6 napos körutazás Jordániában, Petrától a Holt-tengerig, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállodában, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33520
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

499.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33520

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az egzotikus Jordániában, mártózz meg a különleges Holt-tengerben!

Időpont

  • Május 16 - 21.: , 499.000 Ft
  • Július 04 - 09.: , 499.000 Ft
  • Szeptember 26 - Október 01.: , 499.000 Ft
  • Október 03 - 08.: , 499.000 Ft
  • Október 10 - 15.: , 499.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban és 1 éj tusolós, WC-s sivatagi sátorban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
  • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Borravaló kb. 40 USD

Felár

  • Egyágyas szoba felára: 76.000 Ft
  • Vízumdíj + ügyintézés: 27.000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – AMMAN – JERASH – AMMAN

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indu­lás Jordániába. Érkezés délelőtt Ammanba. Ezt követően buszra ülünk, hogy megnézzük Jerash-t, a csodásan megmaradt ókori római várost. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori utazókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a Fórumra érkezünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Tovább haladva lát­hatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befogadására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végig­sétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végezté­vel visszatérünk Ammanba, és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét néz­zük meg először, amit a Citadella ölel körül. Innen csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Láthatunk ókori bizánci romokat, valamint egy II. századi római színházat, amely még ma is kultu­rális események helyszíneként szolgál. Kívülről megtekintjük az Abdullah király mecsetet is. Programunk végén szabadidő, majd transzfer a szállásra, vacsora.

2. NAP: AMMAN – NEBO-HEGY – MADABA – KERAK – PETRA

Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik legrégebbi kiépített út a világon. Megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kapcsolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején a IV. században. A templomban lenyűgöző mozaikpadló részletek lelhetőek fel. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről – a szobor kereszthez hasonló alakja miatt – Jézus megfeszítését. A templom megtekintése után autóbuszra szállunk, következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozaikok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján szerepel, keletkezése az időszámításunk előtti VI. századra datálható. A térképen könnyen beazonosítható a Nílus és a Jordán folyó, a Holt-tenger, valamint Jeruzsálem és Gáza városa is. Folytatjuk utunkat Petrába. Útközben még megállunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA – WADI RUM

Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővá­rosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 új csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd tovább haladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincses­házhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban látható Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapuval végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, ahová a temp­lomok és a kolostorok épültek. A szent rész legimpozánsabb épü­lete a Főtemplom – a Kaszr Bint el-Faraún – „a fáraó lányának erődje”. Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyez­kedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén tusolóval, WC-vel felszerelt, 2 fős 4 csilla­gos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgy­ben. Este egy roppant különleges vacsorában lehet részünk, mely során a tradícionális sivatagi módszerrel (a sivatag homokjába ásva) főzik meg az ételt számunkra. Minden valószínűség szerint a legemlékezetesebb esténk lesz ez a túra során.

4. NAP: WADI RUM – AQABA (VÖRÖS-TENGER)

Reggeli után különleges élményben lesz részünk, mivel dzsiptúrára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izraeli-jordán határ­nál található. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehetőséggel a Vörös-tengerben, mely színes halakban a világ egyik leglátványosabb helyszíne. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: AQABA – BETÁNIA – HOLT-TENGER

Reggeli után szabadprogram, majd elindulunk a Holt-tengerhez. Útközben megállunk egy kis városban, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Következő állomásunk a Holt-tenger lesz. Érdekességként megemlíthető, hogy valójában tónak minősül, a „tenger” címet a kiemelkedően magas sótartalmá­nak köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legalacsonyabb pontja, mely 400 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. A zsugorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatás­sal van a bőrre. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER – HAMMAMAT MA'IN – AMMAN – BUDAPEST

Reggel fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Valójában tónak minősül, a „tenger” címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legalacsonyabb pontja, mely 400 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. A zsugorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre. Elhagyjuk a Holt-tenger térségét, észak felé haladunk és egy igazi kuriózumot látogatunk meg, a Hammamat Ma'in-t. Ez a rejtett sivatagi oázis üdítő látvány a kopár homokos táj után. A tengerszint alatt 264 méterrel fekvő terület, mely több mint 50 termálvizes forrást és vízesést is magába ölel belépő ellenében látogatható, melyért cserébe használhatjuk a helyi közösségi tereket és az ottani szolgáltatásokat (öltöző, termálvizes barlangmedence). Mindenképp érdemes tehát fürdőruhát hozni, mert különleges élmény a sivatagi oázis termálvizes, természet alkotta medencéiben való fürdőzés. A testi felfrissülés után egy közeli étterembe megyünk, mely már a repülőtér közelében található, és ahol késői ebédünket / korai vacsoránkat elfogyasztjuk. Az esti órákban indulás Ammanból Budapestre, várható érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre éjfél körül

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

6 napos körutazás Jordániában, Petrától a Holt-tengerig, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállodában, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
46 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére