3 napos kirándulás Szlovákiában, a Felvidék történelmi városaiban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, Pünkösdkor is

Ajánlat kód: 38560
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

67.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38560

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerd meg a Felvidék történelmi városait akár a pünkösdi hosszú hétvégén!

Opciók

  • 2023. július 7.: , 71.800 Ft
  • 2023. szeptember 22.: , 67.800 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Útlemondési biztosítás
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 1.950 Ft
    • (Prémium): 2.550 Ft 
    • (Privileg): 3.270 Ft 
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 6 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 8.500 Ft
  • 2x vacsora felár (15 főtől): 12.500 Ft
  • 25-34 fő esetén: 5.300 Ft/fő

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Alföldről a Magas – Tátrába: Besztercebánya – Csorba-tó – Szepesszombat – Poprád (300 km)

Indulás Szegedről a kora reggeli órákban. Kecskemét és Budapest érintésével Parassapuszta határátkelőnél lépjük át a magyar-szlovák határt. Utunk Közép Szlovákia metropoliszába, az egykori leggazdagabb bányavárosok egyikébe, Besztercebányára vezet. A történelmi városrészben sétálunk: a Várnegyedben és a Főtéren láthatjuk az ún. német és szlovák templomot, Mátyás király házát, Püspöki székesegyházat, Thurzó házat és Bethlen Gábor királlyá választásának épületét, Bél Mátyás lakóházát az Alsó utcában. A Magas-Tátrába érve sétálunk a Csorba-tó partján, élvezve a csodálatos panorámát. Majd Szepesszombat meseszerű hangulatot idéző főterével, kontyos tímárházaival, reneszánsz harangtornyával, Mátyás király szálláshelyével, Szt. György templom gótikus szárnyas oltáraival (amelyeket II. Erzsébet angol királynő is megcsodált) ismerkedünk. Szállásunk 2 éjszakán át Poprád környékén lesz.

2. nap: Világörökségi helyszínek: Késmárk – Lőcse – Szepeshely (100 km)

Reggeli után két szepesi volt szabad királyi várost keresünk fel. Először Késmárkot látogatjuk meg. Megtekintjük az UNESCO jegyzékébe felvett evangélikus fatemplomot az új evangélikus templomban Thököly Imre mauzóleumát majd a Thököly várat (egyes időpontokban a fatemplomok vagy a vár zárva tartása miatt helyettesítő programot biztosítunk). Lőcsére utazunk. Sétálunk a Főtéren és megtekintjük a Szent Jakab templomban a világ legnagyobb faoltárát (UNESCO), a Mátyás király által adományozott Via Dolorum szárnyasoltárt, a városházát, szégyenketrecet, Korponay Júlia lakóházát és Pál mester házában közelről láthatjuk műveinek másolatait. Majd a Szepesi vár közelében fekvő Szepeshelyre indulunk. IV. Béla a tatárjárás után alapította a Szepesi várispánság mellett a püspökséget. A gazdag múlttal rendelkező egyházi erődítmény (UNESCO) kiemelkedő épülete az 1245 és 1273 között épült kéttornyú Szent Márton katedrális. Szepeshely történelmi képének formálását a prépostság késő reneszánsz püspöki palotává alakításával (1652) az óratorony megépítésével (1739) valamint a barokk kert és a kanonokok házainak átalakításával fejezték be. Szepeshelyről gyönyörű kilátás nyílik Közép-Európa legnagyobb várára a Szepesi várra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Andrássyak nyomában Kassára (400 km)

Reggelinket elfogyasztva Gömörben, Betléren meglátogatjuk a gyönyörűen felújított Andrássy kastélyt, amelynek belső berendezése eredeti, és kastélykönyvtárában kb. 16 ezer értékes könyv található. Majd Rozsnyó belvárosában (VII.,VIII. és IX. havi csoportjaink), Szlovákia legnagyobb négyzet alakú terén teszünk rövid sétát: láthatjuk Andrássy Franciska szobrát, Rákóczi őrtornyot, Szt. Anna templomot, Püspöki székesegyházat, Jezsuita templomot, stb. Útközben Krasznahorkaváralján pihenőt tartva megtekintjük a méltán híres Andrássy mauzóleumot. Utunk következő állomása a 2013-ban, Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Kassa, ahol városnéző sétánk keretében keressük fel a város legnevezetesebb látnivalóit. Megcsodálhatjuk a Szt. Erzsébet székesegyházban a gótikus szárnyas oltárt, Mátyás király lépcsőjét, Rákóczi fejedelem kriptáját, Szt. Mihály kápolnát, Orbán tornyot, a színház előtti zenélő szökőkutat, a régi városházát, a megyeházat, a Jezsuita templomot, ahol Báthory Zsófia, I. Rákóczi Ferenc és II. Rákóczi György van eltemetve, az Andrássy palotát, Rákóczi palotát, Márai Sándor lakóházát. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Az ünnepi, valamint tavaszi és őszi időpontokban szervezett csoportjaink esetében a programok napi sorrendje felcserélődhet, valamint Rozsnyó nem látogatható.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás Szlovákiában, a Felvidék történelmi városaiban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, Pünkösdkor is

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére