7 napos kirándulás Bulgáriában, félpanzióval, buszos utazással, 4*-os szállással, idegenvezetéssel – vár Szófia, Várna és Napospart

Ajánlat kód: 33510
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

306.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33510

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Sétálj a kolostorok és rózsák vidékén Bulgáriában, fedezd fel a történelmi látnivalókat, városokat, majd mártózz meg a Fekete-tengerben Napospartnál!

Opciók

  • 2024. Szeptember 10 - 16.: , 306.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • 6 éjszaka szállást 4*-os hotelben
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 169 BGN
  • Utasbiztosítás

Felár

Egyágyas szoba felára 77 000 Ft

Program

1. NAP: DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZEGED – SZERBIA – SZÓFIA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópá­lyán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség,majd határátlépés Szerbiába, délután pedig Bulgáriába. Szófiába érve, este rövid séta a belvárosban. (Programunk függ a határátlépések időtarta­mától.) A terület már időszámításunk előtt lakott vidék volt. Programunk során látjuk a kivilágított főváros épületeit, melyeket másnap jó fényviszonyok közt is le tudunk fényké­pezni. Szállás Szófiában ****-os hotelben.

2. NAP: SZÓFIA – VELIKO TARNOVO

Reggeli után buszos városnézés során – rövid kiszállásokkal –, megtekintjük Szófia legfőbb nevezetességeit. Az Alekszandr Nyevszkij Székesegyház egy kijevi fejedelem nevét viseli. A templom az oszmán birodalom alóli felszabadításban elesett orosz katonáknak állít emléket. A Banja Basi mecset a XVI. szá­zadban épült. Látványos épület a Parlament és a Nemzeti Balett és Operaház épülete is. Ezután elhagyjuk Szófiát és a jelenlegi fővárosból, az egykori fővárosba, Veliko Tarnovóba utazunk. A település Bulgária egyik legszebb városa. Több dombra épült, melyet a Jantra folyó vesz körül. A városban tar­tották az első nemzetgyűlést és itt fogadták el az állam első alkotmányát is. Egyik legfőbb nevezetessége az a hatalmas vár, melynek alapjai a római korból származnak. Ma elsősorban erődített falai, bástyái és kapui maradtak meg. Ellátogatunk a Caravec-negyedbe, ahol többek között a város egyik legna­gyobb egyházi épületét, a Jubileumi templomot tekintjük meg. Ezt követően a Történeti Múzeumot és a Balduin tornyot is látni fogjuk. Az esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket.

3. NAP: VELIKO TARNOVO – ARBANASI – VÁRNA – SUNNY BEACH

A reggelit követően a XIV. század végén alapított gyöngysze­met, Arbanasi műemlékfaluját nézzük meg. Az itt látható temp­lomok és épületek egyedülálló építészeti és művészeti emlékek. Van köztük olyan templom, melyet 3.600 bizánci freskó díszít. Arbanasi megtekintése után tovább indulunk Várnába, ahol programunkat városnézéssel folytatjuk: várnai csata emlékpar­kja, katedrális, belváros. A belváros látványosságai közé tar­tozik a római fürdő szabadtéri múzeuma, ahol bepillantást nyerhetünk a rómaiak tisztálkodási szokásaiba. Ezt követően a Régészeti Múzeumban több mint négyezer éves aranykincseket tekinthetünk meg. Korukat tekintve ezek régebbiek mint a trójai aranykincsek. Tovább haladva az Aladzsa sziklakolostort keres­sük fel. Ez egy mészkőbe vájt templom, így ma egy kolostor motormetszete tárul a szemünk elé. Szerzetesek már a VI. szá­zadtól laktak ezen a helyen. Lépcsőkön haladva járjuk körbe a cellákat. Érdekesek a falrajzok és a kőágyak. Programunk után tovább utazunk és az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, amely a tengerpart közelében található (2 éj).

4. NAP: PIHENÉS ALL INCLUSIVE ELLÁTÁSSAL

Szabadprogram, pihenés, napozás a tengerparton. Remek alka­lom a kikapcsolódásra, lazításra. Ezen a napon az ebéd is benne van a szolgáltatásokban. A hotelben az ott tartózkodásunk ideje alatt ingyenes italfogyasztás is biztosított, a helyi italok tekinte­tében (bor, sör, a bárokban a rövidital, koktél is).

5. NAP: NESZEBÁR – POMORIE – PLOVDIV

Reggeli után az ország legnagyobb üdülőövezetének, a Napospartnak a legrégebbi települését keressük fel, Neszebárba megyünk. Az óvárost a görögök alapították időszámításunk előtt az V. században, mely napjainkban az UNESCO Világörökség része. A kis szigeten 41 templom található, mely bizánci stílusban épült. Jellegzetes bolgár faházaival, kis vendéglőivel, szűk utcáival felejt­hetetlen élményt nyújt. Ezt követően a pomorie-i Szent György kolostort látogatjuk meg. A kolostor különlegességét az adja, hogy ez az egyetlen pravoszláv kolostor Bulgáriában, ami nem a hegyek­ben, hanem a tengerparton épült. Szent György, a pravoszláv egy­ház egyik legnépszerűbb szentje, ezért ő a névadó. Folytatjuk utunkat Plovdivban lévő ****-os hotelben lévő szállásunkig.

6. NAP: PLOVDIV – RILA – SZÓFIA

A reggelit követően Bulgária második legnagyobb városát, Plovdivot fedezzük fel. A települést időszámításunk előtt alapították. Főként a római kori emlékeket továbbá a fából készült, valamint a reneszánsz stílusú hazákat tekintjük meg sétánk során. Ezt követően a főváros felé tartva kitérőt teszünk a pravoszláv egyház egyik legismertebb kolostorához Rilába, amely szintén a Világörökség részét képezi. A meseszép kolostort a X. század környékén remeteségbe vonult Rilai Szent János követői alapították. Talán ez Bulgária legismertebb látványossága, így megéri a kitérőt. A kolostor megtekintése után Szófiában elfoglaljuk ****-os szállásunkat.

7. NAP: SZÓFIA – SZERBIA – BUDAPEST

Reggel Szerbia felé hazaindulunk. A határátlépések időtartamá­nak függvényében érkezünk Magyarországra és Szeged érinté­sével 21 óra körül érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos kirándulás Bulgáriában, félpanzióval, buszos utazással, 4*-os szállással, idegenvezetéssel – vár Szófia, Várna és Napospart

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
31 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére