117.000 Ft helyett 92.000 Ft: Barlangtúra és kirándulás Kelet-Csehországban, különleges városok felfedezése, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre reggelivel és autóbuszos utazással

Ajánlat kód: 28297
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

92.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 28297

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Különleges sziklák, barlangok és más természeti csodák Csehországban

Mi mindent tartalmaz az alapár?

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Belépő

  • Kb. 740 CZK

Egyágyas szoba felára: 19.000 Ft 

Fakultatív vacsora 17.000 Ft

1. NAP: BUDAPEST – LEDNICE – KOLIN (540 km)

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán átkelve Pozsony látképe tárul elénk, majd a cseh határt átlépve megérkezünk Lednice-be, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fakidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Ezt követően továbbutazunk Kolinba. Lenyűgöző látványt nyújt a város díszkutas főtere a gazdagon díszített polgárházakkal és hatalmas tornyos városházával. Csodálatos a gótikus St. Bertalan temploma is. Rövid séta a belvárosban majd elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: CSEH PARADICSOM – HRADEC KRALOVE (100 km)

Reggeli után elutazunk a Cseh Paradicsom területére. Cesky Raj az ország elsőként védetté nyilvánított területe mely nemrég felkerült az UNESCO geoparkjainak listájára is. A terület ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatottabb térségei közé tartozik. Közép-Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. Ezt követően Jicin irányába vesszük utunkat. Ki ne ismerné a jicini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín főtere a legszebb látnivaló. A Szent Jakab templom és a már említett, 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, reneszánsz és barokk stílusú házak határozzák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadvezére volt. Ezt követően Hradec Kraloveba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet-Bohémia egyik turisztikai és kulturális központja, egyedi panorámával rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stílus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

3. NAP: ADRŠPACHI HOMOKKÖVEK – HRADEC KRALOVE (130 km)

A mai napon Csehország egyik leglátogatottabb természeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elterülő Adršpach-i – teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájára utazunk, amely kedvelt uticél a turisták számára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület. A két névadó településhez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eróziós munkájának köszönhetően, az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyre megfelelő öltözet, különösen gumitalpú- vagy túracipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaösvények, helyenként létrák, teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3–4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Nachodra utazunk, ahol városnézésünk keretében megtekintjük a XIII. században épült várkastélyt. Szobáinak festményei és rokokó stukkói különösen szépek. A gyalogos nézésünk programjában a Főtér Szt. Lőrinc temploma és a Városháza is szerepel. Szállás.

4. NAP: PUNKVA-BARLANG – MACHOCA-SZAKADÉK – OLMÜTZ (185 km)

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és a Punkva-barlanghoz megyünk. A Morva karszt területén található barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbarlang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasztikusan szép. Ezután egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezután megyünk a Machoca szakadékhoz. A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre, nevének eredete egy népszerű legendából származik, miszerint a közeli Vilémovice faluban élő fiút mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére, egy ágon fennakadt, és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyalázatos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macecha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részére a parkolóból könnyű sétával elérhető platformot építettek, ahonnan elénk tárul a lenyűgöző mélység. Ezt követően Olmützbe utazunk. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlékek, történelmi épületek, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. Városnézés, majd szálláshely elfoglalása.

5. NAP: OLMÜTZ – KROMERIZ – TRENCSÉNY – BP. (430 km)

Reggeli után hazaindulunk. Első megállónk Kromerizben lesz. Történelmi központja a főtér és a mellette álló Püspöki palota területe, a palotakerttel és a közelben található reneszánsz-barokk virágoskerttel, melyet 1998-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma és 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Hazaúton, már Szlovákiában megállunk Trencsényben, mely a Vág mentén talán a legszebb várral büszkélkedik. A településhez az egykori kiskirály Csák Máté neve köthető. Megnézzük a város felett magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Buszos felszállási helyek

  • Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV töltőállomások, Budapest, Üllői út
  • Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 Agip, Budaörs, Garibaldi utca
  • Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 TESCO Extra Debrecen-Kishegyesi út, Debrecen, Kish
  • Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Decathlon, Dunaújváros, Kandó Kálmán tér
  • Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 MOL, Füzesabonyi, Füzesabony
  • Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Lukoil, Gyöngyös
  • Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 Agip, Győrújbarát
  • Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Parkoló, Kecskemét, Deák Ferenc tér
  • Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 1
  • Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 McDonald's, Miskolc, Búza tér
  • Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Nyíregyháza, Állomás tér
  • Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus Parkoló, Pécs, Vasút utca
  • Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Szeged Étterem, Szeged, Széchenyi tér
  • Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 RobotWash Shell Szekszárd, Szekszárd, Rákóczi utca
  • Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 McDonald's, Tatabányai, Vértesszőlős, Határ út

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás Kelet-Csehországban, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre reggelivel és autóbuszos utazással

Fontos

Időpontok: Július 09 - 13.,Augusztus 08 - 12.,Szeptember 02 - 06

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére