Kristálytiszta tenger, mesés tájak és világörökségek a Balkánon, 7 nap félpanzióval, buszos utazással, 3-4*-os szállásokkal

Ajánlat kód: 32099
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

239.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 32099

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Süttesd a hasad június végén az Adriai-tenger partján, s fűszerezd meg a vakációt izgalmas városnézésekkel, természetközeli kirándulásokkal!

  • Június 15 - 21.: , 239.000 Ft
  • Augusztus 25 - 31.: , 279.000 Ft
  • Szeptember 12 - 18.: , 259.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza 1 személyre

  • Belépők ára: kb.: 90 €
  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / MISKOLC – BUDAPEST – PÉCS – UDVAR – SZARAJEVÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről és Debrecenből, Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M6-os autópályán haladunk dél felé, útközben is és pécsi utasainknak is felszál­lási lehetőség. Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. A város a XVII–XIX. század közt a Balkán egyik legfontosabb városa volt. Séta, városnézés: török műemléképü­letek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket, monarchia-korabeli épületek és katolikus templomok válto­gatják egymást. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, ****-os szállodában.

2. NAP: SZARAJEVÓ – MOSTAR – MEDJUGORJE

Reggeli után amennyiben előző nap, a határátlépések ideje hosszabbra nyúlik, és nem tudjuk a szarajevói városnézést rendesen megvalósítani, akkor ezt délelőtt bepótoljuk, majd ezt követően Mostarba utazunk. Séta az óvárosban, megcso­dálhatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgyárusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után tovább utazunk Medjugorjéba, mely az egyik legkülönlegesebb zarándok­hely egész Európában. Az 1980-as évektől sorban közzétett Szűz Mária-jelenéseket a katolikus egyház először nem akarta elismerni, de Ferenc pápa később legitimálta a zarándoklato­kat, és hívők százezrei keresik fel helyszínt. Idegenvezetőnk ismertetése után mindenkinek lesz lehetősége egy kis kikap­csolódásra. Az esti órákban érünk Neumba, a tengerparti városba, ahol a szállásunk közvetlenül a tengerpartnál a Grand Hotel Neum****-os szállodában lesz (4 éj).

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. NAP: DUBROVNIK

Reggeli után, aki akar marad és pihen a szállodában, vagy für­dik a tengerben, de van egy fakultatív programlehetőség ezen a napon, mely során elmegyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A belváros ma a világ­örökség része. Gyalogos városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Ennek a háznak az az érdekessége, hogy az óváros többi épületéhez képest viszonylag későn épült, így az 1667-es nagy földrengésben szinte alig sérült meg. A föld­rengés előtt szép gótikus paloták jellemezték Dubrovnik óvá­rosát, melyek a XI–XII. században épültek. A földrengés után, azonban már barokk stílusban lett újjáépítve az óváros. Sétánk során sok ismerős helyszínt fogunk felfedezni, mivel itt for­gatták a „Trónok harca” című film több jelenetét. Közös néze­lődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 50 € (jelentkezés a helyszínen).

5. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS

Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő számú jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulást szervezünk. Érdekes látvány a hajóról a sok kis sziget és a dimbes-dombos boszniai partvidék. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azoknak egész nap, a többieknek visszaérkezés után szabadprogram, fürdőzés az Adriai-tenger habjaiban, de arra is van lehetőség, hogy a szálloda medencéjénél pihenjünk, napozzunk. Fakultatív hajókirán­dulás: kb. 35 € (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: DALMÁCIA – ZADAR

Délelőtt gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A magyar királyság idején Zara néven volt ismert. A városkapun ma is díszeleg a velencei szár­nyas oroszlán, utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesztette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodála-tát elnyeri a Szent Donát-körtemplom, melyet a IX. században Donát püspök kezdte el építtetni, román stílusban. A templom nagyon szokatlan kinézetű, hiszen egyrészt kör alakú, másrészt két szintes, harmadrészt, nincs harangtornya. A Szent Donát templom mögött található a szintén román alapokra épült Szent Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrálisa. Sétánk után folytatjuk utunkat horvátországi szálláshelyünkre.

7. NAP: PLITVICEI-TAVAK – BUDAPEST

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A program során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő vagy nem csúszós edzőcipő használata szükséges. Lesz olyan alkalom is, amikor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás progra­munk után hazaindulunk. Határátlépés után az M7-es autópá­lyán haladunk a főváros felé. 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kristálytiszta tenger, mesés tájak és világörökségek a Balkánon, 7 nap félpanzióval, buszos utazással, 3-4*-os szállásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére