Körutazás Panamában, Kolumbiában és Ecuadorban, repülőjeggyel, félpanzióval, belépőkkel – vár a Panama-csatorna, a Rosario-szigetek, Cuenca és Bogota

Ajánlat kód: 35065
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

2.843.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35065

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Kolumbiában, a világ legfinomabb kávéjának birodalmában, valamint Panamában és a világ közepén, Ecuadorban!

Időpont

  • 2024. február 8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • Szállás a program szerint helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban
  • félpanzió (ebéd vagy vacsora) 1. nap vacsorától, a 16-17. napokon teljes ellátás, 18. napon reggeli.
  • Belépők
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Isabela sziget és Puerto Ayora illeték: kb. 12 USD/fő
  • Vízitaxik díja: 2 USD/fő
  • Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő
  • Szervizdíj / Borravaló: 140 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)
  • Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%

Felár

  • Egyágyas felár: 550.000,- Ft/fő
  • 17-19 fő indulása esetén 170 USD/fő felár fizetendő. (Panama-Kolumbia-Ecuador szárazföld)
  • 7-9 fő indulása esetén +350 USD/fő felár fizetendő! (Galapagos-szigetek) 

Program

1. nap: Budapest – Panamaváros
Repülés Budapestről európai átszállással Panama fővárosába, Panamavárosba. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora.

2. nap: Panama-csatorna – Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁ-val. Hajózás a Gatun-tóig, majd a Majom-szigetekhez, ahol a csuklyás-, az üvöltő- és a tamarin majmok élnek. Látogatás az Agua Clara zsilip nyugati oldalánál található Látogató Központba, ahol alkalom nyílik a csatorna építésének történetét, világpiaci részvételét és az itt zajló tevékenységeket megismerni, illetve az áthaladó hajókat egy modern kilátóhelyről megfigyelni. Ebéd után a San Lorenzo nemzeti park felfedezése, majd túra a 400 éves erődben. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panamaváros
Utazás a Gatun folyó környékére, az EMBERA QUERA bennszülött közösség lakhelyére. A kaland egy 30 perces motoros kenuzással kezdődik a folyón keresztül, a faluban ismerkedés a közösség kultúrájával, nyelvével, ételeivel, majd zenés-táncos bemutató következik. A könnyű, hagyományos ebéd után lehetőség a közösség lakóinak kézműves termékeinek vásárlására. Ezt követően elutazás Panamavárosba, séta „Casco Antiguo” -ban, avagy az óvárosban – a város 1673-ban épült, miután a „régi Panamát” kifosztották és felgyújtották. Szállás.

4. nap: Cartagena
Reggeli után repülés CARTAGENA-ba. Városnézés egy nem mindennapi járművel. A híres Getsemani negyed bejárása, séta a legemblematikusabb utcákon és reprezentatív tereken, ahonnan a hajdani felkelő nép harci szelleme elindította Kolumbia függetlenségét, és idővel művészi mozgalmak születtek a filmiparban, a festészetben, a szobrászatban, a táncban és persze a zenében. Ismerkedés a Palenquerasokkal, akik régen kézzel szőtt kosarakból árulták a trópusi gyümölcsöket, manapság ragyogó mosolyukkal és mutatós ruháikkal pózolnak a fotókhoz a város színes falai között, ezzel keresik kenyerüket. Belépés a helyi egzotikus és szokatlan gyümölcsök világába, a környéken leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök megkóstolása és megismerése. Ezután elmerülés a karibi rumkultúrában. Rumkóstoló programunk során többet megtudhatunk a rum történetéről, a különböző gyártási eljárásokról és azok eredetéről. Különböző rumokat kóstolunk meg többféle kombinációban, felfedezzük illatukat és ízeiket. Vacsora és szállás Cartagenában.

5. nap: Cartagena de Indias – Bogota
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Bogota
A mai napon tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban: La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület és az értékes Arany Múzeum kerül megtekintésre. Természetesen nem maradhat el a gasztroélmény sem, részt veszünk egy kávé- és csokoládékóstolón. Végül megkóstoljuk a helyi ízeket, egy vacsora keretén belül. Szállás.

7. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFIERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

8. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado) – Bogota
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően GUATAVITA-ba utazunk, ahol egy hegyi túra keretében ellátogathatunk a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhoz. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává, és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

9. nap: Bogota– Quito
Reggeli után a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum meglátogatása. A délután folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása. Szállás Quitoban.

10. nap: Mitad del Mundo (Világ közepe) – Egyenlítő – Otavalo
Kora reggel irány a „Világ Közepe” vagyis a MITAD DEL MUNDÓ. Áthaladunk az XVIII. században kijelölt Egyenlítő vonalán, majd az azóta pontos mérésekkel meghatározott EGYENLÍTŐ-höz érkezünk, az itt létesült parkban felkeressük az Egyenlítő-emlékművet és az érdekes fizikai jelenségeket bemutató múzeumot. Délután felkeressük a híres OTAVALÓ-i piacot, ahol jellegzetes szőttesek és egyéb kézműves termékek gazdag kínálata várja a vásárlókat. Szállás.

11. nap: Quito – Riobamba
Városnézés Ecuador fővárosában, QUITÓ-ban: a Függetlenség tere az Elnöki Palotával, Érseki Palotával és a Katedrálissal, La Compania templom (a gazdagon aranyozott templombelsőt a latin-amerikai barokk művészet egyik legszebb példájaként tartják számon), végül megtekintjük a San Francisco-kolostor értékes gyűjteményét. Délután RIOBAMBÁ-ba utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

12. nap: Riobamba – Ingapirca romjai – Cuenca
Reggeli után városnézés Riobambában. Ezt követően folytatjuk utunkat INGAPIRCA (kecsua nyelven: az inkák sziklafala), az ország legfontosabb és legjobb állapotában megőrzött inka romjai felé. Ebéd után továbbutazás Cuencába. Szállás.

13. nap: Cuenca – Guayaquil
Városnézés CUENCÁ-ban, a gyönyörű templomokkal, terekkel, bájos piacokkal, kézműves üzletekkel és virágpiacokkal tarkított hangulatos óvárosban. A település a panamakalap készítés két központja közül az egyik, így felkeresünk egy műhelyt is. Utunkat folytatva a Csendes-óceán felé vesszük az irányt és az El Cajas Nemzeti Parkon keresztül hajtva jutunk el Guayaquilbe. Szállás.

14. nap: Guayaquil 
GUAYAQUIL Ecuador legnagyobb városa, mely két folyó torkolatánál helyezkedik el, és az ország fő tengeri kikötője. Városnézés során megállunk az iguanáktól hemzsegő Seminario Parkban, a San Pedro katedrálisnál, az Integráció téren, illetve ellátogatunk a Las Penas és a Puerto Santa Ana negyedekbe is. Végül kettéválik a csoport.
Azon utastársak, akik nem tartanak tovább a csoporttal, repülőtéri transzfer után hazautaznak. Akik folytatják az utazást a Galapagos-szigetekre, szállás Guayaquilben.

15. nap: Guayaquil – Santa Cruz-sziget – Isabela-sziget
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás a Galapagos-szigetekre, érkezés a Baltra-szigetre. Érkezést követően motorcsónakkal utazunk Santa Cruz északi partjára, majd utazás a sziget déli csücske felé. Útközben ebédszünetet tartunk, majd motorcsónakkal tovább utazunk ISABELA SZIGETÉRE. Vacsora és szállás Isabela-szigeten.

16. nap: Isabela-sziget
Ma egy különleges nap vár ránk, áthajózunk ISABELA-SZIGET nyugati oldalára. Reggeli után sétát teszünk a Flamingó lagúna körül. Ezután látogatást teszünk egy óriásteknős nevelő központban, ahol különféle korú és méretű teknősöket figyelhetünk meg, egyúttal megismerjük a központ munkáját. Transzfer a mólóra, áthajózás Cape Rosára. Miután elfogyasztottuk a magunkkal vitt ebéd csomagunkat a hajón, átsétálunk a kék óceán vízében húzódó lávajáratokon, miközben tengeri teknősöket, pingvineket, rájákat figyelhetünk meg, vagy akár később úszhatunk és búvárkodhatunk is velük. Szállás Isabela-szigeten.

17. nap: Isabela-sziget – Santa Cruz-sziget
Kora reggel motorcsónakkal visszautazunk SANTA CRUZ SZIGETÉRE, majd folytatjuk túránkat a CHARLES DARWIN KUTATÓÁLLOMÁS-hoz (mely 1959-ben lett létrehozva a galapagosi élővilág védelmére), ahol természetes élőhelyükön találkozhatunk óriás méretű teknősökkel, és őshonos varacskos fejű leguánokkal. Ezután sétát teszünk a galapagos-i magasföldön, ahol óriásteknősökkel is találkozhatunk a PRIMICIAS farmon, valamint átsétálunk a vulkáni láva alagutakon. Egy ízletes helyi fogásokból álló ebéd elköltése után ellátogatunk az EL TRAPICHE farmra, ahol a helyi cukornád likőr készítésével ismerkedünk meg. Szállás Santa Cruz-szigeten.

18. nap: Hazautazás
Hosszú útra indulunk. Transzfer közúton és komppal Baltra repülőterére, hogy visszarepüljünk a kontinensre. Érkezést követően átszállás az Európába induló járatra, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Panamában, Kolumbiában és Ecuadorban, repülőjeggyel, félpanzióval, belépőkkel – vár a Panama-csatorna, a Rosario-szigetek, Cuenca és Bogota

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére