Dél-Afrikai körutazás márciusban - repülőjeggyel, szállással, félpanziós ellátással, különleges programokkal, idegenvezetéssel, utasbiztosítással 1 személy részére

Ajánlat kód: 31237
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

918.700 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31237

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Utazz Afrika déli csücskébe, ismerd meg a kulturáját és fedezd fel a bámulatos kincseit!

Utazás időpontja: 

  • 2019. november 15-i indulással 15 nap 1.152.0000 Ft helyett 918 700 Ft / Fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • repülőjegyet Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, menetrend szerinti járaton
  • közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
  • 12 éj szállást középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
  • félpanziót (reggeli és vacsora) a program alapján Dél-Afrikában + egy alkalommal a 10. napon ebédet
  • reggelit + egy alkalommal, snack-et itallal a zambiai - botswanai hosszabbítás során
  • kirándulásokat a program szerint
  • belépőjegyek árait
  • idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)


A részvételi díj nem tartalmazza:

  • repülőtéri illetéket: kb. 195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
  • belső repülések árát: (Itthon, indulás előtt fizetendő az irodában!)
  • Fokváros – Durban útvonalon: 150,- USD/fő
  • Johannesburg – Livingstone - Johannesburg útvonalon: : 480,- USD
  • zambiai vízum: kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő, érvényes Zimbabweba és Botswanaba is! Az utazás dátumáig változhat)
  • kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (Részvételi szándékot a hátralékkal egy időben kérjük jelezni!!!!)
  • a Dél-Afrika programon 15 – 19 fő indulása esetén a 39.600,- Ft-os / fő felárat + hosszabbítás esetén 10 – 14 fő esetén a 27.800,- Ft-os / fő felárat
  • szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 50,- USD + 20,- USD / fő
  • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
  • egyágyas felár: 292.000,- Ft

Fakultatív program árak :

Fakultatív programok: A részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!!!!!

  • Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 195,- USD
  • Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 200,- USD 
  • Büfé vacsora a hotelben: 29,- USD / vacsora
  • Zimbabwei kirándulás: kb. 70,- USD + határátlépési illeték

A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. január 2!

  • Utazás: Bp. – Fokváros , Fokváros–Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon menetrend szerinti repülőjáraton, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
  • Elhelyezés: középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
  • Ellátás: félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé- vagy menürendszerben) + 1 ebéd a 10. napon, 11. naptól bőséges büféreggeli + 1 snack itallal

Program leírása:

  • 1. nap: Budapest – Fokváros Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

 

  • 2. nap: Fokváros - Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során, elsőként (időjárás függvényében) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Csodálatos panoráma tárul elénk a városra, az Atlanti óceánra, valamint a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

 

  • 3. nap: Jóreménység Fok - Egész napos kirándulás a Jóreménység Fokához. Utazás a Houth Bay öbölbe az Atlanti óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Hajózás a FÓKA SZIGET-hez, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba. Időjárás függvényében a CHAPMANSPEAK sziklába vájt festői útvonalon keresztül jutunk el erre a különleges helyre. Ez az egyik legdrámaibb tengerparti útvonal a világon, amely félkörben átöleli a tengert 9 kilométeren át, 114 kanyarral a sziklás partvidék mentén, káprázatos panorámával. Fotózási lehetőség a Jóreménység Fok táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfont-ra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban

 

  • 4. nap: Borvidék – Durban – Umhlanga Rocks - A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve. Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házaival, Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat utca a hatalmas tölgyfáival, látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban, valamint az Oom Samie se Winkel (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja). Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután repülés DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtrópikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és a leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

 

  • 5. nap: Durban – St. Lucia - Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, Indiai Piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen megmárthatjuk a lábunkat az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában.

 

  • 6. nap: St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld - Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények, afrikai települések között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLDRE, mely jelenleg független királyság, III. Mswati király az uralkodó. Látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

 

  • 7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park - Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 

  • 8. nap: Krüger Nemzeti Park – Vadles - Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával. Dél-Afrika legnagyobb, leglátványosabb, legszebb, legérdekesebb vadasparkja a KRÜGER Nemzeti Park! Itt valóban a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 

  • 9. nap: Panoráma út – Pretoria- Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között megbúvó városka, melyhez számos aranyásó történettel. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A GOD’S WINDOW („Isten ablaka”) szintén páratlan látnivaló (Időjárás függvénye!). Jó időben innen rálátunk a 900 m mélységben elterülő ritka, őshonos erdőkkel benőtt sziklákra, vadrezervátumokra. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a Blyde folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklából három zulu, azaz a bennszülöttek kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

 

  • 10. nap: Pretoria – Lesedi – Johannesburg - PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során megismerkedhetünk a törzsek életkörülményeivel, szokásaival és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. A büféebéd után a rövidebb programot választók, transzfer a reptérre. A Zambia – Botswana – Zimbabwe programon hosszabbítóknak, vacsora és szállás Johannesburgban.

 

  • 11. nap: Viktória vízesés - Délelőtt átrepülünk Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. Délután vezetővel keressük fel a Viktória-vízesést, melyet Dr. David Livingstone angol utazó fedezett fel, és az újkori világ 7 csodája között tartanak számon. A déli féltekén ez a nyár kezdete, a Zambezi folyó vízgyűjtő területén kevés csapadék esik. Ilyenkor a zambiai oldalon kisebb a vízesés hozama, így ebben az évszakban a grandiózus sziklaalakzatok kerülnek előtérbe, míg a mi tavaszi időpontunkban a víz mennyisége és látványa nyűgözi le a turistákat. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése.

 

  • 12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park - Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

 

  • 13. nap: Zimbabwe- A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Ezért átkelünk a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. A másik oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot, mert ebben az időszakban, a Zambezi folyó vize a zimbabwei oldal irányába folyik! Délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában.

 

  • 13. nap: Zimbabwe - A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy fakultatív kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. A másik oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. 

 

  • 14. nap Búcsú Afrikától… - A kalandot kedvelő bátraknak egy extrém fakultatív lehetőség: fürdőzés a Viktória-vízesésben! A vízesés legmagasabb pontján (kb.110m) található az évmilliók során, a természet által kimélyített ún. Ördög-medencéje. Fantasztikus látvány, felejthetetlen élmény a Zambézi vizének erejét a vízesés peremén testközelből megtapasztalni, s a medencéből lepillantani a mélybe. Részletesebb leírás az irodánkban és honlapunkon. Menetrend függvényében délután repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

 

  • 15. nap Budapest - Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség: 

  • Dél-Afrika: Isimangaliso Wetlen Park, Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés

Kellemes utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Dél-Afrikai körutazás márciusban repülőjeggyel, szállással, félpanziós ellátással, különleges programokkal, idegenvezetéssel, utasbiztosítással 1 személy részére

Fontos

Időpont • 2019. november 15 -i indulással

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére