4 napos városnézés 1 főre Isztambulban, repülőjeggyel, programokkal, idegenvezetéssel, reptéri transzferekkel

Ajánlat kód: 33760
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

99.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33760

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kerekedj fel október 23-án Isztambulba és ismerd meg ezt a különös, nyüzsgő metropoliszt kelet és nyugat határán!

Időpont

  • 2020.04.29. - 05.02.: , 99.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy kézipoggyásszal és 1 db 20 kg feladható poggyásszal
  • 3 éjszaka szállás 3*-os központi fekvésű szállodában
  • Reggeli
  • Városnéző programok leírás szerint
  • Magyar idegenvezető/utaskísérő
  • Helyi idegenvezető
  • Repülőtéri transzferek

Az ár nem tartalmazza

  • Reptéri illeték kb. 67 000 Ft/fő
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap),
  • Útlemondási díj (1,3%)
  • Foglalási díj 1.500 Ft/fő
  • Idegenforgalmi adó (helyszinen fizetendő) 1,5 - 2 EUR/fő/éj
  • Belépők

Felárak

  • Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő
  • Félpanzió felár: 19.000 Ft/fő
  • Üdülőhelyi díj: 1,5 - 2 EUR/fő/éj

Gyerekkedvezmények

  • 3. ágyon 12 évig: 5%

Fakultatív programok és belépők

  • Városnézés: 8 000 Ft/fő
  • A program ideje alatt tömegközlekedő kártya szükséges (kötelező): Letéti díja: 6 TL, helyi közlekedés kb. 24 TL/fő
  • Boszporusz hajójegy
  • Miniatürk: kb. 15 TL
  • Galata torony: kb. 25 TL
  • Topkapi: kb.60 TL, Hárem kb. 35 TL
  • Kék mecset ingyenes
  • Ayasofya (fast track): kb. 90 TL
  • Elsüllyedt Palota: (Ciszterna) kb. 20 TL
  • Dolma Bahce Palota: kb. 9o TL
  • Szulejmán-mecset: ingyenes
  • Dervis tánc bemutató (1 h): kb 120 TL/fő
  • Török folklór est hastánc bemutatóval egy itallal (1,5 h): kb 150 TL /fő

Program

1 nap: Budapest-Isztambul

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezés után busszal a világ egyik legnagyobb Miniatür parkjába látogatunk el, ahol Törökország végtelen sok csodájának kicsinyített másait nézzük meg. Elfoglaljuk a város központjában levő szálláshelyünket. Délután gyalogos séta a Boszporuszt és a várost domboldalról, magasból őrző Galata toronyhoz, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik Isztambulra és a környékre. Szabadidő keretében elmerülhetünk a környék hangulatos zegzugos utcáiban, teázók, kávézók, éttermek, galéria boltok sokasága között, megengedve magunknak, hogy varázslatos teájuk, ételeik, különleges édességük elcsábítson.

2. nap:

Reggeli után fakultatív gyalogos városnézés a főbb nevezetességek bűvöletében. (Ár: 8 000 Ft/fő). Először a Kék mecset monumentális, tiszteletet parancsoló épülete néz le ránk, mely csak úgy, mint a nagy nevezetességek többsége, Isztambul történelmi kerületében, a Szultanahmet negyedben áll. Ahmed szultán dzsámija, az oszmán építészet klasszikus korszakának remeke, a világörökség része. A csodás épületek láttán rögtön átérezzük, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát és felsőbbrendűségét. A csodálatos, hat minarettel körbevett mecset méltó párja a rózsaszín árnyalatban ragyogó, Justicianus császár által építtetett Szent Bölcsesség mecset, törökül Ayasofya, melyet belülről is megtekintünk.

Ellátogatunk Isztambul egyik legizgalmasabb, és egyben legrejtélyesebb látnivalójához, a Topkapi, vagy Ágyúkapu palotához, mely a város talán legszebb kilátással büszkélkedő részén, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger közti kiszögellésen, az ún. Szeráj Csúcson fekszik. A négy udvart és számos épületet magában foglaló komplexum tökéletesen elszeparált világában éltek és kormányoztak az Ottomán Birodalom szultánjai. A következőkben a káprázatos I. Justinianus bizánci császár Elsüllyedt Palotája, (Bazilika Ciszterna) vár ránk, mely az egyik legkedveltebb, és a legnagyobb a több száz hajdani víztározó közül, melyek ma is ott fekszenek Isztambul alatt. Városnézés után a Nagy Bazárba látogatunk el, ahol a vásárlás szerelmesei minden vágyukat kielégíthetik. Ez a mesebirodalom a világ egyik legnagyobb fedett piaca, mely a keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít. A káprázatos épületben ma, a közel 60 utcácska, mintegy 3000 boltja ékszerekkel, arannyal, antik bútorokkal, szőnyegekkel, kerámiákkal, fűszerekkel várja a látogatókat. Estére különleges, misztikus fakultatív programot, a dervis táncbemutató bűvöletét ajánljuk.

3. nap: Dolmabahçe palota - Boszporusz hajókirándulás - tulipánvirágzás nyomában

Napunkat Isztambul második legnagyobb mecsetének a Szulejman-mecset megtekintésével kezdjük, melynek kertjében I. Szulejmán és feleségének Hürrem szultánának türbéje található. Ezután meglátogatjuk az európai oldalon fekvő, fényűző Dolmabahçe palotát. A vízparti ékes palota termei I. Abdul-Medzsid szultán és az Oszmán Birodalom hajdani nagyságát hirdetik. Ezután hangulatos fakultatív hajókirándulásra hívjuk a Boszporuszon. Hajóra szállunk, majd rövid pihenőre megállunk a (májusi programnál) a szimbólumként tisztelt, virággal fémjelzett tulipán múzeumnál, mely tavaszköszöntő szőnyegvirágaival ejt ámulatba. Útközben a partról buja parkok, csodaszép paloták és vízparti kúriák mosolyognak ránk. Szabadprogram. Búcsúestünkön a zene hangjával érezhetjük át a letűnt korok és a kelet varázsát. Fakultatív török folklór est (1itallal) hastánc bemutatóval.

4. nap: Hazautazás

Délelőtt szabad program, majd elbúcsúzunk a mesék birodalmától. Transzfer a repülőtérre menetrend függvényében, hazautazás.

Isztambul

Isztambul világ egyik legfestőibb városa, mely nem csak Európát és Ázsiát köti össze, hanem a múltat a jelennel, a különböző kultúrákat, a modern európait a misztikus keletivel. A város felfedezése során fantasztikus időutazáson veszünk részt. Isztambul lélegzetelállító fekvése, a történelmi látnivalók sokasága, a mesés keleti bazár, a nyüzsgő színes utcai forgatag, a helyiek kedvessége, mind páratlan élményt nyújt az ide látogatóknak. Merüljünk el a csodás kelet varázsában!

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos városnézés 1 főre Isztambulban, repülőjeggyel, programokkal, idegenvezetéssel, reptéri transzferekkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére