Lélegzetelállító körutazás Közép-Amerikába - szállással, repülőjeggyel, reggelis ellátással, különleges programokkal 

Ajánlat kód: 29878
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

825.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 29878

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Éld át Közép-Amerika izzó varázsát! 

Utazás időpontja

  • 2019.10.23. - 2019.11.09. 18 nap / 16 éj 825.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 fő részére:

  • 16 éjszakai szállást helyi, 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • Reggelis ellátást
  • Programokat
  • Helyszíni transzfereket
  • Repülőjegyet Guatemalaváros és Flores között
  • Belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

  • Nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkel kb. 505 000 Ft /FŐ
  • Kilépési illetékekkb. 50 USD, helyszínen fizetendő /FŐ
  • Borravalók: kb. 5 USD/fő/nap
  • Útlemondási biztosítást: 1,5%

Egyéb költségek:

  • Betegség-, baleset-, poggyász biztosítás
  • Egyágyas felár: 235.000 Ft
  • Helyszíni étkezések: kb.15-25 USD/fő/nap

Részletes program leírása:

  • 1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua: Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol a következő éjszakát töltjük (1 éj).
  • Szállás: Villa Colonial
  • 2. nap: Antigua - Atitlán-tó: Továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz. Szállás Atitlán (1 éj).
  • Szállás: Villa Santa Catarina
  • 3. nap: Atitlán-tó - Antigua: A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Hajós programunk után visszatérünk Antiguába (1 éj).
  • Szállás: Villa Colonial
  • 4. nap: Antigua - Flores: Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. Séta a város főterén, San José Katedrális, Kapucinus templom, Jáde Múzeum, régi udvarházak stb. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és régi udvarházakat. Antigua két vulkán ölelésében fekszik, a város híres főutcájában járva elkészíthetjük a jellegzetes fotót az Agua vulkánnak, kis szerencsével este pedig láthatjuk a Fuego vulkánon izzó lávát is. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe.Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe (2 éj).
  • Szállás: Villa Maya
  • 5. nap: Tikal: Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal – a hangok helye – a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A maja birodalom volt Mezo-Amerika legfejlettebb és leghosszabban tartó civilizációja, melyben az egyes városállamok önállóan, vagy laza szövetségben léteztek. A mai Guatemala, Honduras, Salvador és Mexikó déli részén építették az első városaikat. Tikal romjai mélyen az őserdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat; tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte, és népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.
  • 6. nap: Tikal - Copán: Reggeli után utazás busszal Hondurasba, Copánba. Hosszú út áll előttünk, bár a látnivalók kárpótolnak bennünket! Délutáni megállónk Quiriguá romvárosa lesz, mely az egykori maja civilizáció déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a maiGuatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. 1981 óta az Unesco kulturális világörökségnek része. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát.
  • Szállás: Clarion Copan
  • 7. nap: Copán - Joya de Cerén - San Salvador: Reggeli után megismerkedünk Copánnal, mely a klasszikus maja korszak egyik jelentős városa volt, més virágkora Kr.u. 600 és 800 közé tehető. Jellegzetessége az egymásba épült piramisok, templomok, teraszok valamint két udvar, amelyek különböző szinten épültek és lépcső köti össze őket. Két, majdnem párhuzamos sorban szinte teljes szobor formájú, leggyakrabban zöld tufakőből készült sztéléket láthatunk, előttük szintén szobor formájú oltárokkal. A város 15. uralkodójának idejében épült az ún. hieroglifalépcső, amely több mint 2200 hieroglifát tartalmaz és a város akkor 300 éves történetét beszéli el. Programunk után El Salvadorba indulunk: első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt.
  • Szállás: Mirador Plaza
  • 8. nap: San Salvador - Managua: Reggeli megismerkedünk San Salvador nevezetességeivel. A főváros az ország belsejét kitöltő széles fennsík, a Meseta Central középső részén fekszik egy hegyektől övezett medencében, a Río Acelhuate völgyében. Északnyugaton a San Salvador-vulkán kettős kúpja, az 1959 méter magas, kihűlt El Picacho és a szunnyadó, de még aktív, 1893 méter magasságú El Boquero magasodik a város fölé, míg dél felől valamivel alacsonyabb erdős hegyek határolják, és régi vulkánok maradványai zárják el a Csendes-óceánól. Városnézésünk során felkeressük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario-templomot, az Archeológiai Múzeumot és az 1000 méter magasan található Planes de renderos kilátót is. Ezután a repülőtérre megyünk, hogy Managuába induljunk. Szállás: Managua (2 éj)
  • Szállás: Camino Real Los Globales Hotel
  • 9. nap: León: Nicaragua Magyarországnál másfélszer nagyobb ország, a közép-amerikai kontinenshídon. Elnevezésében egy Nicarao nevű indián törzsfőnök emlékét őrzi. Az egykori spanyol gyarmat 1821-ben nyerte el függetlenségét. Területének nagy részét a Kordillerák vulkanikus láncai uralják. Ma Leónba utazunk, mely virágzó egyetemi város,és nemcsak Nicaragua egyik legrégebbi városa, hanem az ország politikai és szellemi központja is egyben. A Momotombo vulkán kitörésének következtében 1610-ben a várost új, mai helyére, a Subtiava nevű indián falu közelébe költöztették. Sétálva, gyalogosan fedezzük fel a város főterét, Havannára emlékeztető utcácskáit és a Katedrálist. Egyetemét 1813-ban alapították, ezzel az ország szellemi központjává vált. Nicaragua mai fővárosával, Managuával egészen annak fővárossá nyilvánításáig versengett a vezető szerepért. A programunk után visszatérünk Managuába.
  • 10. nap: Managua - Granada: Ma délelőtt megismerkedünk Managua nevezetességeivel. Az ország fővárosa 1858 előtt León volt, Managua ekkor még kis falu volt, még az 1846-os függetlenség kikiáltása táján is. 1858-ban azonban Managua lett az ország új fővárosa, s ettől kezdve gyors fejlődésnek indult. Felmegyünk a kilátódombra, ahol egykor a Somoza diktátorok rezidenciája állt, majd megnézzük a Főteret, ahol az egykori Katedrális és Kongresszusi Palota látható. A Belvárosban nagy károkat okozott az 1972-es földrengés, az egykori elegáns épületek helyére modern stílusú lakóházak kerültek. Sétánk után Granadába tartunk, de előtte még hajókázunk a Nicaragua-tavon, melyben több száz kis sziget található. Ezután érkezünk meg Granadába, mely Nicaragua legrégibb koloniális városa, ahol gyalogosan és hangulatos fiákereken járjuk be az Óvárost, és megnézzük a San Francisco kolostort, a Casa de los Leonest, valamint a Katedrálist. Szállás Granada (1 éj)
  • Szállás: Paraíso Granada Hotel: 11. nap: Granada - San José: Ma elköszönünk Nicaraguától, és Costa Ricába indulunk. (390 km) A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Keleti partjait Kolumbusz 1502-ben fedezte fel. A nyugati partoknál 1519-ben járt először spanyol hajós, míg a belső magasföldet csak 1561-ben sikerült meghódítani. A spanyol gyarmati időkben a közlekedési nehézségek miatti viszonylagos elszigeteltségben a spanyol koronától való függés aránylag laza volt. Míg a többi spanyol gyarmat telepesei indiánokat dolgoztattak földjeiken, Costa Ricában kénytelenek voltak maguk megművelni azt. Így Costa Rica fejlődése különbözött szomszédaitól, és nem is alakultak ki oly mértékű társadalmi egyenlőtlenségek, mint a pld. Guatemalában. Mára Costa Rica az egyik legélhetőbb hely lett a világon, Közép-Amerika Svájcának is nevezik. Határátlépés, majd délután megérkezünk San Joséba, az ország fővárosába. Szállás San Joséban (3 éj)
  • Szállás: Palma Real Hotel 
  • 12. nap: Poás Vulkán Nemzeti Park: Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk egy máig aktív tűzhányó, a Poás kráterén (nem gyalog, hanem autóval), ahonnan bele is látunk a Föld fortyogó gyomrába. Aztán a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba, majd megismerkedünk a főváros nevezetességeivel.
  • 13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park: Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében hajókázhatunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában.
  • 14. nap: San José - Panama City: Reggeli után elrepülünk Panamavárosba. A várost 1519-ben alapította Pedro Arias de Ávila. A város a Peruból irányuló kereskedelem egy tranzitállomása lett. 1671-ben Henry Morgan a kalózaival megtámadta és kifosztotta a várost, mely ezután egy tűzvészben teljesen elpusztult. 1673-ban építették újjá az eredeti várostól 5 mérföldre délnyugatra. A 19. század közepén vasutat építettek Panamában, mely fellendítette a gazdaságot, melyet betetőzött a csatorna építése. Érkezés után már elkezdünk ismerkedni a történelmi múltú város nevezetességeivel: Ó-Panama, koloniális városrész, katedrális, Új-Panama: Balboa szobra, közigazgatási épületek, Főtér. Délután kirándulunk a Csatornánál és a környékén: mindenekelőtt a Csatorna-övezet, azaz a zsilipes átkelés megtekintése a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Szállás Panama City-ben (3 éj)
  • Szállás: Country Inn & Suites Panama Canal
  • 15. nap: Gatún - tó - Embera indiánok: Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A Gatún-tó tulajdonképpen a Chagres folyó felduzzasztott vize, mely a Panama-csatorna jelentős részét képzi. A tó mintegy hét év alatt töltődött föl, ezzel a világ egyik legnagyobb, ember által készített tava lett. Motorcsónakkal túrát teszünk a tavon, meglátogatunk több szigetet is, ahol majmokat fotózhatunk. A nap hátralevő részében csónakba ülünk, és felkeressük a Chagres folyón az embera indiánokat. Délután visszatérés Panamavárosba. 
  • 16. nap: Portobelo: A mai napon Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A főleg Peruból származó aranyat a Camino de las Cruces és a Camino Real útvonalakon juttatták el a kikötőbe. A sorozatos kalóztámadásoknak köszönhetően több erődöt is építettek a városkában. A gyönyörű öböl partján fekvő Portobelo ma már csak egy kis falu, mely erődjein túl híres a sokszor 40 napig is eltartó ünnepeiről, színes folklórjáról. Programunk után visszatérünk Panamavárosba.
  • 17. nap: Panama City : Transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.
  • 18. nap: Budapest: Érkezés Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Kellemes utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Két hetes körutazás Közép-Amerikába szállással, repülőjeggyel, reggelis ellátással, különleges programokkal, magyar nyelvű idegenvezetéssel 1 személy részére. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Az utazás fix időpontja: 2019.10.23. - 2019.11.09. 18 nap / 16 éj

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére