5 napos kirándulás Ausztriában, Salzkammergut régióban, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33558
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

179.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33558

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az Ausztria ékszerdobozának tartott Salzkammergut régióban, hegyek és völgyek, csodás tavak között!

Időpontok

  • Június 18 - 22.: , 179.000 Ft
  • Június 26 - 30.: , 179.000 Ft
  • Július 18 - 22.: , 184.000 Ft
  • Augusztus 10 - 14.: , 184.000 Ft
  • Szeptember 12 - 16.: , 179.000 Ft
  • Október 11 - 15.: , 179.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos színvonalú szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb. 191 €
  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Első megállónk és belvárosi sétánk Steyrben lesz, mely az egyik legrégebbi város Ausztriában. Ezt követően Bad Ischlben folytatjuk kirándulásunkat. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta a városban, mely alatt az elegáns palotákat kívülről le is tudjuk fényképezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a városról kapta, és a császár egyik kedvenc süteménye volt. Este érjük el szállásun-kat (4 éj). Vacsora.

2. NAP: 5 UJJ KILÁTÓ – JÉGBARLANG – HALLSTATT

Délelőtt a Dachstein-vonulathoz tartozó fantasztikus látványt nyújtó Krippenstein hegyre megyünk fel. Több program is lehetséges. Elsődlegesen javasoljuk az 5 Ujj Kilátót, amely a nevét alakjáról kapta. Mesés látvány fogad bennünket, amikor kisétálunk valamelyik ujjra és letekintünk az alattunk látható Hallstatti-tóra valamint a környező hegyekre a Salzkammergut régióban. Ezt követően egy természeti ritkaságot, a dachsteini jégbarlangot tekinti meg a csoport. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbarlang sokkal különlegesebb. A jégbarlangban, melynek megtekintése során sok lépcsőt kell megmásznunk, helyi vezető mutatja be a meseszerű képződményeket. Megbeszélt időpontban találkozás az autóbusznál, majd a Világörökség részeként számontartott Hallstatt városát keressük fel. A többszáz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal övezett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Érdekes fotótéma a házfalra felfutatott gyümölcsfa. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Itt található a Csontkápolna is, mely egyszerre érdekes és megdöbbentő. A nap során fontos a kényelmes, nem csúszós, túrázásra alkalmas cipő, továbbá a jégbarlangba meleg öltözet is szükséges.

3. NAP: BERCHTESGADEN – HELLBRUNN – SALZBURG

Délelőtt átlépünk Németországba és Berchtesgadennél felmegyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königssee-t is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve a közelben található Encián Likőrkészítő manufaktúrát keressük fel. Megtekinthetünk egy, az encián termesztését, feldolgozását és a párlat elkészítését bemutató kiállítást, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Amennyiben olyan mennyiségű hó lenne, hogy nem nyitják meg az utat a Sasfészekhez, akkor programmódosulás lesz. Ebben az esetben a Königssee-n veszünk részt egy hajókiránduláson, mely során gyönyörködhetünk a tavat övező hófödte hegyekben. Délután felkeresünk egy különleges vízi kastélyt. Salzburg mellett van a Hellbrunni Kastély, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítették a látványos parkot. A nap hátralévő részét a tartomány központjában, Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik, ahol a hangulatos utcák díszes cégérekkel díszítettek. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják Észak Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. A szabadprogram alatt lesz lehetőségünk az emléktárgyak mellett a híres marcipános Mozart csokigolyókból is vásárolni. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: GOLLING – HALLEIN – HOHENWERFEN – LIECHTENSTEINKLAMM

Mai napunk első programja egy csodás vízesés lesz, mely erdei sétával közelíthető meg. A vízesés látványa a zuhatag lábától is érdekes. Ezt követően egy régi sóbányát keresünk fel. A bányába történő lemenet során kipróbálhatjuk azt az érdekes módot, ahogyan a bányászok csúsztak le a „munkahelyükre”. Ezt köve-tően a régi munkafolyamatokról is hallunk ismertetést. A sóbánya után, a Hohenwerfen várhoz utazunk, mely a Salzach folyó felett magasodik. Siklóval jutunk fel a várhoz, ahol az igazi kuriózumok mellett a környező völgyek mesés panorámája vár ránk. Következő különleges természeti látványosságunk a Liechtensteinklamm. Ez a szurdok kőomlás miatt évekig zárva volt. Komoly felújítás után nyitották meg 2020-ban. Újdonság a Hélix lépcső, mely 30 m mélyen vezet le a kanyonba. Időjárás függvényében a programok sorrendje változhat. Szállás.

5. NAP: ST. WOLFGANG – ST. GILGEN – MONDSEE – BP.

Reggel először St. Wolfgang városába megyünk. Megtekintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést, és annak híres gótikus templomát is. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. A tavon körbetekintve a köröttünk magasodó 1-1.500 m magas csúcsok látványa egyszerűen lenyűgöző. Sankt Gilgeni sétánk után tovább utazás, majd megállunk Mondsee-ben, mely város is a Salzkammerguti-tóvidék része. Séta a tóparton, majd megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk templomot. Ezt követően hazaindulás, Budapestre érkezés az esti órákban, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére