4 napos karácsonyi vakáció Karintiában, buszos utazással, félpanzióval, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37274
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

152.430 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37274

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a karintiai hegycsúcsokat, kastélyokat karácsonykor, vár Klagenfurt és Villach!

Időpont

  • 2023. december 23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszaka elhelyezést jó minőségű vendégfogadóban, 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • 3x reggeli
  • 2x vacsora
  • Karácsonyi vacsora
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 EUR
  • Utasbiztosítás BBP
    • Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
    • Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
    • Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft 

Fakultatív programok (20 főtől, kérjük, jelezd előre!)

  • Gerlitzen felvonójegy: 25 EUR
  • Lovasszán snapsszal: 30 EUR
  • Snapszkóstoló: 5 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 45.000 Ft
  • 25-34 fő esetén: 15.000 Ft/fő

Program

1. nap: Szeged–Budapest–Klagenfurt–Maria Wörth-Pyramidenkogel-Velden (600 km) 
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapest-Győr-Szombathely útvonalon, Búcsú határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt–Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenőt tartunk Klagenfurtban: sétálunk a belvárosban majd a klagenfurti karácsonyi vásár várja csoportunkat. A sétálóutcán és Neuen Platz-on felállított karácsonyi vásár mágnesként vonzza a látogatókat az adventi időszakban. Itt szinte minden megtalálható, amit az adventi időszakban keresünk: egyedi, kézzel készített karácsonyfadíszektől, a Gospel zenén át, egészen a kiváló forralt borig. Sétálunk a fenyőágakkal és karácsonyi díszekkel dekorált standok között. A levegőben terjedő frissen sütött kekszek és mézeskalács illata keveredik a forralt bor és tömjén aromájával, valamint karácsonyi zene teszi felejthetetlen élménnyé a klagenfurti vásárt! A Wörthi-tó déli partján haladunk tovább az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetre, annak két zarándoktemplomát csodáljuk meg. Megfelelő időjárás esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan élvezhetjük a páratlan kilátást a tórendszerre és a környező hegyekre. És az élmény fokozható! A Pyramidenkogel magaslataiból pillanatok alatt csúszdán érkezhetünk a kiindulási pontunkra (időjárás függvényében). Utunk Karintia festői tájain és Velden tóparti üdülőhelyen keresztül vezet az olasz-osztrák-szlovén határ közeli szálláshelyünkre, ahol 3 éjszakán át várnak bennünket. 

2. nap: Spittal, Gmünd, Millstatt és karácsony (130 km)
Reggelit követően kedvére pihenhet, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulás: lovasszánnal (ha nincs hó akkor lovaskocsival) a Katschberg meghódítására indulunk gyönyörű erdei utakon, kezünkben snapsszal, jó hangulatban! A mai hangulatunkat megalapozva indulunk útnak. A Spittal-i Porcia reneszánsz kastélyhoz érkezünk. Sétálunk a kastély előtt, belső udvarán, majd megtekintjük a jászol kiállítást. Utunkat folytatva felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron kastéllyal (kívülről) hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van Európa első privát magántulajdonban lévő Porsche múzeumának a megtekintésére (1950-ig itt készültek a legendás 365-ös modellek, láthatjuk Rommel sivatagi autóját is). A Malta völgyében utazva gyönyörű környezetben érkezünk a Fallbach vízeséshez, ahol megpihenünk egy kicsit, majd Millstatti tóvidék kulturális centrumát, Millstatt városát keressük fel az egykori bencés apátsággal. Visszatérünk szálláshelyünkre, készülődünk a karácsonyi vacsorára. A vacsorát követőn a közeli templomba misére érkezünk.  

3. nap: Ossiacher-tó partjáról libegővel Gerlitzen! Gurk és St. Veit (250 km)
Megreggelizünk, majd Karintia harmadik legnagyobb tava, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a Wörthi-tótól. Fakultatív ajánlatunk: a tó partjáról indulva Gerlitzen téli sí-régióba, mintegy 2000 méter magasra jutunk fel, gyönyörködve a tó és a környező hegyek látványában (felvonójegy! Aki nem vesz részt a fakultatív programon, lehetősége lesz sétálni, beülni egy kávéra.) Autóbusszal utazunk Ossiachig. A tó déli partjának egyetlen településének egykori bencés apátsága ma szívesen felkeresett templom, melyhez a Karl May által adományozott ablakok is hozzájárulnak. Továbbutazva sétálunk St. Veit főterén majd a Fuchs tervezte palotán - mely ma szállodaként üzemel - ámulhatunk el. A melki apátság méltó párja lehetne a gurki XII. századi benedek-rendi dóm, melyet felkeresünk és ha szerencsénk van, láthatjuk a még ma is használatban lévő XV. századi böjti kendőjével. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Villach és a Villacher Alpesnstrasse-Budapest – Szeged (620 km)
Reggeli után a Villacher Alpok panoráma útján megállunk gyönyörködni a legszebb kilátást mutató pontján, majd Villach „házi hegyére”, a Dobratschra kapaszkodunk fel autóbuszunkkal (időjárás függvényében). Rövid szabadidőt követően utunk utolsó programjához a Dráva-parti Villachba igyekszünk, ahol a belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér és láthatjuk a Dráva folyó vízszintjét mutató árvízjelöléseket is.  A késő délutáni órákban utazunk hazafelé Szombathely-Győr útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos karácsonyi vakáció Karintiában, buszos utazással, félpanzióval, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére