Vár a víz birodalma, a Plitvicei-tavak, a Bledi-tó, a Savica-vízesés és az Adria, 5 nap / 4 éjszaka 1 személyre félpanzióval és buszos utazással

Ajánlat kód: 32096
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

106.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 32096

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a varázslatos Plitvicei-tavakhoz, a Postojnai-cseppkőbarlangba, a gyönyörű Bledi-tóhoz és más lenyűgöző helyszínekre, ahol a víz az úr!

Időpontok:

  • Május 15 - 19.
  • Június 06 - 10.
  • Július 22 - 26.
  • Augusztus 22 - 26.
  • Szeptember 10 - 14.
  • Szeptember 26 - 30.
  • Október 19 - 23. 

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 4 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Félpanzió
  • Buszos utazás

Felár

  • Egyágyas felár: 17.500 Ft

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – ŽALEC (490 km)

Reggeli indulás. Szlovéniába érve megállunk a Lendva köze­lében lévő kilátónál, melynek különlegessége, hogy körbete­kintve 3 országba (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) is bepillanthatunk. Délután már Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Utazásunk követ­kező állomása egy Žalec nevű kisváros. Ellátogatunk ahhoz a 2016‑ban létrehozott nevezetességhez, amely ismertté teszi Žalec városát. A központban sörkutakat állítottak fel. Itt vásárol­hatunk egy „varázskorsót”, amelybe 6 féle, azaz 6-szor 1 dl sört csapolhatunk. A sörkóstolás mellett (sör)vásárlási lehetőség is lesz. Továbbhaladva Szlovénia tájait csodálhatjuk meg. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA (160 km)

Délelőtt a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, mere­dek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglavot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látvá­nya. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az óvárost, melynek épületeit a független­ség után fokozatosan újították fel, majd a dómot, és a Hármas hidat, mely a város szíve és mindig hömpölyög körötte a tömeg. Felkeressük a ferences templomot is. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

3. NAP: POSTOJNA – OPATIJA – RIJEKA (200 km)

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legna­gyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbar­langot először kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely híres monarchiai üdülőhely volt, sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botanikus parkját és a Szent Jakab-templomot. Aki akar, az napozhat és bemehet az Adriai-tengerbe. Ezt köve­tően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón, mely mindig rendkívül népszerű. A kikötőben tenger­járó hajókat, teherszállító hajókat láthatunk. Szállás Rijekában.

4. NAP: RIJEKA – PLITVICEI-TAVAK (200 km)

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. A tórendszer 16 tavát szinte megszám­lálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túra­cipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg – ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és aján­dékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el Plitvice környéki szállásunkat, vacsora.

5. NAP: PLITVICE – ZÁGRÁB – BUDAPEST (500 km)

Reggeli után az ország fővárosába, Zágrábba megyünk. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jelasics téren, a Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárlóutcába. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe vagy elfogyaszthatunk egy kel­lemes ebédet a sok szép étterem egyikében. Zágrábi progra­munk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Vár a víz birodalma, a Plitvicei-tavak, a Bledi-tó, a Savica-vízesés és az Adria, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre félpanzióval és buszos utazással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére