ránk. Az Adria gyöngyének nevezett várost korábban a Délszláv Athénnek is titulálták. A város a horvát művészet, a horvát nyelv és irodalom egyik központja, lakhelye sok híres költőnek, írónak, festőművésznek és tudósnak. Központja 1979 óta a Kulturális Világörökség részét képezi. Városnézés, és bástyajárás, melynek során gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra, az erődrendszerre, és a környező szigetekre. Ezután Bosznia–Hercegovinába fővárosa, Szarajevó felé indulunk. A Neretva folyó úgy kísér bennünket belső Bosznián keresztül, mintha azt akarná, hogy szép emléket vigyen magával a vándor, aki hosszú utat tett meg. A Neretva–kanyon egy türkiz ékszer, ahol az utazó lelke megpihen és a táj szépségébe feledkezhet. Festői tájakon keresztül vezet az utunk ma esti szállásunkra, mely Szarajevó városában lesz.

7. nap: Szarajevó-Budapest

Reggeli a szállodában és felkészülünk a hazautazásra. Mielőtt megkezdenénk utazásunkat Magyarországra, még gyalogos városnézés Bosznia-Hercegovina csodálatos fővárosában. A drámai csúcsok között elterülő Szarajevó nyüzsgő és vendégszerető város. A háború megviselte ugyan a város épületeit, az 1992 és 1996 közötti ostrom mérhetetlen károkat okozott. Azóta azonban a nyüzsgő, sokszínű, múzeumokban gazdag várost szinte teljesen újjáépítették. Ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal, köztük a Bascarsija-dzsámi, és a Sebilj-téri Szarajevó-kút, melynek – a legenda szerint – ha iszik a vizéből valaki, az visszatér a városba. A kora délutáni órákban indulás Magyarország felé. Késő esti érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás 1 főre Albániában, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállásokkal, dubrovniki és szarajevói városnézéssel, tengerparti kirándulással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére