4 napos kirándulás a Tisza-tótól Aggtelekig, wellness Miskolctapolcán, buszos utazással, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 40625
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

123.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40625

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Élvezzétek a wellnesst Miskolctapolcán és barangoljátok be a varázslatos környéket!

Időpontok

  • 2024. ápr. 21-24.: , 123.900 Ft
  • 2024. jún. 16-19.: , 129.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 3 éjszaka szállást Miskolctapolcán a 4 csillagos Bástya Wellness Hotel kétágyas, fürdőszobás superior kategóriájú, erkélyes szobáiban. A szálloda wellness részlegét ingyen használhatják (úszómedence, pezsgőfürdő, gőzkabin, finn szauna, só szauna, infraszauna, sókamra).
  • Bőséges félpanziót
  • Idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők

Felár

  • Egyágyas felár: 18.500 Ft (max. 3 szoba)

Program

1. NAP: POROSZLÓ – TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM, MEZŐKÖVESD (HADAS VÁROSRÉSZ), MUHI (CSATA EMLÉKMŰVE), MISKOLC (AVASI KILÁTÓ), MISKOLCTAPOLCA
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Gödöllő – Gyöngyös – Füzesabony útvonalon a Tisza-tóhoz. Poroszló községben 2012-ben nyitotta meg kapuit a Tisza-tavi Ökocentrum. A modern szemléletű, interaktív, elsősorban az őshonos vízi állatvilágra fókuszáló látogatói központ fő attrakciója Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere (víz alatti alagúttal), amelyet végigjárva a látogató megismerkedhet a Magyarországon élő halfajokkal, sőt néhány hatalmas, 2 méternél hosszabb vizát is láthatunk. Az akvárium és a kiállítás mellett az Ökocentrumhoz egy kicsiny állatkertet is magában foglaló szabadidőpark is tartozik, a főépület lifttel is elérhető tornyából pedig 360 fokos panoráma nyílik a környező tájra: a Tisza-tóra, az Alföldre és jó idő esetén a Bükk valamint a Mátra vonulataira.
A déli órákban a Matyóföld „fővárosába”, Mezőkövesdre látogatunk. A város legfontosabb nevezetessége a skanzenre emlékeztető Hadas városrész, ahol a jól karbantartott régi épületekben megismerkedhetünk a térségre jellemző népszokásokkal, a matyó hagyományokkal. Több házban kisebb múzeumok is működnek (pl. Kisjankó Bori emlékház, mézeskalácsos műhely, fazekas műhely, tűzzománcos, bútorfestő stb.).
Szabadidőt követően továbbutazás Miskolcra. Útközben pihenő Muhi község mellett, az 1241-ben vívott csata látványos emlékművénél. IV. Béla király seregei itt szenvedtek vereséget a Magyarországra törő tatár csapatoktól.
A Bükk keleti lábainál elterülő vármegye-székhely, Miskolc hazánk negyedik legnépesebb települése. Régóta fontos iparváros, de jelentős egyetemmel és szép fekvésének köszönhetően érdekes látnivalókkal is büszkélkedhet. Ismerkedés a várossal és környékével az autóbusszal is megközelíthető Avasi kilátóból, melynek felújítása 2023 decemberében fejeződött be. Délután fél 4 - 4 óra körül érkezünk meg a miskolctapolcai szállodába (3 éj). A nap hátralévő részében szabadidő, lehetőség pihenésre, wellnessezésre. A szálloda wellness részlege mellett a híres Barlangfürdő és a modern Ellipsum élményfürdő is az érdeklődők rendelkezésére áll.

2. NAP: LILLAFÜRED, MISKOLC (VÁROSNÉZÉS), MISKOLCTAPOLCA
Félnapos kirándulás. Délelőtt a Bükk mélyén, a Garadna és a Szinva patakok völgyének találkozásánál fekvő Lillafüredre látogatunk. Magyarország egyik legismertebb hegyvidéki üdülőhelyét az 1890-es években hozták létre. Nevét Bethlen András akkori mezőgazdasági miniszter unokahúgáról, a Lillának becézett Vay Erzsébetről kapta. A romantikus hangulatot árasztó neoreneszánsz Palotaszálló az 1920-as években épült Lux Kálmán tervei nyomán. Látogatás a híres függőkertben (labirintus, virágok terasza, vízesés, költészet terasza, szobrok stb.), majd lehetőség sétára a Hámori tó mentén. Ezt a mesterséges tavat még a XIX. század elején hozták létre a Garadna felduzzasztásával, hogy biztosítsák a vizet a környék vashámorainak működtetéséhez.
Késő délelőtt Miskolc központjába utazunk, de útközben tartunk egy fotószünetet a felújítás alatt álló Diósgyőri várnál is. Közös séta Miskolc belvárosában, lehetőség idegenvezetőnkkel a Szentháromság tiszteletére szentelt ortodox templom megtekintésére (szép ikonosztáz). Ezt követően szabadidő, majd visszaérkezés a miskolctapolcai szállodába délután fél 3 körül. Lehetőség pihenésre, wellnessezésre. A szálloda wellness részlege mellett a híres Barlangfürdő és a modern Ellipsum élményfürdő is az érdeklődők rendelkezésére áll.

3. NAP: EDELÉNY (KASTÉLYSZIGET), AGGTELEK (CSEPPKŐBARLANG)
Kirándulás Miskolctól északra. Utazás a Sajó és a Bódva völgyében Edelénybe. A kisváros országos hírű nevezetessége a L’Huillier–Coburg család kastélya, a magyarországi kora barokk építészet egyik legjelentősebb emléke. A kastélyt és parkját a Bódva folyó és holtága veszi körül, ezért kastélyszigetként szokás említeni. A közelmúltban szépen felújított kastély fő attrakcióit a gyönyörű freskók jelentik. (Magyarország legnagyobb összefüggő rokokó falképsorozata Lieb Ferenc munkája.) A dísztermeket a csoport vezetett séta keretében tekintheti meg, sőt egy a kor hangulatát idéző 3D-s rövidfilmet is megnézünk majd.
Kora délután továbbutazás Aggtelekre. Az azonos nevű nemzeti parkot 1985-ben alapították a környék értékes karsztjelenségeinek védelmére. 10 évvel később az Aggteleki-karszt cseppkőbarlangjai az UNESCO világörökségi listájára is felvételt nyertek. A leghíresebb Baradla-barlangot már az 1500-as években is ismerték, a XIX. század eleje óta turisztikai attrakció, sok korabeli híresség is felkereste. A csoport számára az 1 órás Aggteleki rövidtúrát foglaltuk, melynek keretében a jól kiépített sétaúton egy kb. 1 km hosszú kirándulást tehetnek utasaink a legszebb cseppkövek világában.
Visszaérkezés a miskolctapolcai szállodába délután fél 5 - 5 óra körül. Lehetőség pihenésre, wellnessezésre.

4. NAP: IPOLYTARNÓC (A PALÓC POMPEJI), HOLLÓKŐ
Búcsú Miskolc környékétől, utazás Nógrád vármegyébe, az ipolytarnóci ősmaradványokhoz (közel két és fél órás buszozás). A „palóc Pompeji”-nek is becézett természetvédelmi terület egy évmilliókkal ezelőtti vulkánkitörés következményeit mutatja be: láthatunk itt megkövesedett fákat, levéllenyomatokat, miocén kori erdőt, ősállatok lábnyomait, cápafogakat és izgalmas kőzeteket. A modern látogatói központ (kiállítások, 4D mozi stb.) megtekintését követően a csoport részt vesz egy vezetett sétán a legérdekesebb látnivalókat felvonultató geológiai tanösvény mentén. Az időutazással felérő program után az érdeklődők végigmehetnek a Lombkorona sétányon is (függőhidak látványos rendszere az erdő felett).
Programunk méltó zárását a világszerte ismert Hollókő megtekintése jelenti. Az ősi hangulatát és a térségre jellemző építészeti hagyományokat kiválóan megőrző pár száz lelkes palóc falu 1987-ben Budapest mellett elsőként került fel az UNESCO Világörökség listájára Magyarországról. Látogatás a Cserhát dombjai között megbúvó település Ófalu nevű részében, ahol gyakorlatilag minden ház műemlék. A közös séta után szabad program, lehetőség múzeumlátogatásra, majd hazautazás Budapestre és Székesfehérvárra. Érkezés az esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos kirándulás a Tisza-tótól Aggtelekig, wellness Miskolctapolcán, buszos utazással, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
35 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére