11 napos körutazás Dél-Olaszországban, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – Sorrento, Capri, Pompeji, Nápoly, Vezúv

Ajánlat kód: 33772
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

433.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33772

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Merülj el a hamisítatlan dél-itáliai hangulatban, fedezd fel Nápoly városát, látogass el a Vezúvhoz és lazíts Capri szigetén!

Időpont

  • 2024. szeptember 1-11.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • A helyi buszt a 6. napon (az Amalfi-parton)
  • 10 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
  • 10 reggelit
  • 9 vacsorát
  • Az útlemondási biztosítást
  • A programokat
  • Az idegenvezetést
  • IFA-t

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • A Capri programhoz tartozó hajó- és kisbuszjegyek
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár

  • Egyágyas felár: 109.000 Ft

Program

1. NAP:
Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre útvonalon. Szállás Toszkánában (1 éj).

2. NAP: CASERTA KASTÉLYA
Utazás déli irányba, keresztül az olasz csizmán. A nápolyi királyok a Nápoly melletti Casertában az 1700-as években egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. Hasonlóan Versailles-hoz, a Casertai kastélyhoz is egy látványos park tartozik. Látogatás a kastély dísztermeiben, majd ismerkedés a gyönyörű parkkal.
Szállás Nápoly környékén (5 éj).

3. NAP: VEZÚV, POMPEJI
A Vezúv 1200 méter magas vulkáni kúpja Nápoly környékének egyik jelképe. Délelőtt autóbusszal felmegyünk a csúcs közelébe, ahonnan tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik a Nápolyi-öbölre, Nápoly városára, a Sorrentói-félszigetre és Caprira. Lehetőség sétára a kráterhez.
A délután jó részét Pompejiben, Földünk talán leghíresebb ókori romvárosában töltjük. Pompeji a Római Birodalom egyik virágzó városa volt, a Vezúv Krisztus után 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Por és kőeső temette be, de ugyanakkor konzerválta is az utókor számára.

4. NAP: CAPRI SZIGETE, SORRENTO
Utazás Castellammare di Stabiába, ahonnan hajókirándulásra indulunk a közeli Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. Barangolás Caprin kisbuszokkal a Marina Grande – Anacapri – Capri útvonalon. Mind Anacapri, mind Capri városában lesz közös séta a központban, és marad egy kis szabadidő is e két pazar fekvésű városka önálló felfedezésére. Hazafelé Sorrentóban még lehetőség lesz egy rövid sétát tenni a belvárosban.

5. NAP: HERCULANEUM, NÁPOLY
Délelőtti programunk Herculaneum romvárosának megtekintése. Herculaneum Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el Krisztus után 79-ben, vulkáni láva temette be. Jóval kisebb város volt Pompejinél, de a házak, utcák többsége valamivel jobb állapotban maradt fenn, mint Pompeji esetében.
Ezután ismerkedés az „Olasz Dél” fővárosával, Nápollyal, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad az ott járt utasok számára (Castel Nuovo - Új Vár, Királyi Palota, San Carlo Színház, I. Umberto Galéria, Viktor Emánuel korzó stb.). A városnézés után szabadidő, majd lehetőség idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére.

6. NAP: SORRENTÓI-FÉLSZIGET, AMALFI, RAVELLO

Körutazás helyi autóbusszal a csodálatos fekvésű Sorrentói-félszigeten a Positano – Amalfi – Ravello útvonalon. Az útvonal a világ egyik legszebb panorámaútjának számít. Séta az elbűvölő kisvárosban, Amalfiban, a dóm és a Szt. András emlékek megtekintése, majd szabadidő. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi maradványai a dóm kriptájában nyugszanak.)
Ezt követően ismerkedés az Amalfi felett 350 méterrel található Ravello városával. Ravello két nagy nevezetessége a középkori Rufolo-palota (gyönyörű mediterrán kerttel) és a Cimbrone-villa. Ez utóbbi parkjában található az a kilátópont, mely szinte a tenger felett lebeg. Az innen nyíló panoráma az Amalfi környéki partvidékre leírhatatlan látvány (Itália talán legszebb panorámája).

7. NAP: PAESTUM, MATERA
Délelőtt Paestum lenyűgöző ókori templomaihoz látogatunk. A templomokat a görögök építették Krisztus előtt 500 körül, hasonló szépségű templomegyüttest még Görögországban sem találunk.
A késő délelőtti órákban továbbutazás az olasz csizma sarkának irányába az Appenninek szép tájain keresztül. Délután Basilicata régió egyik tartományi fővárosával, Materával ismerkedünk. A szép fekvésű óváros egy mély folyóvölgy egyik oldalán található. A város valaha az „Olasz Dél” elmaradottságának a jelképe volt, ahol még a XX. század közepén is az emberek jó része a folyóvölgy feletti barlangokban élt. A valamivel tehetősebbek a barlangok elé kőépítményeket emeltek. Ezt a különleges óvárost a XX. század utolsó évtizedeiben restaurálták, azóta Dél-Itália kiemelkedően fontos turisztikai attrakciói közé tartozik.
A városnézés során sok érdekességet megtudhatnak utasaink az itt élők egykori életéről, lehetőség lesz barlanglakás és barlangtemplom megtekintésére is. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros sok híres film forgatásának helyszíne, 2003-ban például itt forgatták Mel Gibson Passióját, hiszen a 2000 évvel ezelőtti Jeruzsálem valószínűleg hasonlított a mostani Materához.
Szállás Apulia (olaszul Puglia) régió fővárosától, Baritól délkeletre (3 éj).

8. NAP: BARI, CASTELLANAI CSEPPKŐBARLANG, ALBEROBELLO
Délelőtt Barival, Dél-Olaszország – Nápoly után – második legnagyobb városával ismerkedünk. Séta a félszigetre épült óvárosban, a katedrális és a Szent Miklós-bazilika megtekintése. Bari városa a XI. században szerezte meg Szent Miklós püspök földi maradványait a kis-ázsiai Myrából, a sír fölé emelt bazilika a román stílus igazi remekműve. (Szent Miklósnak, Myra püspökének népies alakja a Mikulás, aki december 6-án ajándékot hoz a gyerekeknek.)
Bari után látogatást teszünk a castellanai barlangrendszerben (az egyik legszebbnek tartott cseppkőbarlang Európában), majd a trullók városa, Alberobello következik. A trullók ősi, fehérre meszelt házacskák, jellegzetes kúp alakú tetővel – Apulia egyedülálló építményei. Alberobello egyes negyedei csak trullókból állnak, ami egészen különleges városképet eredményez. Közös séta, majd szabad program, lehetőség a helyi művészek, kézművesek áruinak megtekintésére, megvásárlására.

9. NAP: LECCE, OSTUNI
Délelőtt városnézés Leccében, a barokk dél-itáliai fővárosában. A könnyen megmunkálható leccei mészkőnek is köszönhetően a városban a barokk időszakában sok csodálatos templom, palota épült, közülük is kiemelkedik a dóm és a Santa Croce-templom.
Délután Ostuniba, a legszebb „fehér városba” látogatunk. A tengerpart menti síkságból kiemelkedő dombra épült sikátoros óváros, az ősi fehérre meszelt házak együttese a dombtetőn álló katedrálissal – nem egy könnyen felejthető látvány. Ráadásul az óváros bebarangolása közben időnként a környező táj panorámáját is élvezhetjük.

10. NAP: MONTE SANT’ANGELO
Délelőtt a tájképi szépségekben rendkívül gazdag Gargano-félszigettel, az olasz csizma sarkantyújával ismerkedünk. Séta a hegytetőre épült, pazar fekvésű Monte Sant’Angelo hangulatos történelmi óvárosában, a Szent Mihály szentély megtekintése. (Monte Sant’Angelo a kora középkor óta az európai Szent Mihály főangyal kultusz egyik legfontosabb helye, 2011 óta része a világörökségnek.) A városnéző séta után szabadidő, lehetőség a város legmagasabb pontján álló erőd megtekintésére (nagyszerű panoráma).
Ezt követően búcsú Apuliától, utazás Észak-Olaszország irányába a magyar utazók által ritkán használt A14-es autópályán, az Adriai-tenger mentén. Az utazás során az egyik oldalon a kék Adriában, a másik oldalon pedig az Appenninek hegyvilágában gyönyörködhetnek utasaink.
Szállás Rimini környékén (1 éj).

11. NAP:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

11 napos körutazás Dél-Olaszországban, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – Sorrento, Capri, Pompeji, Nápoly, Vezúv

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére