13 napos körutazás Indiában és Nepálban, a híres Aranyháromszögben, repülővel – vár a Himalája, Delhi, a Taj Mahal, Jaipur és Katmandu

Ajánlat kód: 34034
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.045.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 34034

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a legendás Aranyháromszög egzotikus országait, tájait és városait, látogasd meg a lenyűgöző Taj Mahalt, Agra városát, és csodáld meg a Himaláját!

Időpontok

  • November 14 - 26.: , 1.045.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 5 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Vízumdíj + ügyintézés (India) 25 000 Ft
  • Belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). Borravaló: ajánlott 8 USD/nap/fő.
  • Fakultatív kirándulások ára összesen: 480 USD/fő.
  • A nepáli belépéshez szükséges vízumot a katmandui repülőtéren lehet megváltani kb. 30 USD áron.
  • Nepálban a Mount Everest repülés időjárásfüggő. Amennyiben a helyszínre érkezve a viszonyok nem teszik lehetővé a repülést, a transzfer költségét, kb 20 USD összeget/fő felszámolják. 

Felár

  • Fakultatív vacsora (11 alkalom) 82 000 Ft
  • Egyágyas szoba felára 172 000 Ft

 

Program

1. NAP: BUDAPEST – DELHI

Átszállással elutazás Indiába.

2. NAP: DELHI

Várhatóan az éjszakai órákban megérkezés Delhibe, transzfer a hotelbe, ahol elfoglaljuk szobáinkat és pihenni térünk. Reggeli után megkezdjük városnéző programunkat. A túra során betekintést nyerünk Delhi régi és új részének látnivalóiba. 800 éves történelme során emelkedett a mai pozíciójába a város, elhaladunk a kormányzati negyed, az elnöki rezidencia mellett, megállunk az Indiai kapunál, mely a különféle indiai háborúk mártírjainak emlékműve, az UNESCO világörökség része. Mahatma Gandhi fekete márvány emlékműve egy nagy zöld területen található. Látjuk a Jama Masjid mecsetet, és a szintén Világörökség részét képező Vörös Erődöt. A mogul birodalom fontos támaszpontja a mogulok kiűzése után brit katonai támaszpontként szolgált, ma a szuverén India jelképe, az egyik leglátogatottabb turistacélpont Delhiben. Riksára ülve bebarangoljuk az Erőd környéki kaotikus utcákat, láthatjuk az árusokat, a kereskedőket, a jellegzetesen indiai utcaképet, embereket és természetesen a szent állatukat, a teheneket. Khari Baoli, Ázsia legnagyobb fűszerpiaca, ahol rengeteg őshonos fűszer közül vásárolhat. Este visszatérünk a szállodánkba, ahol pihenés, szabadprogram.

3. NAP: DELHI – JAIPUR

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és autóbusszal a rózsaszín város, Jaipur felé vesszük az irányt. Jellegzetes színét Viktória királynő 1876-os látogatásának tiszteletére kapta. Szállodánkba érve, elfoglaljuk szobáinkat. Rövid felfrissülés, majd meglátogatjuk a helyi piacot. Jaipur híres a vásárlási lehetőségeiről, aki egy szép kendőt, vagy ezüstékszert szeretne itt nyugodtan körbenézhet. Ezt követően a Birla Mandir hatalmas, fehér márvány épületéhez megyünk. Híres finom faragványairól és megmunkált szobrairól. 1988-ban épült egy iparmágnás megbízásából, Narayan és hitvesének, Laksminak, a gazdagság istennőjének szentelték. Csodaszép a fehér márvány az esti megvilágításban. Visszatérünk szállodánkba, ahol szabadprogram, pihenés.

4. NAP: JAIPUR

Reggeli után a városon kívül eső, korábbi mogul székhely, Ambert látogatjuk meg. A XVII. században épült erődöt erős falak veszik körül, és a Moat-tóra néz. Dzsippekkel jutunk fel a bejárathoz. Akik különlegességre vágynak, ők elefánt háton is megteheti a felfelé vezető utat. (Előzetesen kell jelezni, szigorú állatvédelmi szabályokat vezettek be, korlátozva van a napi létszám.) A leglenyűgözőbb része talán a Tükör Csarnok, ahol a falakba van sokezer tükördarabka mozaikként beépítve. Megállunk egy fotószünetre a Szelek Palotájánál, egy méhsejt alakú rózsaszín épületnél, amely nevét onnan kapta, hogy tájolásának köszönhetően rácsos ablakain még a nyári forróságban is átjár a hűvös szél. A ház hölgyei a rácsos ablakok mögül úgy szemlélhették az utcát, hogy ők maguk nem látszódtak. A Városi Palota nagy része ma múzeumként szolgál, a palotától nem messze elsétálunk a Királyi Csillagvizsgálóhoz, az egyik legnagyobb, ami Indiában található. Napunk végén visszatérünk a hotelbe. Szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség: A kora reggeli órákban előzetes jelentkezés alapján lehetőség nyílik egy hőlégballonos túrára a város felett. A kirándulás ára: kb. 210 USD/fő

5. NAP: JAIPUR – ABHANERI – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és Agra felé vesszük az irányt. Útközben megállunk a Chand Baori víztározónál. Ezek az építmények hatalmas mennyiségű vizet képesek tárolni és hűteni is. A X. századi építményt az öröm és boldogság istennőjének szentelték. 3500 szimmetrikus lépcsője lenyűgöző képet mutat, fentről letekintve. Agrába vezető utunk következő megállója Fatehpur Sikri, az elhagyatott vörös homokkő város. A XVI. században, elkészülte után nem sokkal, kiszáradtak a kútjai, így elnéptelenedett. A London nagyságú városban ma barangolhatunk a 300 éve épségben megmaradt falak között. Kora esti órákban érkezünk meg Agrába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: AGRA

A világ 7 újkori csodájának egyike, a fehér márvány síremlék, a Taj Mahal megtekintése vár ránk. 20.000 ember több, mint 22 éven át építette, a márványtömböket többszáz kilométerről 1000 elefánt hátán szállították ide. Shah Jahan mogul szeretett feleségének emelte az épületet, aki 14. gyermekük születésekor hunyt el. Akármilyen szögből nézzük, az épület arányos és hihetetlenül pontos, ám közelebb érve lenyűgöző, ahogy a márványberakásokat elhelyezték, indaminták és geometriai alakzatok figyelhetők meg a márványtömbökben. A síremlék körbejárható, sétálhatunk a kertben a szökőkutak mentén. A látogatás után még egy hatalmas épület vár ránk Agrában. A mogul építészet kiemelkedő példája, a Yamunah folyó keleti partján fekszik. Megtekintjük a közösségi csarnokokat és a királyi pavilonokat, majd visszatérünk a hotelbe. Rövid felfrissülés után egy esti showműsorra megyünk, ahol Shahjahan és Mumtaz Mahal csodálatos szerelmének története elevenedik meg előttünk. Így válik teljessé számunkra az a történet, ami aztán a világ ezen csodáját adta nekünk.

7. NAP: AGRA – DELHI

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és visszautazunk Delhibe. (Kb. 4 órás út) A déli – kora délutáni órákban megérkezünk, és elfoglaljuk szállásunkat. Délután a világ egyik legnagyobb átmérőjű hindu templomába, Akshardham-ba látogatunk el. Az indiai gazdag örökség, hagyományok, ősi építészet és spirituális üzenetek kvintesszenciája. A templom 100 hektáron terül el, különféle kiállítások mutatják be az indiai örökséget. A templomban megtekintünk egy előadást, mely víz- és fényjátékokat mutat be. Este visszatérünk a hotelbe, szabadprogram, pihenés.

8. NAP: DELHI – BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG NEPÁLBAN/+1. NAP: DELHI- KATMANDU

Korai reggeli után kicsekkolunk, majd transzfer a repülőtérre és európai átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés várhatóan a késő délutáni órákban. (A hazautazás egyénileg történik, idegenvezetőnk a hosszabbítani kívánó utasokkal marad)

Hosszabbítás: 

Aki a nepáli hosszabbítást választja, azokkal szintén kora reggel elrepülés Katmanduba. A helyi képviselő várja a csoportot. Transzfer a hotelbe, ahol csomagszobában helyezzük el bőröndjeinket. Rövid szusszanás után városnézésre indulunk a nepáli fővárosban. A Kathmandu-völgy legősibb és legrejtélyesebb szentélye, a Swayambhunath sztúpa, amelyet Majom-templomként is emlegetnek. A történelmi feljegyzések szerint a sztúpa több mint 2500 éves. Mindkét oldalára Buddha szeme és szemöldöke van festve, az orra pedig Devanagari írással az egyes számot ábrázolja. Ez a sztúpa is felkerült az UNESCO világörökségi kulturális helyszínek listájára, csodás panorámaképek készülhetnek innen. Kathmandu szíve a Durbar tér; itt az óváros varázsa jól keveredik a hagyományos építészettel a gazdag kulturális háttérben. Az egész teret 1979-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A hatalmas komplexum három fő térből áll, amely palotáknak, templomoknak és udvaroknak ad otthont. Visszatérünk a szállásunkra, ahol megkapjuk szobáinkat.

+2. NAP: FAKULTATÍV MOUNT EVEREST REPÜLÉS – PATAN – KIRTIPUR

Aki szeretne, az ma a kora reggeli órákban az időjárás függvényében részt vehet egy kb 2 órás repülésen a Mount Everest felett. A transzfer után egy kisgéppel szállunk fel, és gyönyörködhetünk a csodás hófödte csúcsokban. A leszállást követően transzferünkkel visszatérünk a hotelbe, ahol lehetőség lesz reggelizni, majd indulhat a csoport többi tagjával kiegészülve az egész napos programunk.  A repülésre a helyszínen lehet jelentkezni, időjárásfüggő a megvalósulása. A várható díja kb. 320 USD/fő. Délelőtt Kathmandutól mindössze 5 km-re délre található Patanba megyünk, amely a völgy három királyi városának egyike. A képzőművészet és az építészet kedvelőit a város számos buddhista és hindu templom, valamint több mint 1000, a legszebb fa- és kőfaragványokkal büszkélkedő műemlék várja. A tér régi királyi paloták, művészi udvarok és pagodatemplomok keveréke. Az egykori királyi palotaegyüttest múzeummá alakították át. A téren néhány elbűvölő művészi alkotás található templomok formájában, bár a földrengés elpusztított néhány évszázados templomot, a völgy mindhárom városa közül Patan emelkedett ki elsőként a romok közül, és nyílt meg a turisták előtt. Délután Kirtipur vár ránk. A város fő látnivalói a Chilancho sztúpa, a Bagh Bhairav templom és az Uma Maheshwar templom. A kisváros két dombon fekszik, a két domb alján található a háromszintes Bagh Bhairab-templom a vad Bhairab istenséggel, amely egy tigris alakjában látható. Tiszta időben az egész völgyet láthatjuk, a Havas-hegységet, és ha az ég kék marad, még az Everestet is. Este térünk vissza szállásunkra.

+3. NAP: BHAKTAPUR – NAGARKOT

Bhaktapur neve szó szerint azt jelenti, hogy "a bhakták városa". Bhaktapur a völgy három középkori városa közül a legjobban megőrzött, és az egész ország leglenyűgözőbb vallási építészeti alkotásai közé tartozik. Három főtere van, a Durbar tér, a Taumadhi tér és a Dattatreya tér; pagodákkal és shikhara stílusú templomokkal tarkított. A forgalomtól és a szennyezéstől mentes Bhaktapur messze a legtisztább város a völgyben. Keskeny, kővel burkolt utcák kígyóznak a vörös téglaházak között, amelyek rejtett templomokhoz, vízcsobogókhoz és udvarokhoz vezetnek. A helyiek a közös udvaron gyűlnek össze fürödni, vizet gyűjteni, mosni, és néhányan csak úgy társasági életet élnek. Bhaktapur kulturális kézműves termékeiről, például a fazekasságról, bábokról és maszkokról ismert, tökéletes hely a vásárlásra, ha könnyű és könnyen hordozható szuvenírekre vágyik, de ellátogatunk egy fazekashoz, ahol ki is próbálhatják az edénykészítést. Ha belefáradtunk a sétába ebben a lenyűgöző városban, megkóstolhatjuk az ízletes Juju Dhau "királyi túrót" ami helyi ételkülönlegesség. Innen Nagarkotba utazunk. A falu különböző szállodákkal rendelkezik, amelyek egy hegygerincen helyezkednek el, és a Himalája egyik legszélesebb kilátást nyújtják. A napfelkelte kilátópontjairól tiszta időben tökéletes kilátás nyílik a Himalájára és az alatta elterülő Völgyre. A helyiek és a külföldiek kedvelt kirándulóhelye Nagarkot a kultúra, a hagyományok és a természet ötvözete. Este visszatérünk a szállásunkra.

+4. NAP: BUNGAMATI/KHOKANA – PHARPING ÉS DAKSHINKALI

Reggeli után délelőtt folyamán a Patan közelében fekvő 2 kis faluba, Bungamatiba és Khokanaba utazunk. Bungamati utcáin a tradicionális házak és templomok között sétálva, rengeteg csodálatos fafaragás, és szobrok között válogathatunk, vásárolhatunk. Ezen a helyen született a völgy patrónusa, Rato Machhendranath. Itt található 2 csodás templom, melyek ellenálltak a 2015-ös földrengésnek, ezeket is megtekintjük. Nem messze fekszik innen Khokana falucska, mely mustármagolajáról híres és 2 kis tava közelében fekvő templomairól. Délután 2 templomot tekintünk meg. A völgy számos más hegyéhez hasonlóan Pharping is a hinduizmus és a buddhizmus szent helye, és kulturálisan virágzó newar város. Pharpingtól négy kilométerrel délebbre, a völgy peremén található a Dakshinkali templom, a Dakshinkali név a "Dakshin", azaz "dél" szóból és a "Kali", azaz "fekete nőstény" névből áll, amelyet Kali hindu istennőnek szenteltek. A vérszomjas istennő kielégítésére az emberek különböző állatokat áldoznak fel, hogy kedvében járjanak, és azt kérjék, amire a szívük vágyik. Programunk során térünk vissza a szállodánkba.

+5. NAP: PASHUPATI ÉS BOUDHANATH TEMPLOMOK

Reggeli után 2, többezer éves templom vár ránk. A Bagmati folyó partján található a szent Pashupati templom. Pashupati Siva egyik megnyilvánulása, és azt jelenti: "Az állatok ura". Ez a templom 1979 óta az UNESCO Világörökség része. A templom helyisége templomokból, ashramokból, bálványokból és évszázadok alatt hozzáadott feliratokból áll. A templom a Maha Shivaratri Fesztivál idején a hívők legfőbb célpontja, ahol több ezres tömeg gyűlik össze, hogy tisztelegjen az Úr Siva előtt. A Boudhanath sztúpa az 5. században épült, az Úr Buddha négy szempárjával a négy égtáj felé néz, amelyek örökké őrködnek az emberek és tetteik felett. A 82 méter átmérőjű alapjával a Boudhanath a világ legnagyobb buddhista sztúpája. Ma a tibeti lakosság szőnyegkészítéssel, kereskedelemmel foglalkozik itt. Szabadidő, vásárlási lehetőség, majd szállásunkra megyünk. Itt rövid pihenő után egy szállásunkhoz közel eső étteremben fogyasztjuk el vacsoránkat és élvezzük a nepáli tradicionális zenés showműsort.

+6. NAP: KATMANDU- HAZAUTAZÁS

Reggeli a hotelben, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás. Érkezés Budapestre várhatóan az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

13 napos körutazás Indiában és Nepálban, a híres Aranyháromszögben – vár a Himalája, Delhi, a Taj Mahal, Jaipur és Katmandu

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
43 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére