268.000 Ft helyett 218.600 Ft: Barangold be a kontinens legnyugatibb országát – 8 nap Portugáliában, 8 világörökségi helyszínt érintve, szállással és utazással

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

218.600 Ft

Megveszem
Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
268.000 Ft 18% 49.400 Ft
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Akció Leírása

Vesd bele magad Portugália megismerésébe!

Utazási időpont: 2019. 05. 12.

A voucher tartalma egy főnek:

 • Utazás a Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival
 • Körutazás portugál légkondicionált autóbusszal
 • 6 éj szállás középkategóriás szállodák 2-ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
 • Reggeli
 • Kirándulások a program szerint
 • Idegenvezetés
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítás (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 59.000 Ft / fő (Az indulásig változhat!)
 • Belépőjegyek ára (kb. 110 € / fő; 65 éven felülieknek kb. 90 € / fő)
 • Szervizdíj / borravaló: 20 € / fő (a szállodákban és a helyi gépkocsivezetők részére)
 • Félpanziós felár (7 vacsora itallal): 37.200 Ft / fő
 • Idegenforgalmi adó: kb. 3 € / fő (A helyszínen fizetendő! Pontos összegét a „Részvételi jegy” tartalmazza.)
 • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja (1,5 %)
 • Minimális utaslétszám hiányában, 20–24 fő indulása esetén a 17.900 Ft / fő felár
 • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségek (pl. személyes jellegű kiadások)
 • Egyágyas felár: 49.500 Ft

Az utazás rövid összefoglalása:

 • 1. nap: Budapest – Lisszabon – Tomar – Figueira da Foz
 • 2. nap: Guimaraes – Bom Jesus do Monte – Braga
 • 3. nap: Porto
 • 4. nap: Batalha – Alcobaca – Nazaré – Óbidos
 • 5. nap: Fátima – Queluz Nemzeti Palota
 • 6. nap: Cabo da Roca – Sintra – Cascais – Estoril
 • 7. nap: Lisszabon
 • 8. nap: Budapest

Az európai szárazföld legnyugatibb részén elképesztő nevezetességek sorakoznak. Utazásod során eljuthatsz Portugália 8 világörökségi helyszínére: Guimaraes történelmi épületeihez, Porto történelmi belvárosába, Tomarban a Krisztus rend kolostorához, Alcobacaban a Santa Maria templomhoz, Batalhaban a Győzelem templomához, Lisszabonban a Jeromos Templom és Kolostorba, valamint a Belém Toronyhoz, és megcsodálhatod Sintra kulturális látképét.

A kaland során diplomát szerezhetsz arról, hogy elérted a szárazföld legnyugatibb szegletét, és az UNESCO-védett helyeken túl is varázslatos látnivalók sokaságához kirándulhatsz el.

Szállásod a kozmopolita üdülőhelyen, Figueira da Fozban, és az ország fővárosa, Lisszabon közelében lesz, középkategóriás szállodák 2-ágyas, zuhanyozóval és toalettel rendelkező szobáiban. A reggelit tartalmazza a csomagod, a vacsora pedig fakultatív. Ha a félpanziót választod, este 3-fogásos menü, bor és ásványvíz vár.

Íme, a részletes program!

 • 1. nap: Budapest – Lisszabon – Tomar – Figueira da Foz

Repülés közvetlen járattal Lisszabonba. Utazás autóbusszal TOMAR-ba, ahol a Krisztus-rend, a portugál templomos lovagrend XII–XVII. század között épült vár-erődítményét keressük fel. Az épület a portugáliai építészet múzeumaként is említhető, hiszen keveredik a román, a gótikus, a manuelino és a reneszánsz stílus. Szíve a központi Charola. Hét kerengője csodálatos azulejo díszítéssel rendelkezik. A templom a manuelino építészet csodája, fantasztikus ablakokkal, kapuzatokkal, csipkedíszítésekkel. Továbbutazás a kozmopolita üdülőhely felé. Szállás Figueira da Fozban.

 • 2. nap: Guimaraes – Bom Jesus do Monte – Braga

Egész napos kirándulásunkat GUIMARAES-ben kezdjük, mely Portugália első fővárosa volt. Itt kiáltották ki Portugália függetlenségét. Látogatás a korhűen helyreállított XV. századi Hercegi Palotában. A kiállított kínai porcelánok és indiai selyemszőnyegek a portugál gyarmatbirodalom fénykorát idézik. A Szent Mihály várat a mór és normann támadások ellen építették és a legenda szerint ennek nagytermében született Afonso Henrique, akit a szomszédos kis román stílusú kápolnában kereszteltek meg. Tovább utazván meglátogatjuk BOM JESUS DO MONTE-t, Braga környékének leglátványosabb zarándokhelyét. A domboldalon található szentélyhez szökőkutak által díszített és az öt érzéknek szentelt barokk szobrokkal tarkított lépcsősor vezet, melyet gyönyörű kertek öveznek. A nap folytatásaként ismerkedés a „portugál Rómának” is nevezett BRAGA városával. Legimpozánsabb temploma a Sé (katedrális), amely a román, a gót, a barokk és a manuel stílus jegyeit is magán viseli. Séta a történelmi belvárosban és főtéren, ahol a patinás Viana és Astoria kávézók is régóta hozzátartoznak a városképhez. Szállás Figuera da Fozban.

 • 3. nap: Porto

Egész napos kirándulás észak fővárosába, a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található festői PORTO-ba. A település nevéhez fűződik az a testes és magas alkoholtartalmú bor, amit portóiként ismernek. A város jelképévé vált Dom Luis híd Porto-t köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A XII. században épült a román stílusú Sé (erőd-templom), ahonnan pompás kilátás nyílik a városra. A Palacio da Bolsa neoklasszikus épületének szomszédságában a Szent Ferenc templom belsejében tobzódik a barokk aranydíszítés. A folyóparti Ribeira városrész szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, de sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé, zajossá. A bor szállítására régen használt romantikus hajók egyikével hajókázás a folyón, majd kóstoló következik a híres portói borból. Szállás Figuera da Fozban.

 • 4. nap: Batalha – Alcobaca – Nazaré – Óbidos

Egész napos kirándulás négy csodálatos városba. BATALHA-ban található a győztes csata emlékére épített templom. A csodás, gótikus Alapító kápolnában, az üvegablakokon betörő színes fények által megvilágított márvány szarkofágban alussza örök álmát az építtető és felesége, valamint gyermekeik. A kerengőt gótikus ívek keretezik, melyeket csodálatos manuelino stílusú rácsos-csipkés kőfaragás díszít. A másik lélegzetelállító szépségű kőfaragást a Befejezetlen kápolna hatalmas kapuzatán láthatjuk. ALCOBACA-ban Portugália legnagyobb temploma, a középkori ciszterci apátság legjobban megőrzött épülete áll. Kívülről barokk, belül a francia gótika tiszta, elegáns vonalai uralkodnak. A kereszthajóban nyugszik I. Pedro király és titkos kedvese, majd felesége, Ines de Castro gyönyörűen faragott, gótikus díszítésű szarkofágjaikban. NAZARÉ tulajdonképpen nem egy, hanem két város. A felsővárosból a vadregényes sziklákra, az itt fészkelő madarakra, a mélyben látható homokföveny színes csónakjaira, napozó-focizó nyaralókra nyílik fenséges kilátás. Az alsóváros tengerparti sétánya mára hangulatos, finom tenger gyümölcseit feltálaló éttermekkel, fagylaltozókkal, szuvenír üzletekkel teli gyönyörű tengerparttá fejlődött. A megkapóan szép ÓBIDOS-t középkori falak veszik körül. Fehér házait színpompás muskátlik, bougainvilleák és leanderek díszítik. A vár ma luxusszállóként várja vendégeit. Keskeny, népművészeti boltokkal és művészeti galériákkal teli utca vezet a Santa Maria templomhoz. Szállás Figuera da Fozban.

 • 5. nap: Fátima – Queluz Nemzeti Palota

Portugália és Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, FÁTIMA-ba utazunk. 1917-ben három pásztorgyerek a Szűzanya jelenéseinek tanúja volt itt. A szentély szíve a Jelenések Kápolnája. A pontos helyen a Fatimai Szűz szobra áll. A komplexum ékköve az 1953-ban épült bazilika, ahol elhelyezték a három pásztorgyerek végső nyughelyét is. A bazilika előtti hatalmas téren zarándokok térdelve is vezekelhetnek az erre a célra márvánnyal kövezett térdeplő utakon. A tér másik oldalán a Szentháromságról elnevezett modern bazilika épülete található. Előtte a fatimai Szüzet különösen tisztelő II. János Pál pápa szobrával. Továbbutazás a versailles-i kastély mintájára épült QUELUZ NEMZETI PALOTA-hoz, melynek különlegessége, hogy Európa utolsó rokokó épületeinek egyike. 1747-ben alakították át a 17. századi vadászkastélyt nyári palotává, ahol királyi fogadásokat és zenei előadásokat tartottak. Szállás Lisszabon környékén.

 • 6. nap: Cabo da Roca – Sintra – Cascais – Estoril

CABO DA ROCA az európai szárazföld legnyugatibb pontja, ahol diplomát is kaphatunk a látogatásról. SINTRA a portugál királyok nyári székhelye. Az óváros központját a királyi palota uralja. Láthatjuk a szirének, a hattyúk, a szarkák és a címerek termét is. Az Atlanti-óceán partján, tarajos hullámok által ostromolt strandok, szörfparadicsomok mellett vezet utunk. Boca de Inferno barlangokkal és hasadékokkal tűzdelt sziklás tengerparti rész. A CASCAIS festői öble körül húzódó óváros sétálóutcáin egymást érik az éttermek, kávézók és szuvenír üzletek. ESTORIL eredetileg halászfalu volt, de az idők folyamán elegáns üdülőhellyé alakult. Pálmákkal szegélyezett park közepén áll Európa legnagyobb kaszinója. Szállás Lisszabon környékén.

 • 7. nap: Lisszabon

Belem városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések Emlékműve. Az építmény előtt egy márvány világtérkép található, amelyen megjelölték az egyes felfedezések dátumait. A Belém Torony a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A repülés hőskorából származó hidroplánon két bátor portugál aviátor 1922-ben szelte át az óceánt Lisszabontól Rio de Janeiróig. A Szent Jeromos Templom és Kolostor a mánuel stílus mesterművei. Itt találjuk Vasco da Gama és Camoes szarkofágjait is. A csipkének tűnő kőfaragások a gótika és a tobzódó manuel stílus fantasztikus keveréke. A Comercio és a Rossio az igazi központ, ahol szökőkutakat, a Nemzeti Színházat és az Operát is megtaláljuk. Este még élvezhetjük a kivilágított Lisszabon szépségeit. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

 • 8. nap: Budapest

Érkezés kora reggel Budapestre.

Jó utat kívánunk!

FIGYELEM! A kedvezmény eltérő lehet, az akcióban szereplő árak a Forint árfolyam mértékétől változhatnak, emiatt pontos árat a végleges kalkuláció tartalmaz forintban!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 21.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Portugália tavasszal – utazás repülővel és a helyszínen autóbusszal, 6 éj szállás, reggeli, idegenvezetés és biztosítás egy főnek. 8 nap alatt 8 világörökségi helyszín megtekintése a kontinens legnyugatibb országában. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Az akcióról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát az akció leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 3 munkanapon belül érvényesítsd az Alkuponod a http://netida.hu/kupon-bevaltas/ oldalon vagy emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 08:45-17:00
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
39 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére