6 napos körutazás Erdély varázslatos tájain, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 40457
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

159.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40457

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Erdélybe, Kolozsvárra, Tusnádfürdőre, Csíksomlyóra, a Gyilkos-tóhoz és más izgalmas helyszínekre!

Opciók

  • 2024.09.17.: , 159.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éjszaka szállás Kolozsváron 3*-os szállodában
  • 4 éjszaka szállás Székelyudvarhelyen panzióban 3*-os szállodában
  • Reggeli
  • VOX készülék (városnézéshez)
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Programok költségei (változhat)
    • Csíkszeredai Mikó vár: 25 RON/fő
    • Traktorozás a Madarasi Hargitára + ebéd: 175 RON/fő
    • Alsócsernátoni Haszmann Pál múzeum: 15 RON/fő
    • Gelencei Szent Imre templom: 15 RON/fő

 

Felár

  • Vacsora felár: (1 x menü, 4 x svédasztalos): 34.900 Ft/fő
  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Program

1. nap: 
Indulás 06.00-kor Budapestről. A határátkelés után első megállónk Nagyvárad. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Ezután bejutunk a Szent László király által alapított város főterére, ahol látjuk a Fekete Sas palotát, a Városházát, illetve a Holdas templomot. Ezután a Királyhágón át folytatjuk utunkat Erdély belseje fele, majd megérkezünk Kolozsvárra, ahol elfoglaljuk szállásunkat, vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után Kolozsvár belvárosát keressük fel, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát.   A városnézést követően utunk Székelyföldre vezet, ahol első megállónk a sóvidéki Szovátafürdő lesz. Itt sétálunk a világhírű Medve-tó partján, ami egy heliotermikus tó és egyedi a Földön, láthatjuk a monarchiabeli gyógyfürdő gyönyörű épületeit. Ezt követően folytatjuk utunkat Székelyudvarhelyre, ahol megismerkedünk Székelyföld történelmi, társadalom- és művelődéstörténeti központjával. Sétánk során látjuk a város főterét, a Szoborparkot és a Patkót, a város jellegzetes iskola épületeit.  Szállásfoglalás, majd vacsora.

3. nap:
Reggeli után utunk Csíkszeredába vezet, ahol felkeressük a város egyik nagy látványosságát a Mikó várat, ami ma a Csíki Székely múzeumnak ad helyet.Ezután a Gyergyói-medencén keresztül felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul az utazó elé. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: 
Ezen a napon a természeté a főszerep, a székelyek szent hegyére látogatunk el, a Hargitára. Útközben megállás Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután egyedi élményben lesz részünk, ugyanis traktor segítségével a szabad levegőn utánfutóra szállva jutunk fel a Madarasi Hargita menedékházhoz, ahonnan egy 45 perces közepesen nehéz gyalogtúra keretén belül jutunk fel az 1801 méter tengerszint feletti magasságon meghúzódó Madarasi Hargita csúcsra. Visszatérve a hegycsúcsról finom ebéd fogad minket a természetben, gyönyörű panoráma kilátással. Késő délután jutunk vissza a szállásunkra, vacsora.

5. nap: 
A reggelit követően felkeressük Nyergestető nemzeti emlékhelyét. Innen utunk Alsócsernátonba vezet, ahol a Haszmann Pál Néprajzi Múzeumot tekintjük meg. Az 1974-ben alakult helytörténeti és tájmúzeum törzsanyagát Haszmann Pál helytörténész és tanár magángyűjteménye képezi. A múzeumkertben van Jókai hársfája. Ezután utunk Gelencére vezet, ahol megtekintsük a gyönyörű XIII. században épült több százéves Szent László freskókkal díszített Árpád kori római katolikus templomot. Délután a "vargák városába", Kézdivásárhelyre látogatunk, megismerkedünk a város főterével, múltjával, fontos épületeivel. Visszautazás a szállásra, vacsora.

6. nap: 
Reggeli után utunk Farkaslakára vezet, ahol a nagy prózaíró székelyről, Tamási Áronról emlékezünk meg. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely – Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

6 napos körutazás Erdély varázslatos tájain, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
49 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére