Hawaii, a Csendes-óceán trópusi paradicsoma, 15 nap / 12 éjszaka 1 főre programokkal, helyszíni közlekedéssel, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31797
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

975.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31797

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Eredj James Cook kapitány nyomába, látogass el Pearl Harborba, élvezd a hawaii aranypartot és ismerkedj a lenyűgöző vulkánokkal egy felejthetetlen márciusi utazáson!

Időpont

  • 2020.11.15. - 2020.11.29. : , 1.025.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 12 éjszakai szállást helyi, 3*-os szállodák kétágyas szobáiban
  • A megadott programokat
  • A helyszíni közlekedést kisbusszal
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Nemzetközi és belföldi repülőjegyek és illetékek kb. 520.000 Ft
  • ESTA engedély kb. 13.000 Ft
  • Belépők kb. 194 USD, a helyszínen fizetendő
  • Útlemondási biztosítás 1,5%

Egyéb költségek, felárak

  • BBP biztosítás
  • Egyágyas felár 417.000 Ft
  • Fakultatív program

Program

1. nap: Budapest - Honolulu

Elutazás menetrendszerinti járattal az Egyesült Államokba, majd onnan a Csendes-óceánon át, a Hawaii –szigetekre. Étkezések a repülőgépeken. Útközben rövid áttekintés a 132 szigetből (8 nagyobb, lakott sziget) álló, 16.700 km2 területű trópusi szigetcsoport természeti földrajzáról. Az időzónák átlépésének köszönhetően este megérkezés O’ahu szigetére, Honolulu-ba. Kisbuszunk átvétele után rövid utazás a Waikiki városrészben lévő szállodánkba. Szállás Waikikin (4 éj).

2. nap: Aloha Honolulu!

Séta a Waikiki Beach központi strandjain, a Kapaemahu Varázs Köveihez. (Az erőadó köveket Tahitiről jött varázslók hagyták itt – aki átölelte őket, fáradhatatlanná vált, testiekben és lelkiekben egyaránt.) Fotószünet Duke Kahanamoku (1890-1968) a szörfözés atyja szobránál. Rövid strandolási lehetőség, majd városnézés a 360.000 lakosú fővárosban. O’ahu jelentése „A gyülekezőhely”, míg Honululu-é „A védett öböl”. Így érthető, hogy a szigetek 1.300.000 lakosának 80%-a ezen a szigeten, s ennek is 1/3 része Honolulu-n él. Az óceánparti nagyváros a természeti szépségek és modern építészet harmonikus ötvözete, óceánfrontján trópusi korallpadokkal, hátterében zöld, trópusi erdőkkel borított hegyoldalakkal. Látogatás a Bishop Múzeumban, a világ legnagyobb polinéz kiállítás együttesének megtekintésével. (A múzeum Hawaii mellett, rendkívül gazdag Polinézia, Mikronézia és Melanézia gyűjteménnyel is bír.) A Honolulu városnézés fontosabb állomásai: State Capitol – St. Andrews Katedrális – Washington ház (volt kormányzói palota) – Iolani Palota (belülről is) – Nagy Kamehameha (1782-1819) szobra – Lili’ Uokalani királyné szobra – Ali Iolani Hale – Kawaiaha’O templom – Missziós házak múzeum. A naplemente fényképezése a Hilton Hawaiian Village Lagúna pálmákkal övezett, fehér homokos strandján.

3. nap: Pearl Harbor és Kailua

Ellátogatás Pearl Harborban. A kikötő tengeri múzeuma átfogó áttekintést ad az 1941. dec. 7-én történt japán támadástól – a II. világháború legnagyobb tengeri csatáin át – az 1945. szept. 2-i japán fegyverletételig. Látogatás hajóval az elsüllyedt USS Arizona tengeri roncsánál. 2 órás bejárás a Missouri csatahajón. Utazás a Kalaniana ’Ole főút festői útvonalán a sziget legkeletibb csücskéhez, a Makapu’u –fok világítótornyához. Az óceánparti torony és a Koko kráter panorámáinak fényképezése, majda rendelkezésre álló időtől függőenstrandolási lehetőség Kailua fehér homokos strandján, a pálmafövenyek fényképezésével.

(Figyelem! A napi programok sorrendje a Pearl Harborból kapott visszaigazolások függvénye.)

4. nap: A Föld legnagyobb hullámai és O’ahu trópusi ültetvényei

Reggeli indulás az Északi Partra. Rövid látogatás a Byodo-In templomban, a világhírű, 1000 éves kiotói templom pontos másában. Pihenő a Kualoa Birtokon, a Jurassic Park, Godzilla és a Lost c. film sikerek forgatási helyszínén, étkezési és vásárlási lehetőséggel. Séta az Ahupua’a’O Kahana Park ősi, polinéz halneveldéinél és az óceánparton. Megérkezés a déli órákban La’ie-be, a szamoai mormonok városába, a néhai tabu szegők és legyőzött harcosok volt rejtekhelyére. Látogatás a mormon templomban. Ismertetés az ÉK-i passzát szelekről és a keleti esőerdőkről. „Kiérkezés” az Északi Part-ra A végtelen óceán felől érkező, olykor több mint 10 m magas (!) óriás hullámok és hullámlovasaik fényképezése a világhírű Sunset Beach, Banzai Pipeline és Waimea partszakaszokon, rövid fürdőzésekkel. Délutáni utazás a sziget belsejébe. A Dole ültetvény megtekintése 16:30-tól. Ismerkedés a birodalom alapító James D. Dole életével, s Földünk legnagyobb ananász ültetvényének finomságaival – zárásig. Hazaérkezés Waikikire este.

5. nap: A Nagy Sziget királyi nyaralója

Reggel elrepülés belföldi járattal Hawaii-ra (Big Island). Bejelentkezés a hotelünkbe a 10.000 lakosú Kailua-Konán, az örökkön napsütötte Kona Coast partvidék legszebb városában. Séta Hawaii volt királyainak nyaralóhelyén, annak pálmákkal szegélyezett fövenyén. Látogatás a kétszintes, 1885-ben Kalakaua király által felújított Huline Palotában, majd az Ahu’ena Hieu-nál, a sziget uralkodóinak templománál. (Itt hunyt el 1819-ben Nagy Kamehameha is.) Séta a korallból épült Moku’aikana templomnál, a szigetek első keresztény épületénél. A rendelkezésre álló időtől függően rövid utazás a Kekaha Kai Parkba. 2 X 30 perc séta a fekete lávamezőkön át (oda – vissza 5 km) Makalawena fehér homokos strandjára. Fürdőzés az álomszép és eldugott föveny pálmái alatt. Esti visszaérkezés a hotelbe. Szállás Konán (2 éj).

6. nap: James Cook kapitány nyomán

Indulás délre, a világhíres kávé ültetvények mentén. A Kona Kávéöv természeti földrajzának ismertetése. Áthaladás Holualoa-n, a válogatottan szerencsés ide települt művészek és életművészek nyaralóvárosán. Átutazás Honalo városkáján,majd Kealakekua felé. Útközben a több mint 40 km hosszan húzódó ültetvényvilág, 650 kávéfarmjának legszebbjeinek fényképezésével. Kealakekukába érve látogatás a Greenwell család 1850 óta megművelt kávébirtokán. Továbbutazás délre, Captain Cook városába, útközben ismerkedés a híres brit felfedező életével és itt bekövetkezett halála körülményeivel. Séta a Kealakekua-öböl Emlékparkban, Cook kapitány 1877-ben átadott emlékművének fotózása a távolból. Továbbutazás délre, a Pu’uhonua O Honaunau Nemzeti Emlékparkba, menet közben a hely nevének kiejtési kísérleteivel... A sziget talán legfontosabb szakrális helye, a törzsfők temetője, s egyben végső menedék is volt. A tabu (kapu) rendszer megszegői, illetve a legyőzött harcosok is ide menekültek, hogy a papok segítségével megtisztuljanak – s új életet kezdhessenek. Séta a harcos ősök sírjaihoz, a polinéz királyi kajakok kikötőjéhez, a templom romokhoz, illetve a „Hawaii Nagy Falhoz” . 2 órás fakultatív strandolási és búvárkodási lehetőség a csodaszép öbölben. Esti visszautazás Kailuna Konába.

7. nap: A hawaii Aranypart és a Waipi’O völgy

Kora reggeli indulással utazás Honokohau halász kikötőjébe. Jó szerencse esetén a világrekorder méretű kardhalak fotózása. Kutatás a partvidék óriásteknősei után. Továbbutazás a South Kohala Coast-ra, népszerű nevén Az Aranypartra. Úszás és csoportkép készítés a Hapuna Beach-en, számos utazási, nyaralási szaklap szerint, Földünk talán legjobb strandján. (!) Továbbutazás a Pu’ukohola Heiau Nemzeti Emlékparkba, a polinéz templomok és emberáldozatok emlékhelyére. Ismerkedés a néhai luakini (emberáldozat) ceremóniákkal, illetve az itt történt néhai hatalmas építkezések históriájával. Felkapaszkodás Waimea felföldi legelőire. Átutazás a Parker Ranch hullámzó legelőin, ismerkedés a cowboy birodalom alapító John Palmer Parker életével. A paniolo-k, a mexikói és spanyol cowboyok, valamint a longhorn szarvasmarhák fotózása. Rövid vásárlási lehetőség a Parker cowboy bevásárlóközpontban. Délutáni érkezés a festői szépségű Waipi’O völgy kilátópontra, Kuka’ilimoku, a háború istene kegyhelyére. A hatalmas vízesésekkel ékesített völgy valaha a legbátrabb polinéz harcosok gyülekező és ember áldozat bemutató helyszíne volt. Fotószünet, majd vezetés délre, a Hamauka Coast partvidéken. Séta az Akaka Falls Park esőerdőben, a több mint 100 m magas vízesés fotózásával. Esti megérkezés Hilo-ba, a sziget legnagyobb és legesősebb városába. Szállás Hiloban (2 éj).

8. nap: Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

Reggeli indulással egész napos látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti Park drámai szépségű és legkülönlegesebb pontjain. Közös információgyűjtés és filmnézés a Kilauea

Látogatóközpontban, majd „kihajtás” bolygónk legaktívabb vulkáni kráterének peremére. Ismerkedés a Kilaueá-val „testközelből”: Séták és vezetés a peremen, fotószünetekkel. Rövid túra a Kén-partoknál, majd továbbutazás a Jaggar Múzeumhoz. Séták a láva által „sávozott” esőerdőkben, majd a Keanakako kráternél, amíg a kén-dioxid felhők és a rangerek megengedik. Séták a leglátványosabb (kihűlt) lávamezőkön, majd vezetés az óceánpartra a Holei Sea Arch vulkáni boltívhez. Alkonyatkor a vörösen izzó lávák fényének fotózása. Késő esti visszaérkezés szálláshelyünkre.

9. nap: Mauna Kea – ahol a Föld és Ég találkozik

Délelőtti látogatás a festői szépségű Hawai’i Tropical Botanical Gardens-ben, az Onomea-öböl partján, majd 2 rövid túra az óceánparti esőerdő „foltokban”.

Délutáni indulás a Mauna Keára: A 4.205 m magas vulkánóriás 4.500 éve tört ki utoljára. Neve jelentése a „Fehér tető” illetve a hely ahol a Föld és Ég találkozik. A polinéz őslakosok számára a misztikus csúcs kapu (tabu) terület volt, amit csak a legelőkelőbb harcosok közelíthettek meg. (A tetejére ők sem merészkedhettek.) Az 1960-as években a szent hegyre rádióteleszkópokat telepítettek, mára a világ elsőszámú csillagászati megfigyelőközpontjává vált, 13 teleszkóppal, ebből a világ 3 legnagyobbjával. Vezetés a Saddle (Nyereg) úton, a felhők fölé, útközben fotószünetekkel a legszebb kilátópontokon. Látogatás az Onizuka Állomáson. (A hawaii származású, a Challenger űrrepülő katasztrófájakor hősi halált halt Ellison Onizuká-ról elnevezett központ.)

Figyelem! Az óceán partjáról indulás következtében 3.000 m tengerszint feletti magasságtól a hegyi betegség tünetei jelentkezhetnek! Az utazás folyamán hosszabb szünetet tartunk, a magassági átállás érdekében. 3.500 m magasság felett bármikor előfordulhat havazás, illetve -3-5 °C hideg. Téli ruházat hozatala nyomatékosan ajánlott!

A/ 4 órás szabadidő és séták az Onizuka környezetében.

vagy

B./ Túra 3.000 m feletti magasságba, Polinézia tetejének növénytelen környezetébe. A sokszor hófödte Mauna Kea oldalát „nem evilági”, vöröses és fekete parazita kráterek borítják. A fő csúcsra vezető Mauna Kea Access Road mellett kanyarog felfelé az „elborzasztóan festői” Mauna Kea Humu’Ula ösvény. Séta felfelé a marsbéli környezetben, erőnktől, közérzetünktől függően. (A legtávolabbi elérhető pont a Very Long Baseline Array óriás rádióteleszkóp.) Az 1000 út zászló kitűzése az egyik parazita kráteren, csoportképkészítéssel. Rövid fagyoskodás… majd aláereszkedés az Onizuka Állomásra. A Maona Loa (4.170 m) óriásvulkán panorámáinak fotózása, jó látási viszonyok esetén. Késő éjszakai visszatérés Konába. Szállás Konán (1 éj).

10. nap: Kaua’i a legzöldebb sziget

Menetrendtől függően reggeli elrepülés Kaua’ira, a legzöldebb szigetre, „Hawaii kertjébe”. Megérkezés Lihue repterére, majd utazás délre, a szállodánkba. Séta a Waimea folyó partján (a 20 km hosszú Waimea a Hawaii szigetek egyetlen hajózható folyója, torkolatában „időszakos szörfpályával”, ahol egyszerre lehet az óceánban és az édesvízben szörfözni.) rövid fürdőzési lehetőséggel. Látogatás James Cook kapitány szobránál, majd a Cook Kapitány Partraszállás pontnál. Fotószünetek a Kekaha Beach Park majd a Barking Sands Beach óceán partjain. Esti visszaérkezés a szállodába. Szállás Po’ipu környékén (3 éj).

11. nap: Na Pali Coast hajózás és a Waimea Kanyon

Délelőtti pihenés vagy fakultatív program: Rövid reggeli utazás Port Allenbe. Kb. 5 órás hajózás a világon egyedülálló Na Pali Partvidék vizein. A 30 km hosszúságú méregzöld óceánpart, extrém magasságú tűhegyes sziklákkal, helyenként közvetlenül a vízből kiemelkedő, 1.200 m magas csúcsokkal a Hawaii-szigetek talán legegyedibb látványossága – nagyszerű pipás búvárkodási lehetőséggel. Búvárkodás és úszás a bátrabbaknak – a tájkép élvezete az óvatosabbaknak. (A hajózás részvételi díja: 180,-USD) Kikötés után vezetés Kaua’i központi területére a Waimea Kanyon nyugati oldalára (a szállodában pihenők csatlakozásával). A 16 km hosszúságú kanyon helyenként 1.000 m mélységű, az erózió által darabokra szabdalt táj. A Waimea jelentése maoli nyelven a vöröses vizek folyója. A „Csendes-óceán Grand Canyonja”-ként híressé vált természeti csoda abban is hasonlít arizonai társához, hogy nyugati oldalán itt is építettek egy több km hosszú, festői panoráma útvonalat, fotópontokkal – az egyszerűbb elérhetőség érdekében. Koraesti visszaérkezés szállodánkba.

12. nap: Az Északi-partvidék

Reggeli indulással utazás a Hawaii-szigetek legérintetlenebb tájaira, a Kókusz Parton át az Északi atollok és a Makana-hegy vidékére. Látogatás a Hawaii-szigetek legészakibb pontján, a Kilauea Point műemlék világítótornyánál. A 16 m magas világítótoronyban őrzik a Föld legnagyobb lencséjét, ami valaha 90 mérföld távolságig adott jeleket az óceánon. A helyszín ma nemzeti történelmi műemlék és bálna megfigyelő pont is egyben.(!) Rövid fotószünet a Hanalei Valley Lookout kilátóponton, majd aláereszkedés a fehér homokos álomstrandra. 2 órás strandolás a Hanalei-öbölben. Utazás a Ke’e Beachhez a Napali Coast State Park északi bejáratához. Közös túra (2 X 4 km) a világhírű Kalalau Trail ösvény északi szakaszán, az óceán és az égbolt között, megannyi fotószünettel. Visszaúton pihenő a Ha’ena Beach strandján, majd strandolás Hale Ho’mahánál, a Makana-hegyek tövében, a szigetvilág legérintetlenebb strandján. Esti visszaérkezés a szálláshelyünkre.

13-15. nap: Hawaii - Budapest

Menetrendtől függően hazarepülés átszállásokkal. Éj a repülőn, Budapestre érkezés a 15. napon.

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Hawaii, a Csendes-óceán trópusi paradicsoma, 15 nap/12 éjszaka 1 főre programokkal, helyszíni közlekedéssel, magyar nyelvű idegenvezetéssel, márciusban

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére