250.600 Ft helyett 199.500 Ft: Fantasztikus franciaországi bortúra Bordeaux városában, 4 nap / 3 éjszaka 1 főre reggelivel, pincelátogatásokkal, magyar idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31787
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

199.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31787

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Franciaország isteni boraival és a borfővárossal, Bordeaux-val!

Időpont

  • 2019.04.27. - 2019.04.30.
  • 2019.10.19. - 2019.10.22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*-os szállodában
  • Büféreggeli
  • 1 ebéd Saint Emilionban
  • Látogatás a Chateau Pressac pincészetben 2 fajta borkóstolóval
  • Látogatás a Chateau Smith Haut Lafitte pincészetben 3 féle borkóstolóval
  • Látogatás a Chateau Pichon Baron pincészetben (Pauillac) 3 fajta borkóstolóval
  • Látogatás a Chateau Kirwan pincészetben (Margaux), 2 féle borkóstolóval
  • Helyi autóbusz közlekedés a program szerint
  • Magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Wizzair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal 60.000 Ft/fő (változhat)
  • Feladható poggyász kb. 14.000 Ft/db (max. 20 kg)
  • Útlemondási biztosítás 1,5 % (kötelező)
  • Idegenforgalmi adó 8 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb költségek, felárak

  • BBP biztosítás 565 Ft / fő / naptól
  • Egyágyas felár 37.000 Ft/fő

Fakultatív programok

  • Sétahajózás Bordeauxban gasztronómiai vacsorával 23.000 Ft/fő
  • Bormúzeum borkóstolással 8.000 Ft/fő

Program

1. nap Budapest – Bordeaux – Saint-Émilion - Bordeaux

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 04:00 h-kor. Elutazás a Wizzair közvetlen járatával 06:05 h-kor. Érkezés Bordeauxba 08:40 h-kor, majd utazás autóbusszal Saint-Émilionba. Séta a középkori műemlékváros-ban, ahol megtekintjük a Église Monolithet, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat, majd a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát. Ebéd a hangulatos városka egyik éttermében.

Ezt követően a Chateau Pressacban elkezdjük ismerkedésünket a borok világával. A Quenin család tulajdonában lévő, 40 ha-os, számos díjat nyert birtokon megcsodálhatjuk a pincészet középkori épületét, és megkóstoljuk Saint Emilion Grand Cru Classé minősítésű borait.

A nap végét egy világhírű birtok koronázza meg. A Chateau Smith Haut Lafitte története a 17. század végén kezdődött, így 2015-ben egy különleges borral ünnepelték az eredeti szőlőültetvény 650. születésnapját. A bírtok és történelmének megismerése után, a tulajdonosok magánpincéjében 3 féle bort kóstolunk meg a legjobbakból: 1 fehér és 1 vörös Premier Grand Cru Classé bort, majd egy „fiatal” vörösbort.

A pincelátogatások után a délutáni órákban érkezünk Bordeaux-i szállásunkra, a Hotel Continental by HappyCulturebe. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

2. nap Arcachon - Pauillac - Margaux - Bordeaux (210 km)

Reggeli utánaz Atlanti-óceán partján található Arcachonba utazunk. Itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pyla. Méretei lenyűgözőek: 3 km hosszú, 500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. A dűnék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Séta kora délutánig, majd Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére utazunk. Itt található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászat (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild). Először a Chateau Pichon Baron bírtokra látogatunk. A gyönyörű környezetben fekvő kastély és birtok egyike a Bordeaux környéki történelmi szőlőültetvényeknek, és 1855 óta Second Grand Cru Classé minősítésű. A borkóstolás alatt a 2000-es évek legjobb boraiból kapunk ízelítőt.

Ezt követően érkezünk a Margaux földjén található, 1885-ben alapított, talán leghíresebb Grand Cru Classé minősitésű, Chateau Kirwan pincészetbe. A pincelátogatás után megkóstoljuk a pincészet 2 kíváló borát.

Este érkezünk vissza Bordeauxba, a vacsora fakultatív.

3. nap Bordeaux

Ezt a napot Franciaország „borfővárosának” szenteljük. Bordeaux a Garonne folyó partján fekszik. A hangulatos város közel ötezer gótikus és barokk épülettel büszkélkedhet, melyek többsége a 17. századba repít minket vissza. Bordeaux régi városrésze a kikötővel (Porte de la Lune) az Unesco világörökségének része.

Reggeli után először a város legnagyobb piacát, a Marché des Capucines-t látogatjuk meg. A 19. században épült vásárcsarnok helyén már a 17. század elején is piacnapokat tartottak. Friss zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak, rákok, kagylók, olivabogyók széles választéka várja a vásárlókat, nézelődőket. A specilális standokon egyedi ajánlatokkal is találkozhatunk, mint pl. Réunion szigetről származó egzotikus termékek. A Capucins negyedben található piac környékén számos étterem, kávézó várja vendégeket.

A piac után a Bor és Kereskedelmi Múzeumba látogatunk. A XV. Lajos korabeli épületben a bortermelés és kereskedés 3 évszázados történetével ismerkedhetünk meg. A vezetett múzeumlátogatást egy borkóstolás zárja 2 féle borral.

Délután közös városnézés Bordeauxban. Főbb látnivalók: Szent András katedrális (Cathédrale Saint-André); a Palais Rohan (érsekségi palota és városháza egy helyen); a beépítetlenül hagyott központi tér, a Place des Quinconces a Monument aux Girondins-nal (emlékmű a girondista köztársasági terrorról); a Börzepalota (Place de Bourse), melyet még XV. Lajos építetett; a Grand Théatre és a környező árkádos házak, Le Miroir d’Eau (Víztükör attrakció). A régi házak között közlekedő ultamodern, vezeték nélküli villamos színesíti a városképet.

A belvárosban található az 1,2 km hosszú bevásárló utca (Rue Sainte Catherine) márkás üzletekkel, sörözőkkel, kávézókkal. Itt található a híres Lafayette áruház is, melynek belső része egy királyi palotához hasonlít. A közös séta után szabadprogram, a város és a helyi gasztronómia felfedezése egyéni ritmusban. Aki, még többet szeretne megtudni a borokról a La Cité du Vin ultramodern épületében, interaktív kiállítás keretében, headsettek segítségével megteheti (fakultatív program).

Késő délután is érdemes elsétálni a főtérhez és elidőzni egy kicsit a kivilágításban pompázó téren.

Este fakultatív programként gasztronómiai vacsorával egybekötött sétahajózást ajánlunk a Garonne folyón úszó étterem hajón. A finom vacsora közben megcsodálhatjuk a kivilágított várost.

4. nap Bordeaux - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Elutazás Bordeauxból 09:15 h-kor, érkezés Budapestre 11:50 h-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Fantasztikus franciaországi bortúra Bordeaux városában, 4 nap/3 éjszaka 1 főre reggelivel, pincelátogatásokkal, magyar idegenvezetéssel, június elején

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére