8 napos városnézés 1 személyre Moszkvában és Szentpéterváron, reggelivel, transzferekkel, vonatjeggyel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33301
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

175.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33301

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Sétálj Moszkva és Szentpétervár híres látnivalói között és éld át az orosz nagyvárosok különleges hangulatát!

Időpontok

  • 2019.09.04-09.11. : , 175.000 Ft
  • 2019.09.23-09.30. : , 175.000 Ft
  • 2019.09.18-09.25. : , 175.000 Ft
     

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 7 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
  • Reggelit
  • Transzfereket
  • A vonatjegyet
  • A városnézést Szentpéterváron belépővel a Péter-Pál erődbe
  • A városnézést Moszkvában
  • A 8. napi programot
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyászt és személyenként 1 db max. 20 kg-os feladandó bőröndöt 89.500 Ft
  • Vízumdíjat 19.000 Ft
  • Útlemondási biztosítást 1,5 %
  • BBP biztosítás

Felárak

  • Félpanzió igényelhető 36.500 Ft / 7 alkalom
  • Egyágyas felár július 13-ig 115.000 Ft / 7 éj
  • Egyágyas felár július 13-tól 68.000 Ft / 7 éj

Program

1. nap: Budapest - Szentpétervár, utazás repülővel Oroszországba

Indulás Budapestről 06:35-kor közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 10:10-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg felfedezhetjük a várost vagy önállóan elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap: Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa - Ermitázs

A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Puskin és Pavlovszk, az oroszországi cárok nyaralója

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

4. nap: Petrodvorec, Oroszország ismert kastélya a tenger partján

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.500 Ft/fő/két templom). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

5. nap: Szentpétervár - Moszkva

A reggeli órákban a szállodák mellett található Moszkovszkij vasútállomásról a Szapszan (EVS1 Siemens Velaro) szuperexpesszel Moszkvába, Oroszország fővárosába utazunk. A 600 kilométeres távolságot mindössze 4 óra alatt tesszük meg, mert utazásunk sebessége elérheti a 250 km/h. Érkezés után megkezdjük városnézésünket. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Szergej Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét keressük fel. Autóbuszos városnézésünk az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

6. nap: Moszkva, Oroszország fővárosa

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével, melyhez metróval utazunk. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.

Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is.

Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

7. nap: Szergijev Poszád, az oroszországi ortodox egyház centruma

Reggeli után fakultatív programként egy kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén ebéd Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el.

A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja, mivel az épületek szépen kialakított zöld környezetben találhatók. A kiállítási terület egyik érdekes látnivalója a szovjet filmek főcíméből ismert, az 1937-es párizsi világkiállításra készült Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok–1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagarin a Földet. (A múzeumlátogatás egyénileg történik; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállodába metróval utazunk vissza.

8. nap: Moszkva - Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Autóbusszal a belvárosba, a Vörös térre megyünk, ahol az idegenvezetőnk segítségével, egyénileg a következő lehetőségek közül választhatnak: Lenin mauzóleum (ingyenes belépés), Vaszilij Blazsennij székesegyház (belépő a helyszínen, külön fizetendő), GUM áruház, Zarjadje park. Ezt követően, a délutáni órákban autóbusszal a Kolomenszkoje építészettörténeti múzeumot keressük fel. A terület korábban önálló település volt, melynek határában az orosz cárok egykori nyári rezidenciája állt. A múzeum műemlékeinek legkorábbi épülete a Feltámadás-templom, amely 1994-ben az UNESCO világörökségi listájára került. A park területére Oroszország több tájáról fából készült épületeket szállítottak, például Nagy Péter 1702-ben készült arhangelszki faházát. További főbb látnivalók a 16. századi Szent György-harangtorony, a 17. századi Víztorony és a Kazanyi Istenanya-templom. Kolomenszkojéból transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 22:10-kor, érkezés 23:45-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos városnézés Moszkvában és Szentpéterváron, reggelivel, transzferekkel, vonatjeggyel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére